Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Ogres Vilki" pēc cerīga sākuma kapitulē "Pārgaujai"

"Ogres Vilki" pēc cerīga sākuma kapitulē "Pārgaujai"
Stalbes SK "Pārgauja". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Viena no divām šodien paredzētajām ELVI florbola līgas vīriešiem spēlēm norisinājās Ogrē, kur komanda "Ogres Vilki" uzņēma vienu no līdervienībām – Stalbes "Pārgauju". 13 minūtes pirms pamatlaika beigām stalbiešiem bija tikai vienu vārtu pārsvars (5:4), bet galarezultātā viesi triumfēja ar 9:4. Pa trim punktiem uzvarētāju labā guva Olafs Zvīnis un Edgars Puriņš. Otra spēle notika Liepājā, kur vietēja komanda "Kurši/Ekovalis" ar 7:5 pārspēja turnīra tabulas līderi "Valmieru". Liepājnieku vārtsargs Edgars Rimarenko atvairīja 29 no 34 valmieriešu metieniem.

Kamēr "Ogres Vilki" vēl tikai sapņo par pirmo uzvaru vai vismaz punktu, Stalbes "Pārgauja" čempionāta pirmajās četrās kārtās guvusi trīs uzvaras un deviņus punktus. Šovakar šīs abas komandas mērojās spēkiem ogrēniešu laukumā. Tieši Ogres florbolisti bija tie, kuriem izdevās atklāt šī mača rezultātu – 7.minūtē ar vārtu guvumu izcēlās Edijs Hammers. Pēc nepilnām divām minūtēm rezultāts jau atkal bija neizšķirts, jo vārtus Stalbes komandas labā iemeta Kristaps Ķikāns – 1:1. Pēc pirmā perioda visiem bija vienu vārtu pārsvars – 3:2. Otrās trešdaļa sākās ar stalbiešu vecmeistara Laura Ābola vārtu guvumu (4:2), bet perioda vidū pa golam iemeta ogrēnieši Markuss Januševskis un Elvijs Jankovskis, uz rezultātu tablo atjaunojot līdzsvaru – 4:4. 39.minūtē ar vēl vienu vārtu guvumu izcēlās Ābols, ļaujot "Pārgaujai" arī otrajā atpūtas brīdī doties ar vienu vārtu handikapu – 5:4. Pēdējā periodā ogrēniešu uzbrukums palika tukšā, kamēr viesi guva vēl četrus vārtus - "Pārgauja" varēja svinēt pārliecinošu uzvaru ar 9:4.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Kristaps Ķikāns, kuram šajā mačā divi vārtu guvumi. Divus vārtus guva arī Lauris Ābols, bet rezultatīvākie ar trim punktiem katram bija Olafs Zvīnis un Edgars Puriņš. Ogres komandā rezultatīvākais ar 3 (2+1) punktiem bija Elvijs Jankovskis, kuram arī labākā spēlētāja gods, 2 (1+1) punktus sakrāja Edijs Hammers. Stalbes "Pārgaujai" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā jau 12 punktu un 2.vieta, bet "Ogres Vilki" joprojām bez punktiem un priekšpēdējā pozīcijā.

"Ogres Vilki" – SK "Pārgauja" 4:9 (2:3, 2:2, 0:4)
Metienu attiecība:
18:29 (5:11; 7:8; 6:10)
Rezultatīvākie:
"Ogres Vilki" – Elvijs Jankovskis 3 (2+1), Edijs Hammers 2 (1+1), Markuss Januševskis 1 (1+0), Stefans Roberts Dimza 2 (1+1).
SK "Pārgauja" – Olafs Zvīnis 3 (2+1), Edgars Puriņš 2 (2+0), Kristaps Ķikāns 2 (2+0), Lauris Ābols 2 (2+0), Mārtiņš Zicmanis 2 (0+2), Mārtiņš Rajeckis 1 (1+0), Mārtiņš Muižnieks 1 (1+0), Māris Zicmanis 1 (0+1), Miķelis Koknesis Roops 1 (0+1), Emīls Eglītis 1 (0+1), Endijs Kleistrovs 1 (0+1).

Līdere "Valmiera" zaudē arī Liepājas komandai "Kurši/Ekovalis"

Virslīgas līdere "Valmiera" šīs nedēļas nogalē bija devusies divu dienu turnejā uz Kurzemi. Vakar valmierieši viesojās pie komandas "Talsu NSS/Krauzers" un piedzīvoja piemo zaudējumu šajā sezonā, piekāpjoties talseniekiem pēcspēles metienos ar 5:6. Jau šovakar Valmieras komanda atradās Liepājā, kur aizvadīja sestās kārtas pirmo spēli, krustojot nūjas ar vienību "Kurši/Ekovalis". Pirmais periods pagāja bez vārtu guvumiem, lai gan tā izskaņā liepājniekam Gintam Siliņam bija iespēja izpildīt soda metienu – 0:0. Toties otro trešdaļu laukuma saimnieki sāka vareni, pirmo astoņu minūšu laikā gūstot piecus vārtus – 5:0. Pa bumbiņai viesu vārtos raidīja Mihails Kostusevs, Toms Akmeņlauks, Edgars Freimanis, Gints Siliņš un Ralfs Polis. Līdz otrajam pārtraukuma valmierieši Matīss Salmiņš un Mārtiņš Broks divus vārtus atguva – 2:5. Pakaļdzīšanos "Valmiera" turpināja arī pēdējā periodā, tomēr liepājnieki spēja nosargāt divu vārtu pārsvaru, sagādājot valmieriešiem vēl vienu zaudējumu – 7:5.

Par labāko spēlētāju Liepājas komandā tika atzīts vārtsargs Edgars Rimarenko, kurš atvairīja 29 no 34 pretinieku metieniem. Pa trim rezultativātes punktiem liepājnieku labā guva Toms Akmeņlauks un Ričards Dēvits, bet pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Mihails Kostusevs un Edgars Freimanis. Labākā spēlētāja balvu valmieriešu sastāvā saņēma vienu vārtu autors Ralfs Matīss Balodis, 2 (1+1) punktus guva Matīss Salmiņš, bet rezultatīvākais ar 3 (1+2) punktiem bija Pāvels Semjonovs. Arī pēc šī zaudējuma Valmieras komanda ae 13 punktie vēl joprojām ir turnīra tabulas līdere. Komandai "Kurši/Ekovalis" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā ir 12 punkti un 4.vieta.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


Toms Akmeņlauks ar komandu un faniem, foto: Monta Učelniece (FK Talsi)

Akmeņlauks sasniedz 1000 punktus, neizslēdz iespēju paspēkoties par Blinda rekordu

Svētdien vakarā tiekot pie divām piespēlēm Cēsīs, “Talsu NSS/Krauzers” komandas kapteinis ne vien sekmēja savas komandas pārliecinošu 10:2 uzvaru, bet arī kļuva vien par sesto spēlētāju līgas vēsturē, kurš iekrājis 1000 rezultativitātes punktus.
"FS Masters/Ulbroka" galvenais treneris Andris Pīlups un uzbrukuma līderis Rolands Kovaļevskis, foto: Floorball.lv

Arī “Masters” spēj pārliecinoši revanšēties

“FS Masters/Ulbroka” komanda Elvi florbola virslīgas pusfināla ceturtajā mačā izbraukumā komfortabli ar rezultātu 7:3 apspēlēja “FBK Valmiera/Betsafe”, tādējādi sērijā izvirzoties vadībā ar rezultātu 3:1 un nākamajā nedēļas nogalē savās mājās varēs nodrošināt vietu lielajā finālā.
"Talsu NSS/Krauzers" šoreiz bija neapturami, foto: Oskars Sidra (FK Talsi)

“Krauzers” grauj un nonāk uzvaras attālumā no fināla

Elvi vīriešu florbola virslīgas lielajam Superfinālam platu soli tuvāk spēruši “Talsu NSS/Krauzers”, kas šovakar izbraukuma mačā ar 10:2 sagrāva Cēsu “Lekringu”, tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3:1 vadību.