Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: “Raķetēm” līdzšinējā sezona ļoti neveiksmīga, mērķis – joprojām play-off

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Viedoklis: “Raķetēm” līdzšinējā sezona ļoti neveiksmīga, mērķis – joprojām play-off
"RTU/Rockets"
Foto: RTU/Rockets

Elvi vīriešu florbola virslīgā, līdzīgi kā visās vadošajās florbola līgās, pašlaik ir pārtraukums, kas saistīts ar gaidāmo pasaules čempionātu. Šis ir brīdis, lai atskatītos uz komandu iespēto līdz šim. Diezgan loģiski, ka ar lielu mīnusa zīmi aizvadīto posmu vērtē “RTU/Rockets” spēlējošais treneris Imants Lastovskis.

Galvaspilsētas komanda šķietami teicami iesāka jauno sezonu, pirmajā spēlē izbraukumā pret “FBK SĀC” pēc 20 spēlētām minūtēm esot vadībā ar 3:0 un nekas neliecināja, ka spēle tiks izlaista. Taču tieši tā arī notika, jo trešajā periodā komanda nonāca iedzinējos ar divu vārtu deficītu. Izlīdzinājumu vēl izdevās panākt, taču papildlaikā tika piedzīvots zaudējums ar 7:8. Pēc tam tika aizvadītas vēl sešas spēles, kurās punktu skaitu tā arī nav izdevies papildināt. Turklāt piecas no šīm sešām spēlēm zaudētas bez reālām izredzēm uz punktiem. Izņēmums ir mājas spēle pret “Bausku”, kad vēl septiņas minūtes pirms cīņas beigām galvaspilsētas vienīgā virslīgas komanda atradās vadībā ar 6:4, taču piecu minūšu laikā trīs ielaistie zaudējumi lika samierināties ar kārtējo “baranku” tabulā. Līdz ar to vienībai septiņās spēlēs izdevies tikt pie viena punkta. Divas tuvākās komandas ir četrus punktus priekšā, bet izslēgšanas zona ir astoņu punktu tālumā.

Vienības rezultatīvākais spēlētājs ir Artūrs Jansons, kurš atgriezies komandā pēc vienas sezonas prombūtnes. Septiņās spēlēs viņš iekrājis 9 (5+4) punktus, tiesa, arī 20 soda minūtes. Renārs Preijers atzīmējies ar 7 (2+5) punktiem, bet Rainers Grīslītis guvis 6 (4+2) punktus. Spēlējošais treneris Imants Lastovskis piedalījies četros mačos, tajos tiekot pie 4 (2+2) punktiem.

Tieši ar Lastovski Sportacentrs.com sazinājās, lai noskaidrotu viņa viedokli uz sezonas pirmo daļu. Lūdzot skaidrot kā tiek vērtēts sezonas pirmais posms un komandas sasniegtais rezultāts, treneris atzīst, ka rezultāts ir ļoti neveiksmīgs un plānotais rezultāts nav sasniegts. Savas korekcijas ieviesušas traumas, kā rezultātā joprojām pieklibo tādu spēlētāju resurss, kas var dot pienesumu konkrētajā brīdī, nevis spēlēt tikai ar skatu uz tālāko nākotni.

Lūdzot nosaukt labāko komandas aizvadīto spēli šajā sezonā, Lastovskis vienu konkrētu maču nespēja izcelt, sakot, ka nav bijušas labas spēles. Ir bijis labs sniegums atsevišķās epizodēs, taču ar to ir izrādījies par maz, lai gūtu taustāmu rezultātu. Savukārt attiecībā uz sezonas turpinājumu, treneris atzīst, ka “esam izrunājuši procesus, kas jādara un uzvaras neizpaliks. Kopīgais mērķis – playoff turnīrs.”

Noslēgumā “RTU/Rockets” pārstāvim tika lūgts izcelt komandu, kas līdz šim visvairāk pārsteigusi pozitīvā un negatīvā ziņā: “Savstarpējā spēlē pārsteidza Ulbrokas komandas realizācija. Par negatīvām komandām man grūti runāt, neesam tādās pozīcijās, lai kādu konkurentu virzienā norādītu uz sliktu sniegumu. Manuprāt, “Irlavai” būtu bijis jābūt vairāk punktiem turnīra tabulā.”

Ņemot vērā, ka ne “RTU/Rockets”, ne “FS Masters/Ulbroka” komandu sastāvos nav spēlētāju, kas iekļauti startam pasaules čempionātam, abas komandas ir vienojušās, ka 5. novembrī aizvadīs savstarpējo otrā apļa cīņu.

     [+] [-]

, 2022-11-01 13:27, pirms gada
Diemžēl uz doto brīdi neredzu nekādus argumentus, lai šī situācija mainītos. Atliek vien novēlēt raķetēm augt straujāk, lai virslīga paliktu interesantāka ar katru gadu. Spēlētājam personīgā izaugsme ir svarīga, bet ja ilgtermiņā komanda nespēs noturēt tādus spēlētājus kā Ķeirānu, palaižot tos uz citām Rīgas/Pierīgas komandām, tad RTU līdzināsies Rīgas Lauvām nevis FS Masters.