Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Valmierieši atgriežas apritē, sākot pusfināla sēriju pret “Ķekava/RB&B”

Valmierieši atgriežas apritē, sākot pusfināla sēriju pret “Ķekava/RB&B”
"FBK Valmiera", foto: Floorball.lv

Elvi florbola līgas regulārās sezonas uzvarētāji “FBK Valmiera” pietika ar minimālo spēļu skaitu, lai ceturtdaļfināla sērijā tiktu pie panākuma. Tā rezultātā komandai sanācis garāks pārtraukums pirms šovakar paredzētas pirmās pusfināla spēles pret “Ķekava/RB&B”.

Valmieras komanda aizvadīja ļoti rezultatīvu ceturtdaļfināla spēļu sēriju, kā rezultātā komandas uzbrukuma līderi Kevins Šmits un Gvido Lauga ar identisku 14 (9+5) punktu bilanci pašlaik ir dalītā otrajā vietā šīs sezonas play-off turnīra rezultatīvāko florbolistu sarakstā. Tas viss, neskatoties uz to, ka pārējos dueļos bija nepieciešams lielāks spēļu skaits. Valmierieši savu pēdējo spēli aizvadījuši 25. februārī, tātad – teju pirms gandrīz mēneša. Komanda būs labi atpūtusies, taču svarīgi kā būs ar spēju atkal ieiet spēļu ritmā.

No spēku patēriņa viedokļa daudz vairāk noguruši nebūs arī Ķekavas florbolisti, kuriem bija vajadzīgas piecas spēles, lai tiktu galā ar pēdējo divu sezonu finālistiem no Kocēniem. Pēdējā spēle šajā pārī tika aizvadīta 4. martā, līdz ar to arī Ķekavas klubs ir spējis atjaunoties, iztiekot bez spēlēm precīzi divas nedēļas. Komandas rezultatīvākais spēlētājs izslēgšanas turnīrā ir Klāvs Jansons, kurš piecos mačos iekrājis 10 (7+3) rezultativitātes punktus. Tikmēr Toma Ķeirāna rēķinā viņa debijas play-off sezonā pašlaik ir 7 (4+3) punkti.

Regulārajā sezonā komandas vispirms 23. septembrī tikās Ķekavā, kad viesi tika pie 6:3 panākuma, droši kontrolējot notikumu gaitu laukumā teju visu cīņas laiku. Arī šajā spēlē izcēlās komandas līderi, Laugam tiekot pie trim vārtu guvumiem un vienas piespēles, kamēr mājinieku rindās Jansons bija rezultatīvākais ar diviem vārtiem un vienu piespēli.

Atbildes mačs 16. decembrī Valmierā izvērtās krietni spraigāks, mača lielāko daļu vadībā esot tieši viesu komandai, uz mirkli panākot pat 4:2. Tomēr astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām uz tablo dega divi četrinieki. Reinis Melgailis vadībā izvirzīja viesus no Ķekavas, taču mājinieki izglābās, pusotru minūti pirms finālsvilpes izceļoties Laugam brīdī, kad komanda jau spēlēja bez vārtsarga. Savukārt papildlaikā uzvaru nesošos vārtus guva Ričards Eglītis, nodrošinot valmieriešiem panākumu arī šajā spēlē ar rezultātu 6:5.

Valmieras komandai šī būs pirmā pusfināla sērija kopš 2017./18. gada sezonas. Interesanti, ka tajā sezonā valmierieši ceturtdaļfināla sērijā ar 4:0 (9:8, 5:4, 11:7, 7:5) pieveica tieši “Ķekavu”. Vēlāk valmierieši pusfinālā tika galā arī ar “Pārgauju”, bet savā debijas finālā vien papildlaikā atzina “Betsafe/Ulbroka” pārākumu.

Tikmēr Ķekavas klubs pusfināla barjeru sasniedzis pēc desmit gadu pārtraukuma – 2012./13. gada sezonā ceturtdaļfinālā aizraujošā sērijā ar 3:2 (8:4, 5:4, 2:7, 2:4, 7:5) izdevās apspēlēt “Talsi/Triobet”, bet pusfinālā trijās spēlēs tika zaudēts “Lielvārdei”. Cīņā par bronzas godalgām ar 7:8 tika zaudēts arī “RTU/Inspecta”. Tas nozīmē, ka Ķekavas vienība lūkos tikt pie pirmajām medaļām kopš 2011./12. gada sezonas, kad episkajā finālsērijā komanda ar 3:4 piekāpās “Lielvārdei” – toreiz trīs no septiņām spēlēm noslēdzās papildlaikā, tostarp izšķirošais septītais mačs.

Šovakar sērijas pirmā spēle Valmieras Olimpiskajā centrā sāksies pulksten 18:00 un video tiešraide būs vērojama Sportacentrs.com portālā.

Elvi florbola līgas pusfināls

“FBK Valmiera” (#1) – “Ķekava/RB&B” (#5)

Spēles #DatumsLaiksSpēleVietaRezultātsSērijā
1.18.03.18:00FBK Valmiera – Ķekava/RB&B
2.19.0317:00FBK Valmiera – Ķekava/RB&B
3.24.03.20:00Ķekava/RB&B – FBK Valmiera
4.26.03.19:00Ķekava/RB&B – FBK Valmiera
5.*01.04.18:00FBK Valmiera – Ķekava/RB&B
6.*02.04.18:00Ķekava/RB&B – FBK Valmiera
7.*08.04.18:00FBK Valmiera – Ķekava/RB&B


"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
"Lekringa" spēlētājs Edgars Puriņš. Foto: LFS
4

"Lekrings" grauj un izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

LETA. Cēsu "Lekrings" sestdien Rīgā uzvarēja cīņā par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra bronzas medaļām. "Lekrings" ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva "Valmieru"/"Betsafe".
Galvenā cīņa - par lielo čempionu kausu. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien "Arēnā Rīga" lielā Superfinālu diena

Šodien no pulksten 11.00 un līdz pat vēlam vakaram "Arēnā Rīga" valdīs florbols – tur tiks aizvadītas četras aizraujošas spēles, kā arī notiks apbalvošanas ceremonijas. Pulksten 11.00 notiks finālspēles starp divām labākajām ELVI florbola līgas sievietēm komandām – Rīgas "NND/RJTC" un Kocēnu "Rubeni". Pulksten 14.00 sāksies vīriešu 1. līgas finālspēle starp komandām "SK Leģions/Grobiņas SC" un FK "Kurši". Pulksten 17.00 cīņā par bronzas medaļām dosies Cēsu "Lekrings" un "FBK Valmiera/Betsafe". Pulksten 20.00 mačā par čempionu kausu nūjas krustos "Talsu NSS/Krauzers" un "FS Masters/Ulbroka". Tiem, kuriem nebūs iespējas šīs spēles skatīties klātienē, atliek cīņu gaitai sekot līdzi televīzijas kanālā TV4.