Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Lielā mērā var atrisināties cīņa par labāko astotnieku

Lielā mērā var atrisināties cīņa par labāko astotnieku
"FBK Valmiera" jau sen vairs nevar atļauties zaudēt, bet neveiksme šodien liks atvadīties no cerībām par play-off
Foto: Floorball.lv

Spraiga diena gaidāma Elvi vīriešu florbola līgā, kur šovakar laukumā dosies desmit no 12 komandām. Pēc ļoti spraigām cīņām visas sezonas garumā, pašlaik izveidojusies paliela aiza starp astoto un devīto labāko komandu. Ja valmierieši šovakar neizcīnīs trīs punktus mājās pret Liepājas komandu, astoņas labākās komandas praktiski būs jau noskaidrotas.

"FBK Valmiera" – "Kurši/Ekovalis" pulksten 18:00 Valmierā

Valmieriešu pozīcijas ar katru dienu kļūst arvien sliktākas. Paši pēdējās divās spēlēs zaudēja "Rubenei", kas cīņu par labāko astotnieku pilnīgi noteikti nav padarījusi vienkāršāku. Turklāt arī konkurenti no Irlavas demonstrē pašlaik vienu no labākajiem sniegumiem līgā, svinot vienu uzvaru pēc otras. Tā rezultātā valmierieši jau par astoņiem punktiem atrodas no labāko astotnieka brīdī, kad līdz regulārās sezonas beigām palikušas vairs tikai piecas spēļu kārtas. Skaidrs, ka šodien izredzes uz astotnieku vēl netiks zaudētas, taču neveiksmes komanda vairs nevar atļauties, ja grib aizvadīt svarīgas spēles arī marta mēnesī. Pašlaik komanda 17 mačos iekrājusi 22 punktus. Spēlē pirms izlašu pārtraukuma valmierieši sāka ar ātri gūtiem vārtiem pret "Rubeni", bet līdz nākamajam rezultatīvajam metienam bija jāgaida trešā perioda vidus. Pa to laiku paši bija kapitulējuši piecas reizes, piedzīvojot zaudējumu visā cīņā ar rezultātu 2:5. Ar vārtu guvumiem izcēlās Mārtiņš Broks un Pāvels Semjonovs, kuri ar 35 punktiem ir komandas divi rezultatīvākie florbolisti.

Liepājnieku pēdējā spēle pret "Ķekavu" bija kā ģenerālmēģinājums, lai pārbaudītu organizatoru gatavību pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas cīņām. Liepājnieki tajā spēlē bija pārāki ar rezultātu 4:1, kas viņiem tabulā ar 32 punktiem 17 spēlēs ļauj atrasties sestajā pozīcijā. Uzvarot šodien valmieriešus, komanda būs iekrājusi 13 punktu pārsvaru pār vidzemniekiem, tādējādi oficiāli nodrošinot līdzdalību izslēgšanas spēļu turnīrā. Pret "Ķekavas" vienību otrā perioda ievadā liepājnieki nonāca iedzinējos, taču turpinājumā vārtus nosargāja neskartus, atbildot ar četriem bezatbildes vārtu guvumiem. Par labāko spēlētāju komandā atzina Gustavu Griezīti, kuram vārtu guvums un rezultatīva piespēle. Savus vārtus iemeta arī Toms Akmeņlauks, kurš sezonā kopumā ticis pie 32 (12+20) punktiem, esot savas vienības labākais punktu krājējs.

Interesanti, ka 13. oktobrī, kad "FBK Valmiera" ieradās uz spēli Liepājā, vidzemnieki atradās turnīra tabulas galvgalī, bet kopš šī mača sākās komandas bēdu ieleja, piedzīvojot vienu zaudējumu pēc otra, vien retu reizi tiekot pie panākuma. Savstarpējā spēlē otrā perioda izskaņā "Kurši/Ekovalis" atradās vadībā ar 5:0 un vien paviršības mača izskaņā rezultātu padarīja cienījamāku viesiem – 7:5 kurzemnieku labā. Uzvarētājiem trīs punktus iekrāja Ričards Dēvits, bet par labāko atzina vārtsargu Edgaru Rimarenko, kurš tika galā ar 29 pretinieku metieniem. Valmieriešiem trīs punkti Semjonova rēķinā, bet atzinību izpelnījās vienus vārtus guvušais Ralfs Matīss Balodis.

"Talsu NSS/Krauzers" – "Bauska" pulksten 18:00 Talsos

Pēdējā laikā ne tas labākais sniegums novērots Talsu spēlē, kuri piedzīvojuši trīs zaudējumus pēc kārtas, turnīra tabulā atkāpjoties uz astoto pozīciju. Pašlaik vieta izslēgšanas turnīrā vēl nav apdraudēta, taču skaidrs, ka pret pastarīšiem trīs punktus tabulā vajadzētu ierakstīt. Devītā vieta atpaliek par astoņiem punktiem, taču Talsi nospēlējuši par vienu maču vairāk. Lai kā arī noslēgtos šodienas spēles, vietu labāko astotniekā "vilki" vēl nevarēs garantēt. Pēdējā mačā talsinieki izbraukumā cīnījās pret Cēsu "Lekrings", pēc neizteiksmīgiem pirmajiem diviem periodiem, trešajā trešdaļā laužot mača gaitu un nonākot pietiekami tuvu punktiem tabulā. Beigās gan nācās mājup doties sausā. Trīs mači tajā spēlē Tomam Bitmanim, bet par labāko atzina divus vārtus iemetušo Viesturu Rubeni.

Bauskas komanda joprojām spēlē ne vien bez uzvarām, bet arī bez punktiem tabulā. Turklāt pēdējos trijos mačos zaudējumi piedzīvoti ar vismaz desmit vārtu starpību, kas neliecina par komandas gatavību izslēgšanas turnīram par vietas saglabāšanu Elvi līgā arī nākamajai sezonai. Pēdējā sagrāve (4:15) piedzīvota Irlavā, kad pa diviem punktiem spēlē nopelnīja Nikita Maksurovs un Matīss Dulbe, bet labākā spēlētāja balva tika vienu piespēli izdarījušajam Tomasam Valtam Jirgensonam.

Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē novembra pirmajās dienās tika aizvadīti divi līdzvērtīgi periodi, pēc kuriem kurzemnieki atradās vadībā ar minimālu 3:2. Taču tad trīs minūšu laikā Talsu komanda guva trīs vārtus, izšķirot spēles likteni, svinot panākumu ar 6:3. Atvairot vien 14 no 17 metieniem, vērtīgākā spēlētāja balvu viesu rindās nopelnīja Martins Rūsa Jansons, bet divus vārtus iemeta Matīss Fogelis. Zaudētājiem divus vārtus guva Everts Janušauskis, bet Mārtiņš Mickevičs ar 1+1 nopelnīja labākā spēlētāja balvu. Nu jau kādu laiku MIckevičs vairs nav kopā ar komandu, jo pārstāv 1.līgas vienību "RTU/Rockets".

"Rubene" – "Lielvārde/FatPipe" pulksten 18:00 Kocēnos

Saspringta diena šovakar Kocēnos, kur vispirms tiks aizvadīta sieviešu virslīgas spēle, bet vakarā divas spēles tiks izspēlētas arī vīru turnīrā. Vispirms svarīga spēle starp "Rubenes" un "Lielvārde/FatPipe" komandām. Pastāv gana liela varbūtība, ka abām komandām savā starpā būs jātiekas ceturtdaļfināla sērijā, jo pašlaik komandas ieņem ceturto un piekto vietu, pašreizējiem čempioniem no Lielvārdes sakrājot par diviem punktiem vairāk. Lielā mērā šī varētu būt spēkošanās par sava laukuma priekšrocībām. "Rubenes" vienība pēdējās divas spēles aizvadīja pret "FBK Valmiera", abās svinot uzvaras, bet pie punktiem izdevies tikt četros mačos pēc kārtas, kas ar 32 punktiem 18 mačos dod piekto vietu.

Lielvārdes komanda uzvarējusi piecās no pēdējām sešām spēlēm, vienīgo zaudējumu piedzīvojot Cēsīs. Šīs veiksmīgās spēles ļāvušas veikt palielu izrāvienu turnīra tabulā, pakāpjoties jau uz labāko četrinieku, turklāt tikai divu punktu attālumā ir otrās un trešās vietas īpašnieki. Pēdējā uzvara izcīnīta Talsos, kad pēc bezvārtu neizšķirta pēc 20 minūtēm, turpinājumā čempioni nodemonstrēja labu rezultativitāti, uzvarot maču ar 7:3. Uldis Dūniņš saņēma labākā spēlētāja balvu, gūstot divus vārtus. Savukārt Juris Sandis Jēgers diviem vārtu guvumiem pievienoja arī vienu rezultatīvu piespēli. Jēgers kopā ar Sandri Virsnīti iekrājuši pa 20 punktiem, esot savas komandas labākie spēlētāji.

"Rubenes" viesošanās Lielvārdē spilgti nodemonstrēja Lielvārdes lielākos trūkumus šajā sezonā. Trešā periodā ievadā mājinieki panāca 7:2 vadību, taču mača izskaņa izvērtās par lielu drāmu, jo laukuma saimnieki sāka laist savos vārtos vienu bumbiņu pēc otras, kā rezultātā 33 sekundes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija vien 8:7 viņu labā. Toreiz laimīga uzvara tika izcīnīta, bet nereti komanda zaudējusi arī šādās cīņu galotnēs.

"Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" – "Ogres vilki" pulksten 19:00 Ulbrokā

Ulbrokā šovakar sacentīsies vieni no tabulas līderiem ar pirmspēdējā vietā esošajiem ogrēniešiem. Laukuma saimnieki pēdējās piecās spēlēs piedzīvojuši trīs zaudējumus, turnīra tabulu papildinot tikai ar pieciem punktiem. Tas viņus ar 36 punktiem atvirzījis uz trešo vietu, liekot garām palaist Stalbes "Pārgauju", kurai vakar tika zaudēts ar 6:9. Abām komandām ir vienāds punktu skaits, taču savstarpējās spēlēs ir sliktāka bilance. Interesanti, ka par labāko spēlētāju Stalbē tika nosaukts vārtsargs Emīls Ērglis, kurš pirmajā periodā atvairīja 9 no 12 metieniem, uz otro periodu jau tiekot atstāts rezervē.

Ogres komanda šosezon iekrājusi piecus punktus, atrodoties 11.vietā turnīra tabulā. Iepriekšējā spēlē ogrēnieši, iespējams, pielika punktu "Ķekavas" cerībām uz vietu astotniekā, apspēlējot viņus papildlaikā ar 3:2. Ļoti iespējams, ka abām komandām būs jātiekas arī pirmajā play-out spēļu kārtā, lai cīnītos par vietas nosargāšanu spēcīgāko komandu pulkā. Ogres komandā tajā spēlē par labāko nosauca neapšaubāmo komandas līderi Elviju Jankovski, kurš tajā spēlē pie punktu guvumiem gan netika.

Rezultatīva izrādījās abu komandu pirmā savstarpējā spēle sezonā. Ulbrokieši jau pirmajās desmit minūtēs atrisināja jautājumu par uzvarētāju, panākot 5:1 vadību. Turpinājumā viņi paši guva daudz vārtus, ļaujot ar līdzvērtīgu rezultativitāti izcelties arī "vilkiem" no Ogres. Skanot spēles beigu rezultātam, "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" varēja tabulā ierakstīt trīs punktus par 13:8 panākumu. Rolands Kovaļevskis ar četriem vārtu guvumiem un vienu piespēli tajā mačā bija gan rezultatīvākais, gan labākais savā komandā. Jankovskis tika pie četriem precīziem metieniem, bet vērtīgākā spēlētāja balvu ieguva Aldis Haralds Ābrams, kuram viena piespēle.

"Pārgauja" – "Ķekava" pulksten 20:30 Kocēnos

Dienas pēdējā cīņā laukumā dosies Stalbes "Pārgauja" un "Ķekava". Šai spēlei bija jau sen jābūt nospēlētai, taču dienā, kad Ķekavas florbolisti viesojās Kocēnos, lai neitrālā laukumā spēkotos ar saviem konkurentiem, Kocēni bija ieslīguši dziļā tumsā. Līdz ar to mačs tiks izspēlēts vien šovakar. Stalbes komanda uzvarējusi pēdējās divas spēles, vienā pieveicot tieši "Ķekavu", bet otru izcīnot vakar, kad savā laukumā tika pieveikti ulbrokieši, kas ļāva atgriezties otrajā vietā tabulā. Kārtējo reizi rezultatīvs bija Lauris Ābols, kuram trīs vārti, bet šoreiz viņu pārspēja Olafs Zvīnis, kurš pamanījās atzīmēties ar četriem vārtu guvumiem.

Arī Ķekavas vienībai būs otrā spēle divās dienās, tiesa, emocijas ir krietni piezemētākas, jo vakar savās mājās ar 4:9 nācās atzīt Irlavas pārākumu, līdz minimumam samazinot izredzes iekļūt izslēgšanas turnīrā. Pašlaik komanda var nopelnīt vēl 12 punktus, taču atstatums līdz astotajai vietai sasniedzis desmit. Pret irlavniekiem tika aizvadīta lieliska pirmā trešdaļa, panākot 3:0 vadību, taču turpinājums bija gaužām bēdīgs. Labākais ar diviem precīziem metieniem tajā cīņā bija Endijs Vilde.

Pavisam nesen abas komandas aizvadīja pirmo cīņu, 24. janvārī vienībām spēlējot Ķekavā. Arī tajā mačā "Ķekava" sāka ar ātri 3:0 iekrātu vadību, šķietami droši kontrolējot visu spēli, pēc diviem periodiem esot vadībā ar 5:3. Tomēr mača izskaņā iegāza divi mazie sodi un arī sarkanā kartīte, kas noveda pie pieciem viesu vārtu guvumiem skaitliskajā vairākumā un "Pārgauja" varēja līksmot par 9:6 izrautu uzvaru. Lauris Ābols guva komandas pirmos piecus vārtus spēlē, nopelnot labākā spēlētāja balvu savā komandā. "Ķekavas" vienībā neviens no spēlētājiem neguva vairāk par diviem punktiem, bet par labāko atzina vienus vārtus iemetušo Mārtiņu Urtānu.


Toms Akmeņlauks ar komandu un faniem, foto: Monta Učelniece (FK Talsi)

Akmeņlauks sasniedz 1000 punktus, neizslēdz iespēju paspēkoties par Blinda rekordu

Svētdien vakarā tiekot pie divām piespēlēm Cēsīs, “Talsu NSS/Krauzers” komandas kapteinis ne vien sekmēja savas komandas pārliecinošu 10:2 uzvaru, bet arī kļuva vien par sesto spēlētāju līgas vēsturē, kurš iekrājis 1000 rezultativitātes punktus.
"FS Masters/Ulbroka" galvenais treneris Andris Pīlups un uzbrukuma līderis Rolands Kovaļevskis, foto: Floorball.lv

Arī “Masters” spēj pārliecinoši revanšēties

“FS Masters/Ulbroka” komanda Elvi florbola virslīgas pusfināla ceturtajā mačā izbraukumā komfortabli ar rezultātu 7:3 apspēlēja “FBK Valmiera/Betsafe”, tādējādi sērijā izvirzoties vadībā ar rezultātu 3:1 un nākamajā nedēļas nogalē savās mājās varēs nodrošināt vietu lielajā finālā.
"Talsu NSS/Krauzers" šoreiz bija neapturami, foto: Oskars Sidra (FK Talsi)

“Krauzers” grauj un nonāk uzvaras attālumā no fināla

Elvi vīriešu florbola virslīgas lielajam Superfinālam platu soli tuvāk spēruši “Talsu NSS/Krauzers”, kas šovakar izbraukuma mačā ar 10:2 sagrāva Cēsu “Lekringu”, tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3:1 vadību.