Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Hammers pievienojas "Valmierai", Okružko to atstāj

Hammers pievienojas "Valmierai", Okružko to atstāj
Edijs Hammers
Foto: Floorball.lv

Pēdējā laikā vāji spēlējošais "FBK Valmiera" florbola klubs meklē risinājumus kā labot slikto sezonu Elvi florbola līgā. Pāreju perioda izskaņā vienības rindas papildinājis Edijs Hammers, bet prom devies igauņu leģionārs Artūrs Okružko.

28 gadus vecais Edijs Hammers karjeras laikā pierādījis sevi kā gana rezultatīvu florbolistu, lai gan pēdējās sezonās virslīgā ar punktu krāšanu nemaz tik gludi nav veicies. Karjeru sācis 2004./05. gada sezonā "Fastum" vienībā Latvijas čempionāta 2.līgā, līdz virslīgai spēja tikt pēc četrām sezonām, kad pievienojās "ASK/Lielvārde" vienībai, kur 19 spēlēs atzīmējās ar 14 (3+11) punktiem. Turpinājumā Hammers divas sezonas aizvadīja "Telms/Energokomplekss" rindās, kas bija vienas no individuāli sekmīgākajām, sakrājot attiecīgi 31 un 39 rezultativitātes punktus.

Pēc Irlavā pavadītā laika Irlavā Hammers uz divām sezonām devās uz Somiju, lai turpinātu savu rezultatīvo florbolu šīs valsts 2.divīzijas kluba "FBC Raseborg" rindās. Atgriezies Latvijā, Hammers pievienojās "Ķekavai", kuru rindās 13 spēlēs iekrāja 10 punktus, bet tad sekoja rezultatīvas sezonas galvaspilsētas klubu rindās – 2014./15.gada sezonā FK "Rīga" rindās 24 spēlēs viņam 45 punkti, bet vēl pēc gada 29 mačos florbolists iekrāja 50 punktus "Mogo-RTU/Rockets" vienībā. Pēc šīm sezonām Hammera rezultativitāte ir kritusies, ko var skaidrot ar faktu, ka arvien vairāk viņš sācis darboties aizsarga pozīcijā. 2016./17. gada sezonā "Rockets" komandā 19 spēlēs 26 punkti, bet pēc tam divas sezonas tika pavadītas 1.līgas komandā "Impar Limbaži". Arī šī sezona tika uzsākta 1.līgā, pārstāvot "Saulkalni", taču jau sezonas gaitā desmit cīņas tika aizvadītas "Ogres vilku" rindās, kuru sastāvā izdevās iekrāt 10 (5+5) punktus.

Karjerā kopumā Edijs Hammers virslīgā iekrājis 236 (123+1113) punktus, kas viņu ierindo starp līgas 100 visu laiku rezultatīvākajiem florbolistiem Latvijas čempionātā.

Vienlaikus valmierieši nolēmuši šķirties no diviem florbolistiem. Jau kādu laiku savā dzimtajā "Madonas" klubā atgriezies uzbrucējs Sandijs Kalniņš, kurš šosezon astoņās spēlēs atzīmējās ar trim piespēlēm. Tāpat komandu pametis 18 gadus vecais igauņu uzbrucējs Artūrs Okružko, kurš sešās spēlēs savāca 2 (1+1) punktus. Viņš arī atgriezies savā bijušajā komandā – EMU.


, 2020-01-10 12:48, pirms 4 gadiem
"236 (123+1113)punktus"
Whāāt? 1113 piespēles?
, 2020-01-10 16:56, pirms 4 gadiem
Valmiera būs čempione!
Toms Akmeņlauks ar komandu un faniem, foto: Monta Učelniece (FK Talsi)

Akmeņlauks sasniedz 1000 punktus, neizslēdz iespēju paspēkoties par Blinda rekordu

Svētdien vakarā tiekot pie divām piespēlēm Cēsīs, “Talsu NSS/Krauzers” komandas kapteinis ne vien sekmēja savas komandas pārliecinošu 10:2 uzvaru, bet arī kļuva vien par sesto spēlētāju līgas vēsturē, kurš iekrājis 1000 rezultativitātes punktus.
"FS Masters/Ulbroka" galvenais treneris Andris Pīlups un uzbrukuma līderis Rolands Kovaļevskis, foto: Floorball.lv

Arī “Masters” spēj pārliecinoši revanšēties

“FS Masters/Ulbroka” komanda Elvi florbola virslīgas pusfināla ceturtajā mačā izbraukumā komfortabli ar rezultātu 7:3 apspēlēja “FBK Valmiera/Betsafe”, tādējādi sērijā izvirzoties vadībā ar rezultātu 3:1 un nākamajā nedēļas nogalē savās mājās varēs nodrošināt vietu lielajā finālā.
"Talsu NSS/Krauzers" šoreiz bija neapturami, foto: Oskars Sidra (FK Talsi)

“Krauzers” grauj un nonāk uzvaras attālumā no fināla

Elvi vīriešu florbola virslīgas lielajam Superfinālam platu soli tuvāk spēruši “Talsu NSS/Krauzers”, kas šovakar izbraukuma mačā ar 10:2 sagrāva Cēsu “Lekringu”, tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3:1 vadību.