Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Cēsu alus/Lekrings" revanšējas, otrā uzvara "Rubenei", "RTU/Inspecta" un "Lielvārdei"

"Cēsu alus/Lekrings" revanšējas, otrā uzvara "Rubenei", "RTU/Inspecta" un "Lielvārdei"
"Rubene" vēlreiz pārspējusi "Rīgu"
Foto: Raivo Sarelainens, floorball.lv

Šodien Latvijas Florbola čempionātā visas vīriešu Virslīgas ceturtdaļfinālālistes aizvadīja sērijas otro spēli. "Cēsu alus/Lekrings" ar 8:6 uzvarēja "Ķekavu", revanšējoties par aizvakar piedzīvoto zaudējumu, otro uzvaru izcīnīja "RTU/Inspecta" pār Liepājas "Kuršiem" (8:3), "Lielvārde" pār "Bausku" (8:5), kā arī Kocēnu "Rubene", kas "Rīgu" pārspēja vien pēcspēles metienos - 6:5.

Otrais duelis starp "Rubeni" un FK "Rīga" šodien sākās pēc tā paša scenārija, kā pirmais – kocēnieši atkal izvirzījās vadībā ar 4:0, tikai šoreiz viņiem tam vajadzēja pat mazāk par desmit minūtēm. Pēc pirmā perioda "Rubene" vadībā ar 4:1, pēc otrā – ar 5:2, pie tam nekas neliecināja, ka spēles gaita varē4tu mainīties. Tā gan nedomāja rīdzinieki, kuri pamatlaika pēdējo 20 minūšu laikā atspēlēja triju vārtu deficītu. Neizšķirtu ar tālu metienu 59.minūtē panāca Uldis Purvišķis – Priede – 5:5. 10 papildlaika minūtēs vārti netika, bet pēcspēles metienu sērijā veiksmīgāk darbojās laukuma saimnieki – vārtsargs Āris Aldiņš atvairīja trīs no pieciem bullīšiem, bet uzvaru "Rubenei" ar efektīgu metienu vārtu tālajā stūrī atnesa Atis Stepāns – 6:5.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Atis Stepāns, kuram šajā mačā divas rezultatīvas piespēles. Ar trim gūtiem vārtiem izcēlās viņa komandas biedrs Lauris Zaicevs, bet Uģim Karasevam 2 (1+1) punkti. Labākā spēlētāja gods "Rīgas" rindās tika Alvim Dālem, kurš, būdams Virslīgas labākais vārtu guvējs, šajā mačā izcēlās ar piecām rezultatīvām piespēlēm. Divi goli Edvarda Janberga kontā. Ceturtdaļfināla sērijā līdz vienas komandas trim uzvarām Kocēnu "Rubene" izvirzījusies vadībā ar 2:0. Abu komandu nākamā tikšanās paredzēta 7.martā Rīgas Olimpiskajā sporta centrā, sākums pulksten 20:30.

Ulbrokas sporta kompleksā, kur otro reizi divu dienu laikā nūjas krustoja "RTU/Inspecta" un Liepājas "Kurši", rīdzinieki savu vārtu drošību šoreiz uzticēja pieredzējušajam Andim Blindam. Nebija vēl aizvadītas ne piecas minūtes, kad "RTU/Inspecta" vārtsargs jau pat divas reizes bija spiests meklēt bumbiņu savu vārtu tīklā – 0:2. Arī pēc pirmā perioda vadībā ar 2:1 atradās "Kurši". Tomēr šodien liepājniekiem neizdevās parādīt vismaz tikpat sīkstu pretestību kā vakardienas mačā. Otrās trešdaļas laikā "RTU/Inspecta" izvirzījās vadībā ar 6:3, bet pēdējā periodā guva vēl divus bezatbildes vārtus un varēja svinēt otro uzvaru sērijā – 8:3.

Labākā spēlētāja gods uzvarētāju komandā tika Jānim Jansonam, kura kontā viena rezultatīva piespēle, pa diviem vārtiem guva Kārlis Bulāns un Jānis Jaunzems, bet Atim Blindam šoreiz trīs rezultatīvas piespēles. Labākā spēlētāja titulu Liepājas komandā saņēma Kaspars Klamers, kurā kontā viens rezultatīvs metiens. Sērijā līdz trim uzvarām ar 2:0 vadībā izvirzījusies "RTU/Inspecta". Nākamo maču abas komandas aizvadīs 8.martā Liepājā, sākums pulksten 19:00.

Jau vakar, kad "Lielvārde" ar "Bausku" aizvadīja pirmo ceturtdaļfināla spēli, lielvārdieši pirmā perioda laikā pat divas reizes nonāca zaudētāju lomā, taču sekmīgi atspēlējās un varēja svinēt uzvaru ar triju vārtu pārsvaru – 7:4. Šodien Lielvārdes florbolisti maču savā laukumā sāka ievērojami veiksmīgāk, jau pirmās trešdaļas laikā izvirzoties vadībā ar 3:1. Tomēr viesiem vajadzēja tikai 10 minūtes, lai otrā perioda vidū vadības grožus pārņemtu savās rokās – 4:3. Arī šoreiz baušķenieki cerības izrādījās veltas – atlikušajā laikā "Lielvārde" tādas vaļības vairs neatļāvās. Pēc otrās trešdaļas mājiniekiem vienu vārtu pārsvars (5:4), bet visā spēlē "Lielvārde" jau atkal uzvarēja ar triju vārtu handikapu – 8:5.

Par labāko spēlētāju "Lielvārdes" sastāvā tika atzīts Ervīns Torsters, kurš gan šodien ar rezultativitāti neizcēlās. Viņa komandas biedrs Aivis Kusiņš mača gaitā savāca 4 (1+3) punktus, bet Artim Savinam 3 (2+1) punkti. Labākā spēlētāja gods baušķenieku rindās tika Pēterim Zeltiņam, kurš guva četrus no pieciem savas komandas vārtiem. Toms Niedre šoreiz izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm. Sērijā līdz vienas komandas trim uzvarām "Lielvārde" izvirzījusies vadībā ar 2:0. Abu komandu trešais savstarpējais mačs notiks 8.martā Bauskā, sākums pulksten 18:00.

Aizvakar, kad "Cēsu alus/Lekrings" savā laukumā pirmo reizi spēkojās ar "Ķekavu", uzvaru ar 7:4 svinēja viesi. Otru zaudējumu Cēsīs pašreizējie čempioni nevarēja atļauties, lai gan arī šovakar pat pēc divām trešdaļām vēl bija grūti paredzēt, kura komanda uzvarēs. Spēles rezultātu atklāja cēsnieki (1:0), taču pēc pirmā perioda uz rezultātu tablo bija kaujiniecisks neizšķirts – 2:2. Otrās trešdaļas laikā vadībā ar 4:3 izvirzījās "Cēsu alus/Lekrings", bet jau pašā pēdējā perioda sākumā "Ķekava" kārtējo reizi panāca neizšķirtu – 4:4. Drīz pēc tam laukuma saimnieki beidzot ieguva divu vārtu handikapu (6:4), ko veiksmīgi nosargāja līdz finālsvilpei – 8:6.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Ingus Laiviņš, kura kontā divi rezultatīvi metieni. Pa trim punktiem viņa komandas biedriem Jānim Rajeckim un Andrim Malkavam. POar labāko starp ķekaviešiem atzina Tomu Briedi, bet rezultatīvākais ar diviem goliem bija Aivis Hammers. Pēc divām spēlēm šajā ceturtdaļfināla spēlē rezulatāts ir neizšķirts – 1:1, abu komandu trešais duelis notiks 8.martā Ulbrokā, mača sākums pulksten 21:00.

Izmantotie resursi:
floorball.lv


Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
"Lekringa" spēlētājs Edgars Puriņš. Foto: LFS
4

"Lekrings" grauj un izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

LETA. Cēsu "Lekrings" sestdien Rīgā uzvarēja cīņā par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra bronzas medaļām. "Lekrings" ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva "Valmieru"/"Betsafe".