Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

"Rīga" atspēlē četru vārtu deficītu un uzvar

"Rīga" atspēlē četru vārtu deficītu un uzvar
Alvis Dāle uzvarētāju labā guva divus pēdējos vārtus
Foto: floorball.lv

Ar divu Rīgas komandu dueli atsācies Latvijas florbola čempionāta vīriešu Virslīgas regulārais čempionāts. "Rīga" savā laukumā uzņēma "Ulbroka/FS Masters" florbolistus, atspēlējot četru vārtu deficītu, beigās tomēr izcīnot uzvaru ar 6:4.

Abas komandas līdz šim šosezon bija tikušās vienu reizi, kad 19. oktobra cīņā ar 9:6 uzvaru svinēja "Rīga". Arī turnīra tabulā šodienas spēles laukuma saimnieki atrodas augstāk (7. vieta) ar gūtiem 37 punktiem, kamēr "Ulbroka/FS Masters" kontā ir tikai 18 punkti, kas dod 11. vietu.

Otrā abu komandu tikšanās iesākās ar viesu gūtajiem vārtiem, kad "Ulbroku/FS Masters" vadībā izvirzīja Edžus Ceriņš. Ceriņš bija redzamākais spēlētājs laukumā pirmajā periodā, gūstot trīs vārtus un izdarot rezultatīvu piespēli, kas viesiem ļāva izvirzīties vadībā ar 4:0. Vien 15. minūtē Tomam Bitmanim izdevās atklāt "Rīgas" kontu. Pirmais periods tā arī noslēdzās ar rezultātu 4:1.

Otrajā periodā situācija krasi mainījās, mājiniekiem izdarot nopietnu spiedienu. Tā vidū Toms Bitmanis un Toms Dāle samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, bet vēl divas minūtes vēlāk pēc mājinieku uzbrukuma bumbiņa atrada ceļu vārtos no viesu spēlētāja, rezultātam kļūstot neizšķirtam - 4:4. "Rīga" pirmo reizi vadībā izvirzījās trešā perioda astotajā minūtē, kad vārtus guva Alvis Dāle. Četras ar pusi minūtes vēlāk viņš guva vārtus arī mazākumā, pietuvinot savu komandu uzvarai. Mačs tā arī noslēdzās ar rezultātu 6:4.

Uzvarētāju labā divi vārti un viena rezultatīva piespēle Tomam Bitmanim, bet divi vārti Alvja Dāles kontā. Edžus Ceriņš tā arī palika ar trīs gūtiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, tiekot atzīts par labāko savā komandā. Mājinieku rindās šādu godu izpelnījās vārtsargs Māris Ronis.

"Ulbroka/FS Masters" treneris Ainārs Juškēvičs pēc spēles pastāstīja, ka šoreiz viņa komandai nācies iztikt bez veseliem trim pamatsastāva spēlētājiem. Viņa vietā sastāvā bija iekļauti trīs jaunie – 1998.gadā dzimušie spēlētāji. Treneris atzina, ka debitanti nospēlējuši labi, sevišķi viņš uzteica Reino Ješēvica sniegumu. Pašā mačā kāpumi mijušies ar kritumiem – pēc lieliska sākuma turpinājums vairs nebija tik labs, tādēļ ulbrokiešiem nācās piedzīvot zaudējumu. Juškēvičs ir pārliecināts, ka, ja viņa komandā būtu vēl vismaz divi pieredzējuši spēlētāji, pārsvaru izdotos saglabāt. Kopumā treneris ar spēli ir apmierināts, jo zaudēts sīvā cīņā tika labai komandai, kas kvalificējusies izslēgšanas spēlēm. Ulbrokieši šos mačus izmanto, lai krātu sev pieredzi.

Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēle, 2.februāris

FK "Rīga" – "Ulbroka/FS Masters" 6:4 (1:4, 3:0, 2:0)

Metienu attiecība:
44:35 (12:13, 18:5, 14:17)
Rezultatīvākie:
FK "Rīga" – Toms Bitmanis 3 (2+1), Alvis Dāle 2 (2+0), Toms Dāle 2 (1+1), Kārlis Vitkovskis 1 (0+1), Uldis Purvišķis - Priede 1 (0+1).
"Ulbroka/FS Masters" – Edžus Ceriņš 4 (3+1), Pēteris Freimanis 3 (1+2), Krists Štelmahers 1 (1+0).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


Toms Akmeņlauks ar komandu un faniem, foto: Monta Učelniece (FK Talsi)

Akmeņlauks sasniedz 1000 punktus, neizslēdz iespēju paspēkoties par Blinda rekordu

Svētdien vakarā tiekot pie divām piespēlēm Cēsīs, “Talsu NSS/Krauzers” komandas kapteinis ne vien sekmēja savas komandas pārliecinošu 10:2 uzvaru, bet arī kļuva vien par sesto spēlētāju līgas vēsturē, kurš iekrājis 1000 rezultativitātes punktus.
"FS Masters/Ulbroka" galvenais treneris Andris Pīlups un uzbrukuma līderis Rolands Kovaļevskis, foto: Floorball.lv

Arī “Masters” spēj pārliecinoši revanšēties

“FS Masters/Ulbroka” komanda Elvi florbola virslīgas pusfināla ceturtajā mačā izbraukumā komfortabli ar rezultātu 7:3 apspēlēja “FBK Valmiera/Betsafe”, tādējādi sērijā izvirzoties vadībā ar rezultātu 3:1 un nākamajā nedēļas nogalē savās mājās varēs nodrošināt vietu lielajā finālā.
"Talsu NSS/Krauzers" šoreiz bija neapturami, foto: Oskars Sidra (FK Talsi)

“Krauzers” grauj un nonāk uzvaras attālumā no fināla

Elvi vīriešu florbola virslīgas lielajam Superfinālam platu soli tuvāk spēruši “Talsu NSS/Krauzers”, kas šovakar izbraukuma mačā ar 10:2 sagrāva Cēsu “Lekringu”, tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3:1 vadību.