Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Viedoklis: "Irlavai" nepieciešams panākums pār TOP komandu, lai atgūtu pārliecību

Viedoklis: "Irlavai" nepieciešams panākums pār TOP komandu, lai atgūtu pārliecību
"Irlava"

Elvi vīriešu florbola virslīgā, līdzīgi kā visās vadošajās florbola līgās, pašlaik ir pārtraukums, kas saistīts ar gaidāmo pasaules čempionātu. Šis ir brīdis, lai atskatītos uz komandu iespēto līdz šim. Zaudējot sešus mačus pēc kārtas, ārpus labāko astotnieka pašlaik atrodas Normunda Jansona trenētā "Irlava".

Ļoti sāpīgā veidā palikuši aiz izslēgšanas spēļu turnīra savā atgriešanās sezonā, irlavnieki pēdējās divās sezonās mazāk vai pārliecinošāk tika pie astotās vietās, turpinājumā gan ātri zaudējot play-off pirmajā kārtā. Šajā sezonā komanda pašlaik var lepoties vien ar pieciem punktiem septiņās spēlēs, kas neļauj atrasties labāko astotniekā. Tiesa, play-off zona atrodas vien četru punktu attālumā un, ņemot vērā, ka komandas atņem punktus viena otrai, arī irlavniekiem nekas nav zudis.

Aplūkojot aizvadītās spēles, vienība bijusi kā vienā grāvī tā otrā, aizvadot ļoti pārliecinošas spēles (10:5 pret "Bausku") un arī pilnīgi bezcerīgus mačus (6:14 pret ulbrokiešiem un 5:12 pret valmieriešiem). Interesanti, ka visas minētās spēles aizvadītas savu skatītāju priekšā. Ierasti komandas līderis ir Kristaps Kazlovskis, kurš septiņās spēlēs savācis 23 (9+14) punktus. Komandas jaunpienācējs Kaspars Klamers sešos mačos iekrājis 10 (8+2) punktus, bet Emīls Krūmiņš, kurš atkal atgriezies savā dzimtajā klubā, iekrājis 9 (8+1) punktus. Sezonas sākumā cerīga šķita vārtsargu līnija, taču Sandis Venēvics ātri atgriezās Valmierā, līdz ar to irlavnieki palikuši praktiski ar vienu vārtu vīru.

Apvienojot visu iepriekš pieminēto, nepārsteidz trenera Normunda Jansona teiktais, ka "sezonas pirmā puse vērtējama ļoti slikti, jo nav izdevies aizķerties punktus pret play-off komandām." Tāpat, neskatoties uz piedzīvoto zaudējumu, nepārsteidz, ka par labāko aizvadīto maču treneris atzīst cīņu pret esošajiem čempioniem: "Lai gan zaudējām, labākā spēle bija mājās pret "Lekringu", kurā zaudējām ar 3:5. Tajā spēlē tika pildīts spēles plāns. Turpretim sliktākā spēle bija mājās pret "FBK SĀC" (5:6 zaudējums papildlaikā, aut.), kad netika realizēti ļoti daudz momenti un izcīnīta uzvara, lai gan mums bija ļoti liels pārsvars laukumā."

Daudzi atstātie punkti noteikti liek vēl rūpīgāk attiekties pret atlikušajām spēlēm, lai sasniegtu sākotnējos mērķus. "Jāsaprot, ka mums ir robi sastāvā, kas neļauj ar 100% gatavoties spēlēm. Tajā pašā laikā, ja spēlētāji tiks galā "ar savām galvām", tad noteikti varam izcīnīt uzvaras pret jebkuru komandu, jo meistarība un talants spēlētājiem ir. Ja tiks pildīts spēles uzdevums, noteikti viss būs labi. Pārliecībai ir nepieciešama uzvara pret kādu no vadošajām komandām. Ceru, ka savas sliktākās spēles šajā sezonā esam aizvadījuši."

Neskatoties uz pārliecinošo uzvaru pār oponentiem, Jansons kā patīkamu pārsteigumu izcēlis pēdējo sezonu pastarīšus "Bausku", kas pašlaik atrodas play-off zonā. "Bauska" ir pozitīvi pārsteigusi, lai gan mēs viņus pārliecinoši uzvarējām. Tajā pašā laikā tas viņiem neliedza paņemt punktus no Valmieras. Prieks par Irlavas čaļiem Bauskas sastāvā, kas šajās spēlēs parādījis ļoti labu sniegumu. Negatīvajā ziņā nevienu komandu kā pārsteigumu nevaru izcelt".

Pēc pārtraukuma čempionātā irlavnieki lūkos pārtraukt sešu zaudēto spēļu sēriju, izbraukuma mačā 13. novembrī sacenšoties ar pēdējā vietā esošo "RTU/Rockets".


Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
"Lekringa" spēlētājs Edgars Puriņš. Foto: LFS
4

"Lekrings" grauj un izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

LETA. Cēsu "Lekrings" sestdien Rīgā uzvarēja cīņā par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra bronzas medaļām. "Lekrings" ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva "Valmieru"/"Betsafe".