Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Valmiera" vēl nepadodas un pieveic Liepājas "Kurši/Ekovalis"

"Valmiera" vēl nepadodas un pieveic Liepājas "Kurši/Ekovalis"
Pāvels Semjonovs. Foto: FBK Valmiera

Ja Liepājas komanda "Kurši/Ekovalis" šovakar viesos būtu pārspējusi "Valmieru", ELVI florbola līgas vīriešiem izslēgšanas spēļu dalībnieču astotnieks būtu teju skaidrs. Kā izrādījās, valmierieši vēl nav padevušies – viņiem izdevās ambiciozos liepājniekus pieveikt ar 10:8. 4 (3+1) punktus uzvarētāju labā guva leģionārs Pāvels Semjonovs. Citās spēlēs "Talsu NSS/Krauzers" ar 13:2 sakāva "Bausku", "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" ar 15:3 sagrāva "Ogres Vilkus", "Lielvārde/Fat Pipe" ar 9:7 uzvarēja Kocēnu "Rubeni", bet Stalbes "Pārgauja" tikai pēcspēles metienos ar 4:3 pieveica "Ķekavu".

Valmierieši Vidzemes Olimpiskajā centrā uzņēma Liepājas komandu "Kurši/Ekovalis", kam regulārā turnīra pirmā apļa mačos viesos bija zaudējuši ar 5:7. Šī vakara spēles rezultātu 3.minūtē atklāja Valmieras komandas leģionārs Pāvels Semjonovs, bet 10.minūtē sekoja liepājnieku atbilde – 1:1, neizšķirtu atjaunoja Arvis Aniņš. Pēc pirmā perioda vienu vārtu pārsvars tomēr jau atkal bija laukuma saimniekiem – 3:2. Otrās trešdaļas laikā "Valmiera" guva trīs bezatbildes vārtus, iegūsto vērā ņemamu handikapu – 6:2. Pēdējā perioda vidū mājiniekiem bija pat piecu vārtu pārsvars (9:4). Atlikušajā laikā "Kurši/Ekovalis" uzsāka izmisīgu pakaļdzīšanos, pat guva trīs vārtus brīdī, kad pašu vārtsargs bija nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr atņemt valmieriešiem kaut punktu viesiem šoreiz neizdevās. Uzvaru ar 10:8 nosargāja FBK "Valmiera".

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Pāvels Semjonovs, kurš ar 4 (3+1) punktiem savā komandā bija rezultatīvākais. Pa trim punktiem sakrāja Arvis Kārkliņš un Daniels Urbanovičs, bet 2 (1+1) punkti Gata Liepiņa kontā. Par vērtīgāko spēlētāju Liepājas komandā atzina divu vārtu autoru Gustavu Griezīti, 2 (1+1) punkti Kasparam Klameram, bet pa trim punktiem savāca Toms Akmeņlauks un Sandis Lēvalds. Komandai "Valmiera" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā joprojām 9.vieta, bet tagad jau 25 punktu un teorētiskas cerības noķert kādu no pirmā astotnieka vienībām. Liepājnieki ar 32 punktiem ieņem 7.vietu.

Ulbrokieši pamostas un saplosa "Ogres Vilkus"

Komanda "Ogres Vilki" viesojās pie pašreizējās vicečempiones "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka", kam sezonas pirmajā savstarpējā spēlē, kas notika Ogrē, zaudēja ar pieklājīgu rezultātu – 8:13. Arī atbildes spēli ogrēnieši sāka ļoti sparīgi, turklāt bija tie, kuri atklāja rezultātu – 1:0, 4.minūtē vārtus guva Elvijs Jankovskis. Līdz pirmā perioda beigām divus vārtus guva ulbrokietis Atis Blinds – 2:1. Otrā perioda pašā sākumā viesu komandai Alda Haralda Ābrama personā vēl izdevās atjaunot neizšķirtu rezultātu (2:2), bet cīņas turpinājumā iniciatīvu un vadības grožus savās rokās droši pārņēma laukuma saimnieki, kuri pēc otrās trešdaļas atradās vadībā ar 10:2, bet visā mačā triumfēja ar 15:3.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Edžus Ceriņš, kuram šajā mačā 4 (2+2) punkti. Rezultatīvākais viņa komandā ar 6 (3+3) punktiem bija Rolands Kovaļevskis, pa pieciem punktiem sakrāja Atis Blinds un Lauris Zaicevs, 3 (1+2) punkti Valtera Lapiņa kontā, bet divus vārtus guva Daniels Anis. Par labāko starp ogrēniešiem atzina Aldi Haraldu Ābramu, kura kontā 2 (1+1) punkti, ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Elvijs Jankovskis. Komandai "Ogres Vilki" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā joprojām tikai pieci punkti un priekšpēdējā vieta, bet Ulbrokas florbolisti ar 39 punktiem pakāpās uz 2.vietu.

"Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" - "Ogres Vilki" - 15:3 (2:1, 8:1, 5:1)
Metienu attiecība:
46:25 (12:7, 16:8, 18:10)
Rezultatīvākie:
"Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" – Rolands Kovaļevskis 6 (3+3), Atis Blinds 5 (4+1), Lauris Zaicevs 5 (2+3), Edžus Ceriņš 4 (2+2), Valters Lapiņš 3 (1+2), Daniels Anis 2 (2+0), Emīls Birķis 1 (1+0), Reinis Rudzītis 1 (0+1), Kārlis Jānis Petrovskis 1 (0+1), Tomass Kristofers Birstiņš 1 (0+1), Matīss Kristians Morozovs 1 (0+1).
"Ogres Vilki" – Elvijs Jankovskis 2 (2+0), Aldis Haralds Ābrtams 2 (1+1), Markuss Januševskis 1 (0+1).

Čempione "Lielvārde/Fat Pipe" vēlreiz pārspēj "Rubeni"

Regulārā turnīra pirmā riņķa mačā, kas notika Lielvārdē, mājinieki pārspēja "Rubeni" ar tikai vienu vārtu pārsvaru – 8:7. Arī atbildes spēlē cīņa bija ļoti sīva. Pēc pirmā perioda rezultāts bija neizšķirts – uz kocēniešu Reiņa Mirkša un Arnija Kuratņika vārtu guvumiem ar goliem atbildēja lielvārdieši Aivis Kusiņš un Dinārs Vaitaitis – 2:2. Neizšķirts rezultāts bija arī pēc otrās trešdaļas – 4:4. Pēdējā perioda vidū viesi bija pirmo reizi izvirzījušies vadībā, iegūstot triju vārtu pārsvaru – 7:4. Kocēnu komanda izmisīgi centās atspēlēties, tomēr uzvaru arī šajā mačā svinēja pašreizējā čempione "Lielvārde/Fat Pipe" – 8:6.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju komandā saņēma Dinārs Vaitaitis, kura kontā 3 (1+2) rezultativitātes punkti. Pa trim punktiem arī Nikam Blumfeldam un Aivim Kusiņam, bet divas rezultatīvas piespēles Jurim Gribustam. Par labāko starp kocēniešiem atzina Juri Zilbertu, kuram, tāpat kā viņa komandas biedram Ingaram Matisonam, divas rezultatīvas piespēles. Pa 2 (1+1) punktiem guva Arnijs Kuratņiks, Atis Stepāns un Reinis Mirkšs. "Lielvārdei/Fat Pipe" pēc šī panākuma turnīra tabulā ir 37 punkti un 4.vieta, bet Kocēnu "Rubene" ar 32 punktiem ieņem 6.vietu.

"Rubene" - "Lielvārde/Fat Pipe" - 7:9 (2:2, 2:2, 3:5)
Metienu attiecība:
31:40 (8:11, 9:12, 14:17)
Rezultatīvākie:
"Rubene" – Arnijs Kuratņiks 2 (1+1), Atis Stepāns 2 (1+1), Reinis Mirkšs 2 (1+1), Ingars Matisons 2 (0+2), Juris Zilberts 2 (0+2), Ritvars Bērziņš 1 (1+0), Dāvis Zēmelis 1 (1+0), Renārs Jēkabsons 1 (1+0), Valters Cīrulis 1 (1+0).
"Lielvārde/Fat Pipe" – Niks Blumfelds 3 (3+0), Aivis Kusiņš 3 (2+1), Dinārs Vaitaitis 3 (1+2), Juris Gribusts 2 (0+2), Armands Savins 1 (1+0), Juris Sandis Jēgers 1 (1+0), Sandris Virsnītis 1 (1+0), Sandris Virsnītis 1 (1+0), Rūdis Žukelis 1 (0+1), Uldis Dūniņš 1 (0+1), Maikls Nazarovs 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
"Lekringa" spēlētājs Edgars Puriņš. Foto: LFS
4

"Lekrings" grauj un izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

LETA. Cēsu "Lekrings" sestdien Rīgā uzvarēja cīņā par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra bronzas medaļām. "Lekrings" ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva "Valmieru"/"Betsafe".