Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Skaitļi: Pārtrūkst Jansona 25 spēļu sērija ar vārtu guvumiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Skaitļi: Pārtrūkst Jansona 25 spēļu sērija ar vārtu guvumiem
Klāvs Jansons apsveic partneri ar vārtu guvumu
Foto: PPB Media

Elvi florbola līgā “Ķekavas” komandas kapteinis un šīs sezonas visa čempionāta pārliecinoši rezultatīvākais florbolists Klāvs Jansons uzvarētajā mačā pret “Ķekavu” palika bez vārtu guvuma. Pēdējās 25 spēlēs kas tāds nebija piedzīvots.

Līdz šim pēdējā spēle, kad “Ķekavas” kluba uzbrukuma līderis un Latvijas izlases dalībnieks spēli noslēdza bez vārtu guvuma bija 2021. gada 5. maija cīņa izbraukumā pret “Apelsīns/Oxdog Ulbroka”, kurā viņa komanda piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 4:5, Jansonam atzīmējoties ar vienu rezultatīvu piespēli. Atlikušajās kluba deviņās spēlēs pagājušajā sezonā Jansonam allaž bija vismaz viens vārtu guvums, bet šosezon visās 16 spēlēs, kurās Jansons devās laukumā, allaž vismaz vienu reizi konkurentu vārtsargs tika sarūgtināts. Astoņās no šīm spēlēm Jansons guvis vismaz trīs vārtus.

Tomēr aizvadītajā mačā pret Liepājas “Kuršiem’, kas tika apspēlēti ar gana pārliecinošo 11:5, komandas kapteinis pie vārtu guvuma netika, samierinoties “tikai” ar vienu rezultatīvu piespēli. Līdz ar to viņa gūto vārtu sērija ir aptrūkusies pie skaitļa 25. Pēdējo divu sezonu laikā tas ir pārliecinoši labākais sasniegums Elvi florbola līgā.

Interesanti, ka pēdējo divu sezonu divas nākamās garākās sērijas arī sasniegtas šajā čempionātā, turklāt abas ir joprojām aktīvās sērijas. Ņemot vērā, ka Jansonam nepieciešams sākt jaunu sēriju, pašlaik garākā aktuālā spēļu sērija ar vismaz vienu vārtu guvumu ir Tomam Ķeirānam no “RTU/Rockets”, kurš vārtus guvis pēdējās 12 spēlēs. Tikai par vienu maču mazāks sasniegums ir “Irlavas” šīs sezonas uzbrukuma līderim Kristapam Kazlovskim. Pēteris Zeltiņš no “Bauskas” un Matīss Celms no čempionvienības “Rubenes’ pašlaik var lepoties ar astoņām spēlēm pēc kārtas, kurās gūti vismaz vieni vārti.

Pašlaik aktīvās garākās sērijas ar vismaz vieniem vārtiem

VietaSpēlētājsKlubsSpēļu skaits
1.Toms ĶeirānsRTU/Rockets12
2.Kristaps KazlovskisIrlava11
3.Pēteris ZeltiņšBauska8
3.Matīss CelmsRubene8
5.Olafs ZvīnisLekrings5
5.Gvido LaugaFBK Valmiera5

Garākās spēļu sērijas ar vismaz vieniem vārtiem (kopš 2020./21. gada sezonas)

VietaSpēlētājsKlubsSpēļu skaits
1.Klāvs JansonsĶekava25
2.Toms ĶeirānsRTU/Rockets12
3.Kristaps KazlovskisIrlava11
4.Emīls DzalbsLekrings8
4.Renārs AustrumsIrlava8
4.Edgars PuriņšLekrings8
4.Pēteris ZeltiņšBauska8
4.Matīss CelmsRubene8
4.Markuss JanuševskisĶekava8