Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Elvi līgā dāmām klāt saistošas ceturtdaļfinālu cīņas

Elvi līgā dāmām klāt saistošas ceturtdaļfinālu cīņas
Rita Vāvere (#91)

Elvi sieviešu florbola virslīgā šodien sākas izslēgšanas spēļu cīņas. Vienlaicīgi sāksies mači abos ceturtdaļfinālu pāros, Kocēnos “Rubene-1” komandai uzņemot “Līgatni”, kamēr Ķekavā vietējā FK “Ķekava” uzsāks spēkošanos ar Cēsu “Lekrings”.

“Rubene-1” - “Līgatne” pulksten 13:00 Kocēnos

Komandas regulārajā sezonā finišēja viena otrai blakus, Kocēnu komandai izcīnot 24 punktus, kamēr Līgatnes vienība savā pirmajā sezonā spēcīgāko sabiedrībā finišēja ar 20 izcīnītajiem punktiem. Lieliska sezona padevusies abām “Rubene-1” uzbrukuma līderēm Madlēnai Rozītei (21+16) un Elīnai Sirmajai (13+13), kuras pie punktiem tika pilnīgi visās regulārās sezonas čempionāta spēlēs. No viņu sekmīgās darbības lielā mērā būs atkarīgs arī komandas varējums ceturtdaļfināla sērijā. Atsevišķās spēlēs lielsika bija arī Linda Līce (5+13) un Juta Muravska (6+1), kura gan laukumā devās vien četrās čempionāta spēlēs.

Līgatnes komandas rindās rezultatīvākās bija divas veterānes - bijusī “Rubenes” komandas uzbrukuma līdere Liene Adamane (16+15) un viena no galvenajām komandas izveidotājām Agnese Broliša (14+17). Abas florbolistes arī ir starp čempionāta desmit rezultatīvākajām florbolistēm. Sezonas griezumā izceļama būtu arī Ieva Dimante (10+10), kura gan pēdējās regulārās sezonas spēlēs nespēja demonstrēt ierasto rezultativitāti.

Abas vienību regulārās sezonas savstarpējās spēles bija ļoti spraigas, turklāt tās tika izspēlētas nepilnu divu nedēļu laikā pēc sezonas atsākšanās. 17. aprīlī abas komandas tikās Kocēnos, kad laukuma saimnieces pēc diviem periodiem atradās iedzinējos ar 2:3, bet visā spēlē triumfēja ar 6:4. Torezi uzvarētāju rindās abas uzbrukuma līderes tika pie trim rezultativitātes punktiem, bet par MVP kļuva Juta Muravska, kura atgriešanās spēlē tika pie hat-trick. Līgatnes komandā Rita Vāvere un Agnese Broliša guva pa diviem vārtiem, pirmajai arī tiekot pie balvas kā labākajai savā komandā. Drīz pēc tam abas komandas tikās Augšlīgatnē, kur mājinieces spēja atspēlēt divu vārtu deficītu pēdējā periodā, ievirzot cīņu papildlaikā un vēlāk pēcspēles metienu sērijā. Tā bija gana gara un septītajā metienu sērijā uzvaru “Rubene-1” komandai nodrošināja Evelīnas Sirmās vārtu guvums - 6:5.Elīna Sirmā ar trim punktiem bija savas komandas rezultatīvākā spēlētāja, bet par vērtīgāko atzina vārtsardzi Esteru Elbreti, kurai 34 atvairīti metieni. “Līgatnē” par labāko nosauca Lauru Vancāni, kurai viens vārtu guvums, bet rezultatīvākā ar vārtu guvumu un divām piespēlēm bija Agnese Broliša.

FK “Ķekava” - “Lekrings” pulksten 13:00 Ķekavā

Arī Ķekavas un Cēsu komandas, kas veidos otro ceturtdaļfināla pāri, abas savstarpējās spēles aizvadījušas salīdzinoši nesen - 11. aprīlī un 4. maijā. Un abu spēļu rezultāti ļauj domāt, ka arī šajā duelī gaidāma spraiga cīņa par vietu labāko kvartetā. Regulārajā sezonā labākas bija Ķekavas florbolistes, kas ar 25 izcīnītajiem punktiem finišēja trešajā pozīcijā. Regulārās sezonas izskaņā vienība piedzīvoja divus zaudējumus, taču jau sezonas izskaņā paspēja iespēlēt vairākas spēlētājas, kuras atgriezušās laukumā pēc daudzu gadu pārtraukuma. Par sezonas rezultatīvāko florbolisti komandā kļuva Paula Metāla, kura iekrāja 31 (17+14) punktu. Jāpiezīmē, ka viņa pie punktiem tikusi pēdējās astoņās cīņās, kas ir garākā punktu sērija komandā šajā sezonā.

Arī cēsnieces regulāro sezonu noslēdza ar diviem zaudējumiem, kas liedza pacīnīties par augstāku pozīciju kā sesto turnīra tabulā, iekrājot 17 punktus jeb trīs punktus mazāk kā kaimiņienes no Līgatnes. Komandas rezultatīvākā spēlētāja Katrīna Dārta Kārkliņa regulārajā sezonā iekrāja 21 (9+12) punktu, bet noteikti izceļama ir arī Betija Raseiceva (13+4), kura pie vismaz viena punkta tika 11 no aizvadītajām 13 spēlēm. Vienā no cīņām cēsnieces tika pie tehniskās uzvaras pār “Irlava/Tukums”, kas sezonas gaitā atsauca dalību no čempionāta.

Abu komandu savstarpējās spēles šajā sezonā bija ļoti saistošas. Pirms nedaudz vairāk kā mēneša vienības krustoja nūjas Ķekavā, kur vēl četras minūtes pirms mača pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 3:3, bet tad mājinieces guva divus ātrus vārtus, izceļoties Kristiānai Elizabetei Krūmiņai un Rebekai Kārkliniecei. Par labāko uzvarētājām tika atzīta Katrīna Kate Fībiga, kurai vārtu guvums un divas piespēles. Cēsu komandā ar vārtu guvumu un piespēli izcēlās Kārkliņa, bet labākās spēlētājas balva tika vārtsardzei Jolantai Bačkurei, kurai 37 atvairītie metieni.

Vēl spraigāka izvērtās spēle pirms 11 dienām Cēsīs, kad Ķekavas komanda otrā perioda pašā ievadā panāca 2:0 vadību, bet līdz pārtraukumam mājinieces bija ne vien atspēlējušās, bet arī izvirzījušās vadībā ar 3:2. Trešajā periodā rezultāts tapa neizšķirts, bet papildlaika pēdējā minūtē Paula Metāla izrāva uzvaru FK “Ķekava” komandai, realizējot skaitlisko vairākumu. Metāla ar 3 (2+1) punktiem bija rezultatīvākā savā komandā, bet par labāko atzina jauno Anniju Dārtu Denkfeldi, kura pie punktiem netika. Cēsu komandā neviena no spēlētājām neguva vairāk par vienu punktu, taču labākā Kate Meldere arī palika “sausā”.

Elvi sieviešu florbola līga

Pusfinālu sērijas

FK “Ķekava” (#3) - “Lekrings” (#6)

Spēles #DatumsVietaRezultātsSērijā
1.15.05.Ķekava
2.16.05.Cēsis
3.20.05.Ķekava

“Rubene-1” (#4) - “Līgatne” (#5)

Spēles #DatumsVietaRezultātsSērijā
1.15.05.Kocēni
2.16.05.Augšlīgatne
3.18.05.Kocēni

Rīgas "NND/RJTC" pirmais čempiones tituls. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

NND/RJTC florbolistes ''Arēnā Rīga'' kļūst par Latvijas čempionēm

LETA. NND/RJTC florbolistes sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" uzvarētājām.
Galvenā cīņa - par lielo čempionu kausu. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien "Arēnā Rīga" lielā Superfinālu diena

Šodien no pulksten 11.00 un līdz pat vēlam vakaram "Arēnā Rīga" valdīs florbols – tur tiks aizvadītas četras aizraujošas spēles, kā arī notiks apbalvošanas ceremonijas. Pulksten 11.00 notiks finālspēles starp divām labākajām ELVI florbola līgas sievietēm komandām – Rīgas "NND/RJTC" un Kocēnu "Rubeni". Pulksten 14.00 sāksies vīriešu 1. līgas finālspēle starp komandām "SK Leģions/Grobiņas SC" un FK "Kurši". Pulksten 17.00 cīņā par bronzas medaļām dosies Cēsu "Lekrings" un "FBK Valmiera/Betsafe". Pulksten 20.00 mačā par čempionu kausu nūjas krustos "Talsu NSS/Krauzers" un "FS Masters/Ulbroka". Tiem, kuriem nebūs iespējas šīs spēles skatīties klātienē, atliek cīņu gaitai sekot līdzi televīzijas kanālā TV4.
Cēsu "Lekrings" ar izcīnītajām bronzas medaļām. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

ELVI līgas sievietēm bronzu iegūst Cēsu "Lekrings"

Par ELVI florbola līgas sievietēm bronzas medaļniecēm kļuvušas Cēsu komandas "Lekrings" florbolistes, kas šovakar Lielvārdes sporta centrā ar 10:5 pieveica FK "Ķekava". Neapturama uzvarētāju sastāvā bija komandas kapteine Džeina Eglīte, kura sakrāja 6 (4+2) rezultativitātes punktus.