Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Kuri būs šī gada rezultatīvākie Virslīgas spēlētāji?

Viedoklis: Kuri būs šī gada rezultatīvākie Virslīgas spēlētāji?
Klāvs Jansons. Foto: PPB Media

Jau šovakar ar spēli starp Cēsu ''Lekringu' un Kocēnu ''Rubeni'' sāksies ELVI florbola līgas vīriešiem turnīrs. Pirms sezonas sākuma prognozēšu katras komandas trīs rezultatīvākos spēlētājus, kā arī trīs līgas rezultatīvākos debitantus un komandu tabulu regulārajā turnīrā. Taču jāuzsver, ka rezultativitāte ne vienmēr atspoguļo spēlētāju līmeni un bieži florbolā par labākajiem spēlētājiem tiek atzīti melnā darba darītāji.

Pagājušajā sezonā par rezultatīvāko spēlētāju kļuva komandas ''Ķekava'' līderis Klāvs Jansons, kurš 26 spēlēs iekrāja 86 punktus. (50+36). Otrs rezultatīvākais spēlētājs bija talsenieks Toms Bitmanis, kurš 34 spēlēs guva 78 punktus. Bitmanis šosezon pārstāvēs komandu ''FS Masters/Ulbroka''. Trešais rezultatīvākais spēlētājs bija gados jaunais Toms Ķeirāns, kurš pārcēlies no ''RTU/Rockets'' uz ''Ķekavu''. Ķeirāns 28 spēlēs iekrāja 58 punktus, taču, pārceļoties uz krietni stiprāku komandu, viņa rezultativitātē prognozējams kritums.

Valsts čempiones ''Lekringa'' sastāvā šogad nebūs Jorena Malkava un Krišjāņa Tiltiņa, kuri karjeru turpinās Somijā. Klāt nākuši Jānis Rajeckis, Jēkabs Berkolts, Mārtiņš Muižnieks un Everts Janušauskis. Komanda vājāka noteikti nav kļuvusi.
Triju rezultatīvāko spēlētāju prognoze: 1) Edgars Puriņš, 2) Olafs Zvīnis, 3) Emīls Dzalbs.

Pagājušās sezonas vicečempioni ''Rubeni'' pametuši Ivo Balodis, Mārtiņš Muižnieks un Markuss Dumpis. Klāt nākuši vietējie akadēmijas spēlētāji, kā arī FBK SĀC florbolists Kristers Orlovs
Triju rezultatīvāko spēlētāju prognoze: 1) Jēkabs Keišs, 2) Matīss Celms, 3) Kristers Babris.

Bronzas ieguvēja ''Talsu/NSS Krauzers'' pēc ''Kuršu'' aiziešanas no Virslīgas ieguvusi Tomu Akmeņlauku un Ralfu Poli, taču pagājušās sezonas rezultatīvākais spēlētājs Toms Bitmanis ir Ulbrokā, Emīls Krūmiņš ir Irlavā.
Triju rezultatīvāko spēlētāju prognoze: 1) Toms Akmeņlauks, 2) Valters Kalnietis, 3) Ralfs Polis

Ceturtās vietas ieguvēja ''Lielvārde/Fat Pipe'' pēc apvienošanās ar "Ogres Vilkiem'' ir ieguvusi vairākus talantīgus Ogres spēlētājus, kā arī atgriezies izlases vārtsargs Jānis Salcevičs, taču vismaz uz sezonas sākumu nebūs izlases spēlētāja Aivja Kusiņa.
Triju rezultatīvāko spēlētāju prognoze: 1) Juris Sandis Jēgers, 2) Armands Savins, 3) Niks Blumfelds.

Ceturtdaļfinālā izstājoties pret talsiniekiem, piekto vietu ieguva ''Ķekava'' ar līderi Klāvu Jansonu priekšgalā. Ķekavā atgriezies Ralfs Orste, būtiski pastiprinājumi priekšējā līnijā būs Toms Ķeirāns, un Kristers Januševskis. Komanda noteikti cīnīsies par čempiontitulu.
Triju rezultatīvāko spēlētāju prognoze: 1) Klāvs Jansons, 2) Markuss Januševskis, 3) Toms Ķeirāns.

Iztājoties pret lielvārdiešiem, sesto vietu ieņēma FBK "Valmiera''. Lauris Alvis Stiprais, Artūrs Bračka un Krišs Lužinskis ir pametuši klubu, taču vietā piesaistīts talantīgais Kevins Šmits, kurš pagājušo sezonu aizvadīja Šveicē.
Triju rezultatīvāko spēlētāju prognoze: 1) Pāvels Semjonovs, 2) Mārtiņš Broks, 3) Kevins Šmits.

7. vietas ieguvēja ''FS Masters/Ulbroka'' ir krietni pastiprinājusies, un domājams, ka atkal cīnīsies par čempiontitulu. Klāt nākuši; Ulvis Mētra, Toms Bitmanis, Andrejs Šķerbergs un Tomass Kristofers Birstiņš.
Triju rezultatīvāko spēlētāju prognoze: 1) Toms Bitmanis, 2) Matīss Kristiāns Morozovs, 3) Andrejs Šķerbergs.

Pēdējā komanda, kura iekļuva play-off, bija ''Irlava''. Klāt nākuši vārtsargs Sandis Venevics, kā arī laukuma spēlētāji Kaspars Klamers un Emīls Krūmiņs
Triju rezultatīvāko spēlētāju prognoze: 1) Kristaps Kozlovskis, 2) Mareks Stančiks, 3) Emīls Krūmiņš.

9. vietas ieguvēja Ādažu FB K SĀC kļuvusi krietni vājāka. Komandā vairs nav divu pagājušās sezonas rezultatīvāko spēlētāju Kristera Januševska un Kristera Orlova. Komandā nav arī Raita Ozola. Papildinājumi ņemti tikai no jauniešu komandām.
Triju rezultatīvāko spēlētāju prognoze: 1) Dēvids Osītis, 2) Krists Saldatenoks, 3) Ralfs Celmiņš.

10. vietas ieguvēja ''Bauska'' palikusi bez otra rezultatīvākā komandas spēlētāja Everta Janušauska, kā arī traumu guvis Lotārs Melderis. Taču komanda kļuvusi par gadu pieredzējušāka un noteikti mēģinās iekļūt izslēgšanas spēlēs.
Triju rezultatīvāko spēlētāju prognoze: 1) Pēteris Zeltiņš, 2) Kristers Ķūrēns-Repša 3) Ralfs Akmentiņš.

Knapi saglabājusī vietu Virslīgā ''RTU/Rockets'' palikusi bez līdera Toma Ķeirāna, kā arī traumu guvis spēlējošais treneris Imants Lastovskis. Komandā atgriezies Artūrs Jansons.
Triju rezultatīvāko spēlētāju prognoze: 1) Mārtiņš Lapsiņš, 2) Imants Lastovskis 3) Klāvs Štāls.

Esam noslēguši katras komandas triju rezultatīvāko spēlētāju prognozi, taču rodas jautājums, kuri tad būs tie trīs rezultatīvākie spēlētāji šosezon? Mana prognoze ir šāda: 1) Klāvs Jansons, 2) Toms Bitmanis, 3) Toms Akmeņlauks.

Autora prognoze par trim rezultatīvākajiem debitantiem (nav spēlējis VV, vai mazāk par 5 spēlēm Virslīgā): 1) Edgars Ričards Gremze, 2) Ralfs Celmiņš, 3) Miks Nagliņš.

Un nu, noslēdzot šo rakstu, prognoze par kopvērtējumu tabulā regulārajā turnīrā.

1) Lekrings
2) Ķekava
3) Talsu NSS/Krauzers
4) FS Masters/Ulbroka
5) Rubene
6) Lielvārde/Fat Pipe
7) FBK Valmiera
8) Irlava
9) Bauska
10) RTU/Rockets
11) FBK SĀC