Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Šodien Virslīgā otrās ceturtdaļfināla spēles

Šodien Virslīgā otrās ceturtdaļfināla spēles
Foto: floorball.lv

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā turpinās izslēgšanas spēles – šodien jau otro reizi ceturtdaļfinālā nūjas kristos "RTU/Inspecta" un Liepājas "Kurši", Kocēnu "Rubene" un FK "Rīga", "Lielvārde" un "Bauska", kā arī "Cēsu alus/Lekrings" un "Ķekava". Visus mačus interneta TV tiešraidē translēs portāls Sportacentrs.com.

VĪRIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 15.30 "RTU/Inspecta" – "Kurši" (Ulbrokas sporta kompleksā), sērijā 1:0
Regulārā turnīra uzvarētāja "RTU/Inspecta" izslēgšanas spēlēs par savu mājas spēļu laukumu izvēlējusies Ulbrokas sporta kompleksu. Vakar studenti tur aizvadīja pirmo ceturtdaļfināla spēli ar Liepājas "Kuršiem" un, lai arī ne bez grūtībām, tomēr svinēja svarīgu uzvaru ar 10:7. Galvenais spēks uzbrukumā uzvarētājiem bija Atis Blinds ar 6 (1+5) punktiem un Kārlis Bulāns ar pieciem gūtiem vārtiem.
Liepājas "Kuršu" florbolisti, kuri šajā izslēgšanas spēļu pārī nebūt nav favorīti, vakar Ulbrokā nodemonstrēja izcilu cīņassparu, kas viņiem, kā izskatās, arī pēc zaudējuma nav zudis. Vakar trīs vārtus liepājnieku labā guva viņu uzbrukuma līderis Gints Siliņš, "Kurši" maču aizvadīja ar ārkārtīgi augstu metienu realizācijas procentu – mērķi sasniedza septiņi no 16 metieniem.
Spēles tiešraide: ŠEIT.

Pulksten 16.00 "Rubene" – FK "Rīga" (Kocēnu sporta namā), sērijā 1:0
Ja vērtē visas četras pirmās ceturtdaļfināla spēles, tad vispārliecinošāko uzvaru izcīnīja tieši Kocēnu "Rubene", kura jau pirmajā periodā ieguva būtisku pārsvaru (3:0), ko droši nosargāja līdz pat finālsvilpei – 6:2. Ārkārtīgi liela loma šajā uzvarā bija kocēniešu vārtsargam Ārim Aldiņam, kurš atvairīja 37 no 39 pretinieku metieniem. Uzbrukumā "Rubene" turpina demonstrēt, ka izteiktu bombardieru tai nav – vārtus var gūt jebkurš spēlētājs.
FK "Rīga" pirmajā izslēgšanas spēlē ilgi nevarēja uzlauzt pretinieku aizsardzības bastionus, bet savā cietoksnī bija spiesta izmēģināt abus vārtsargus. Pagaidām ēnā palikuši rīdzinieku uzbrukuma līderi Alvis Dāle un Toms Bitmanis, kuriem pirmajā mačā tikai viens gols.
Spēles tiešraide: ŠEIT.

Pulksten 19.00 "Lielvārde" - "Bauska" (Lielvārdes novada sporta centrā), sērijā 1:0
"Lielvārde", lai arī pirmo periodu mačā pret Bauskas komandu zaudēja (1:2), kopumā aizvadīja labu spēli un svinēja pārliecinošu uzvaru ar 7:4. Šoreiz punktu gūšanā vienlīdz labi veicās abām lielvārdiešu tiecienmaiņām, savs pienesums bija arī aizsargiem ar viņu tālšāvieniem.
"Bauska" pirmajā izslēgšanas spēlē demonstrēja savas labākās cīnītāju īpašības, tomēr šoreiz atslēgu pretinieku ātrajam un kombinacionālajam spēles stilam vēl neatrada. Tas gan nenozīmē, ka baušķenieki nav gatavi pārsteigt pašreizējos vicečempionus, kuri regulārā turnīra pēdējās spēles aizvadīja samērā nestabili.
Spēles tiešraide: ŠEIT.

Pulksten 20.00 "Cēsu alus/Lekrings" – "Ķekava" (Cēsu sporta kompleksā), sērijā 0:1
"Cēsu alus/Lekrings" pēc pirmās ceturtdaļfināla spēles nonākusi diezgan riskantā situācijā – savā laukumā tika piedzīvots zaudējums ar 4:7. Protams, pašreizējie čempioni nav tie, kuri viegli padodas – savu prasmi atspēlēties viņi nodemonstrējuši jau ne reizi vien. Cēsniekiem ārkārtīgi svarīgi uzvarēt šovakar, lai nenonāktu bezdibeņa malā.
"Ķekava" mačā pret cēsniekiem parādīja savas labākās cīnītāju īpašības – prata gan atspēlēties, gan izšķirošajā brīdī izvirzīties vadībā. Rezultatīvi nospēlēja visi trīs ķekaviešu jauniesauktie (Juškēvičs, Jansons un Balodis), bet Gints Klēģers bija gluži vai neapturams – trīs vārti un piespēle. Arī "Ķekavai" teicams metienu realizācijas procents – mērķi sasniedzis katrs trešais raidījums.
Spēles tiešraide: ŠEIT.

Izmantotie resursi:
floorball.lv


"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
"Lekringa" spēlētājs Edgars Puriņš. Foto: LFS
4

"Lekrings" grauj un izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

LETA. Cēsu "Lekrings" sestdien Rīgā uzvarēja cīņā par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra bronzas medaļām. "Lekrings" ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva "Valmieru"/"Betsafe".
Galvenā cīņa - par lielo čempionu kausu. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien "Arēnā Rīga" lielā Superfinālu diena

Šodien no pulksten 11.00 un līdz pat vēlam vakaram "Arēnā Rīga" valdīs florbols – tur tiks aizvadītas četras aizraujošas spēles, kā arī notiks apbalvošanas ceremonijas. Pulksten 11.00 notiks finālspēles starp divām labākajām ELVI florbola līgas sievietēm komandām – Rīgas "NND/RJTC" un Kocēnu "Rubeni". Pulksten 14.00 sāksies vīriešu 1. līgas finālspēle starp komandām "SK Leģions/Grobiņas SC" un FK "Kurši". Pulksten 17.00 cīņā par bronzas medaļām dosies Cēsu "Lekrings" un "FBK Valmiera/Betsafe". Pulksten 20.00 mačā par čempionu kausu nūjas krustos "Talsu NSS/Krauzers" un "FS Masters/Ulbroka". Tiem, kuriem nebūs iespējas šīs spēles skatīties klātienē, atliek cīņu gaitai sekot līdzi televīzijas kanālā TV4.