Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Ķekava" pēcspēles metienos pārspēj čempioni "Lielvārdi/Fat Pipe"

"Ķekava" pēcspēles metienos pārspēj čempioni "Lielvārdi/Fat Pipe"
Jānis Bramanis. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šovakar ELVI florbola līgā notika viena spēle - "Ķekava" savā laukumā uzņēma pašreizējo Latvijas čempioni "Lielvārdi/Fat Pipe". Ar pamatlaiku un pagarinājumu uzvarētāju noskaidrošanai nepietikai (1:1), bet "bullīšos" triumfēja ķekavieši – 2:1. Par mača varoni uzvarētāju rindās kļuva vārtsargs Jānis Bramanis, kurš atvairīja visus pretinieku pēcspēles metienus.

"Ķekava" maču pret valsts čempioniem sagaidīja labā noskaņojumā, jo iepriekšējā spēlē viesos ar 6:5 pieceica vienu no turnīra līdervienībām - "Valmieru". Savukārt lielvārdieši iepriekšējā mačā savā laukumā pagarinājumā 6:7 atzina Stalbes "Pārgaujas" pārākumu.

Abu komandu savstarpējās cīņas pirmais periods aizritēja bez vārtu guvumiem, vārtsargi netika pārspēti arī līdz pat spēles vidum. Kā pirmie varēja uzgavilēt Ķekavas florbolisti – pēc precīzi 32 nospēlētām minūtēm savu komandu vadībā izvirzīja Everts Emīls Gertsons (1:0). Tiesa, jau 39.minūtē lielvārdietis Rūdis Žukelis atjaunoja neizšķirtu – 1:1. Pēc šī gola atkal iestājās ļoti ilgs klusuma brīdis – līdz pat pamatlaika beigām vārti tā arī netika gūti – 1:1. Arī piecas papildminūtes skaidrību par uzvarētāju neviesa – 1:1. Toties pēcspēles metienos ķekaviešu vārtsargs Jānis Bramanis atvairīja visus piecus lielvārdiešu "bullīšus", kamēr Lielvārdes komandas vārtsargu Jāni Salceviču pārspēja gan Kristaps Laugalis, gan Renāts Degins.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vārtsargs Jānis Bramanis, kurš spēles laikā atvairīja 20 no 21 pretinieku metieniem, kā arī visus četrus pēcspēles metienus. Labākā spēlētāja balvu Lielvārdes komandā saņēma vienīgo vārtu autors Rūdis Žukelis. "Lielvārdei/Fat Pipe" pēc šīs spēles turnīra tabulā ir 19 punktu un 5. vieta, bet ķekavieši ar 13 punktiem pakāpās uz 9. pozīciju.

"Ķekava" – "Lielvārde/Fat Pipe" - 2:1 PS (0:0, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0)
Metienu attiecība:
22:21 (7:7; 4:4; 10:8, 1:2)
Rezultatīvākie:
"Ķekava" – Everts Emīls Gertsons 1 (1+0), Kristaps Laugalis 1 (0+1).
"Lielvārde/Fat Pipe" – Rūdis Žukelis 1 (1+0), Mariss Giņko 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


Toms Akmeņlauks ar komandu un faniem, foto: Monta Učelniece (FK Talsi)

Akmeņlauks sasniedz 1000 punktus, neizslēdz iespēju paspēkoties par Blinda rekordu

Svētdien vakarā tiekot pie divām piespēlēm Cēsīs, “Talsu NSS/Krauzers” komandas kapteinis ne vien sekmēja savas komandas pārliecinošu 10:2 uzvaru, bet arī kļuva vien par sesto spēlētāju līgas vēsturē, kurš iekrājis 1000 rezultativitātes punktus.
"FS Masters/Ulbroka" galvenais treneris Andris Pīlups un uzbrukuma līderis Rolands Kovaļevskis, foto: Floorball.lv

Arī “Masters” spēj pārliecinoši revanšēties

“FS Masters/Ulbroka” komanda Elvi florbola virslīgas pusfināla ceturtajā mačā izbraukumā komfortabli ar rezultātu 7:3 apspēlēja “FBK Valmiera/Betsafe”, tādējādi sērijā izvirzoties vadībā ar rezultātu 3:1 un nākamajā nedēļas nogalē savās mājās varēs nodrošināt vietu lielajā finālā.
"Talsu NSS/Krauzers" šoreiz bija neapturami, foto: Oskars Sidra (FK Talsi)

“Krauzers” grauj un nonāk uzvaras attālumā no fināla

Elvi vīriešu florbola virslīgas lielajam Superfinālam platu soli tuvāk spēruši “Talsu NSS/Krauzers”, kas šovakar izbraukuma mačā ar 10:2 sagrāva Cēsu “Lekringu”, tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3:1 vadību.