Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Sešu punktu cīņa Ķekavā

Sešu punktu cīņa Ķekavā
"Ķekavas" un "Pārgaujas" savstarpējā spēle izvērtās dramatiski. Šovakar komandām dažādi risināmie uzdevumi.
Foto: kekavasbulldogs.lv

Elvi vīriešu florbola līgā klāt izšķirošās cīņas par vietu izslēgšanas mačā. Ārkārtīgi svarīga spēle tiks izspēlēta šovakar Ķekavā, jo tikai viena no šīs spēles komandām, visticamāk, iekļūst izslēgšanas turnīrā.

"Ķekava" – "Irlava/Avant" pulksten 20:00 Ķekavā

Pirms kāda brīža Ķekavas vienība bija uzņēmusi labu tempu cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā, taču pēdējās trijās spēlēs piedzīvoti zaudējumi, nopelnot vienu punktu. Taču to par ieguvumu grūti saukt, jo punkts tika ierakstīts par zaudējumu papildlaikā Ogrē pret vieniem no čempionāta pastarīšiem. Līdz ar to "Ķekava" tabulā atkāpusies uz desmito vietu, no kārotā astotnieka atpaliekot par astoņiem punktiem. Komandai gan ir spēle rezervē, taču atlikušo spēļu kalendārs neļauj rēķināties ar vieglu punktu papildināšanu, it sevišķi pēdējās divās spēlēs, kad būs jāviesojas pie iepriekšējās sezonas abām finālistēm. Iepriekšējo maču "Ķekava" aizvadīja savā laukumā pret "Pārgauju', pēc diviem periodiem esot vadībā ar 5:3, šādu vadību saglabājot arī desmit minūtes pirms mača beigām. Taču tad sekoja vairāki noraidījumi, kas pilnībā salauza spēli, liekot zaudēt ar 6:9. Pa diviem punktiem tajā spēlē sakrāja Edžus Bunka un Ernests Ronis, bet sezonas griezumā labākais ar 24 (9+15) punktiem ir Kristaps Laugalis.

Pretēji Ķekavas komandai, lieliskā formā pašlaik ir "Irlava/Avant", kas uzvarējuši četras spēles pēc kārtas, turklāt apspēlējot gan tabulas līderus no Cēsīm, gan arī pārliecinoši revanšējās "Pārgaujai' par zaudējumu pirmajā aplī. Komanda pēdējās trijās spēlēs kopumā guvusi 37 vārtus, demonstrējot fantastisku rezultativitāti. Pašu sekmes un konkurentu neveiksmes ļāvuši līgas jaunpienācējiem ar 28 punktiem ielauzties vadošo astotniekā, turklāt pašlaik tuvāk ir pat septītā vieta (divi punkti), nekā izkrišana no astotnieka (seši punkti). Pēdējā mačā komanda ar 15:4 saplosīja baušķeniekus, sešus punktus iekrājot Emīlam Krūmiņam, bet sezonas līderis Renārs Austrums (21+13) tika pie pieciem punktiem.

Abu komandu pirmā spēle novembra ievadā bija ļoti spraiga, kad irlavnieki savā laukumā neprata nosargāt iekrāto divu vārtu pārsvaru, piedzīvojot zaudējumu pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 4:5. Uzvarētājiem par labāko atzina vārtsargu Reini Kirilko, kurš tika galā ar 36 metieniem. Mājinieku komandā rezultatīvākais un labākā spēlētāja balvu ieguva Ričards Gruziņš, kuram divi vārti un viena piespēle.

"Pārgauja" – "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" pulksten 20:00 Stalbē

Ja Ķekavā notiks cīņa par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, tad Stalbē tiks dalīta sava laukuma priekšrocības play-off pirmajā kārtā, jo savā starpā sacentīsies divas TOP-4 komandas. Stalbes komanda pēdējās piecās spēlēs izcīnījusi tikai divas uzvaras, tādējādi sašķobot savu vietu tabulā. Pašlaik viņi ar 33 punktiem ieņem ceturto vietu, tiesa, lielai daļai konkurentu ir par vienu nospēlētu maču vairāk. No trijnieka "Pārgauja" atpaliek par vienu punktu, taču tāpat tikai punkta attālumā ir divas sekotājas. Pēdējā mačā "Pārgauja" tika pie laimīgas 9:6 uzvaras "Ķekavā", komandas pirmos piecus vārtus iemetot Laurim Ābolam. Likumsakarīgi, ka viņš bija arī mača labākais spēlētājs, bet sezonā savu rezultativitāti ir palielinājis jau līdz 41 (26+15) punktam.

Arī pērnās sezonas finālisti ar stabilitāti pēdējā laikā nevar lepoties, uzvarot divas no pēdējām četrām spēlēm. Tabulā viņi ar 36 punktiem atrodas otrajā vietā, taču līderi aizmukuši jau septiņu punktu attālumā. Turklāt, zaudējot šodienas spēlē, Ulbroka tabulā palaistu garām "Pārgauju", bet tālu nav atpalikuši arī Lielvārdes florbolisti. Jāsaka gan, ka Ulbrokai ir salīdzinoši pateicīgs atlikušo spēļu kalendārs, jo pēc šodienas spēles Stalbē, atlikušajās četrās spēlēs būs jātiekas ar komandām, kas ieņem pozīcijas no 8. līdz 11. Pēdējā mačā ulbrokieši viesos pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 pieveica "Rubeni", labākā spēlētāja balvu nopelnot vārtsargam Ivaram Dišereitam, kurš tika galā ar 28 pretinieku metieniem. Sausā palika Daniels Anis, kurš ar 30 (23+7) punktiem joprojām ir rezultatīvākais savā komandā. Tikmēr jau trīs pēdējās spēles izlaidis rezultatīvu sezonu uzsākušais Lauris Zaicevs.

Abu komandu pirmajā spēlē "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" svinēja uzvaru ar rezultātu 7:6, esot vadībā teju visu spēli, nereti arī ar divu vārtu pārsvaru. Tajā mačā par labāko uzvarētāju rindās atzina Edžu Ceriņu, kuram divi vārti un viena piespēle. Rolands Kovaļevskis tika pie 4 (2+2) punktiem, bet Zaiceva rēķinā trīs piespēles. Viesiem rezultatīvākais un labākais vienā personā bija Gvido Lauga, kuram divi vārti un viena piespēle. Ābolam tajā mačā divi precīzi metieni.


Toms Akmeņlauks ar komandu un faniem, foto: Monta Učelniece (FK Talsi)

Akmeņlauks sasniedz 1000 punktus, neizslēdz iespēju paspēkoties par Blinda rekordu

Svētdien vakarā tiekot pie divām piespēlēm Cēsīs, “Talsu NSS/Krauzers” komandas kapteinis ne vien sekmēja savas komandas pārliecinošu 10:2 uzvaru, bet arī kļuva vien par sesto spēlētāju līgas vēsturē, kurš iekrājis 1000 rezultativitātes punktus.
"FS Masters/Ulbroka" galvenais treneris Andris Pīlups un uzbrukuma līderis Rolands Kovaļevskis, foto: Floorball.lv

Arī “Masters” spēj pārliecinoši revanšēties

“FS Masters/Ulbroka” komanda Elvi florbola virslīgas pusfināla ceturtajā mačā izbraukumā komfortabli ar rezultātu 7:3 apspēlēja “FBK Valmiera/Betsafe”, tādējādi sērijā izvirzoties vadībā ar rezultātu 3:1 un nākamajā nedēļas nogalē savās mājās varēs nodrošināt vietu lielajā finālā.
"Talsu NSS/Krauzers" šoreiz bija neapturami, foto: Oskars Sidra (FK Talsi)

“Krauzers” grauj un nonāk uzvaras attālumā no fināla

Elvi vīriešu florbola virslīgas lielajam Superfinālam platu soli tuvāk spēruši “Talsu NSS/Krauzers”, kas šovakar izbraukuma mačā ar 10:2 sagrāva Cēsu “Lekringu”, tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3:1 vadību.