Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Rubene" atspēlējas un uzvar Lielvārdē, sērijā 2:1

"Rubene" atspēlējas un uzvar Lielvārdē, sērijā 2:1
Kocēnu "Rubene". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

ELVI florbola līgas vīriešiem pusfināla sērijā starp komandām "Rubene" (Kocēni) un "Lielvārde/Fat Pipe" pirmo reizi vadībā izvirzījušies kocēnieši (2:1), kas pēc pirmā periodā atradās iedzinējos ar 0:2, bet galarezultātā svinēja panākumu ar 3:2. Uzvaras vārtus guva Kocēnu komandas kapteinis Ingars Matisons.

Kocēnu "Rubene" regulārajā turnīrā izcīnīja augsto 2. vietu, bet ceturtdaļfināla sērijā tai pretī stājās komanda "Oxdog Ulbroka LU" (7. vieta). Sēriju kocēnieši sāka ļoti pārliecinoši, savā laukumā uzvarot ar 5:4 pagarinājumā un 5:1, bet Ulbrokā – ar 6:3. Rezultāts sērijā bija 3:0, pašreizējai čempionu kausa īpašniecei, lai iekļūtu pusfinālā, vajadzēja vairs tikai vienu panākumu, bet tas tik viegli rokā nedevās. Vispirms Ulbrokas florbolisti savā laukumā tika pie pirmās uzvaras – 8:5, bet pēc tam viesos spēja uzvarēt papildlaikā – 3:2. Sērijas kopvērtējumā atgriezās intriga, jo kocēnieši atradās vadībā tikai ar 3:2, turklāt nākamais mačs bija jāaizvadā Ulbrokā. Sērijas sestajā mačā "Rubene" svinēja uzvaru pagarinājumā – 5:4, sērijā triumfējot ar 4:2.

Komandai "Lielvāde/Fat Pipe" (6. vieta) ceturtdaļfinālā nūjas bija jātiekas ar ambiciozo FBK "Valmiera" (3. vieta), kas regulāro turnīru noslēdza ar desmit pēc kārtas gūtām uzvarām. Jau pirmajā ceturtdaļfināla sērijas spēlē, kas notika Valmieras Olimpiskajā centrā, lielvārdieši pārtrauca pretinieku panākumu sēriju, uzvarot papildlaikā – 5:4. Jau nākamajā mačā valmierieši revanšējās ar 4:2, sērijā atjaunojot līdzsvaru – 1:1. Duelis pārcēlās uz Lielvārdi, kur divas uzvaras guva mājinieki (6:2 un 5:4), sērijā izvirzoties vadībā ar 3:1. Sērijas piektais mačs norisinājās Valmierā, bet arī tajā veiksme bija lielvārdiešu pusē, kas svinēja panākumu ar 5:3. Visā sērijā "Lielvārde/Fat Pipe" bija pārāka ar 4:1.

Pusfināla sērijā sava laukuma priekšrocība bija "Rubenei", tāpēc pirmās divas spēles aizritēja Kocēnu sporta namā. 26. martā, dueļa pirmajā mačā, Lielvārdes florbolisti katrā periodā guva pa vieniem vārtiem izvirzoties vadībā ar 3:0. Tad iniciatīvu pārņēma kocēnieši, kas 17 sekundes pirms pamatlaika beigām rezultāta starpību samazināja līdz minimumam (2:3). Kaut kam vairāk laukuma saimniekiem pietrūka laika, tāpēc sēriju ar uzvaru (3:2) sāka "Lielvārde/Fat Pipe", faktiski atņemot pretiniekiem sava laukuma priekšrocības. 27. martā abas komandas turpat Kocēnos tikās vēlreiz. Šajā mačā jau pirmās trešdaļas laikā vadībā ar 3:1 izvirzījās "Rubene", kas cīņas turpinājumā savu pārsvaru vēl tikai palielināja, galarezultātā svinot uzvaru ar 7:2, bet sērijā atjaunojot neizšķirtu rezultātu – 1:1.

Lielvārdes sporta centra līdzjutēju pārpildīto tribīņu priekšā sērijas trešās spēles rezultātu 9. minūtē ar patālu metienu atklāja mājinieku komandas kapteinis Mariss Giņko – 1:0. Jau nākamajā minūtē viņa komandas biedrs Dinārs Vaitaitis panāca 2:0. Grūti bija iedomāties, bet tas šajā mačā bija komandas "Lielvārde/Fat Pipe" pēdējais vārtu guvums. Pēc pirmā periodā rezultāts bija tāds pats – 2:0, bet otrās trešdaļas pēdējās sekundēs pirmo golu "Rubenes" labā iemeta Jēkabs Keišs – 1:2. 49. minūtē tas pats Keišs izmantoja savas komandas skaitlisko vairākumu – 2:2. 53. minūtē Keiša piespēli golā pārvērta Ingars Matisons – 3:2. Kā vēlāk izrādījās, tie bija šajā mačā bija Kocēnu komandas uzvaras vārti, jo visi lielvārdiešu izmisīgie centieni atspēlēties bija nesekmīgi. "Rubene" uzvarēja ar 3:2, sērijā līdz vienas komandas četriem panākumiem pirmo reizi izvirzoties vadībā – 2:1.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Jēkabs Keišs, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija rezultatīvākais. 2 (1+1) rezultativitātes punkti Ingara Matisona kontā. Par labāko starp lielvārdiešiem atzina Marisu Giņko, kurš guva savas komandas pirmos vārtus. Sērijas ceturto spēli abas komandas aizvadīs jau rīt, 3. aprīlī, turpat Lielvārdē. Mača sākums pulksten 15.30.

Fotogalerija: ŠEIT

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
"Lekringa" spēlētājs Edgars Puriņš. Foto: LFS
4

"Lekrings" grauj un izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

LETA. Cēsu "Lekrings" sestdien Rīgā uzvarēja cīņā par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra bronzas medaļām. "Lekrings" ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva "Valmieru"/"Betsafe".
Galvenā cīņa - par lielo čempionu kausu. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien "Arēnā Rīga" lielā Superfinālu diena

Šodien no pulksten 11.00 un līdz pat vēlam vakaram "Arēnā Rīga" valdīs florbols – tur tiks aizvadītas četras aizraujošas spēles, kā arī notiks apbalvošanas ceremonijas. Pulksten 11.00 notiks finālspēles starp divām labākajām ELVI florbola līgas sievietēm komandām – Rīgas "NND/RJTC" un Kocēnu "Rubeni". Pulksten 14.00 sāksies vīriešu 1. līgas finālspēle starp komandām "SK Leģions/Grobiņas SC" un FK "Kurši". Pulksten 17.00 cīņā par bronzas medaļām dosies Cēsu "Lekrings" un "FBK Valmiera/Betsafe". Pulksten 20.00 mačā par čempionu kausu nūjas krustos "Talsu NSS/Krauzers" un "FS Masters/Ulbroka". Tiem, kuriem nebūs iespējas šīs spēles skatīties klātienē, atliek cīņu gaitai sekot līdzi televīzijas kanālā TV4.