Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Potenciālais fināla ģenerēlmēģinājums Kocēnos

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Potenciālais fināla ģenerēlmēģinājums Kocēnos
Foto: PPB Media

Elvi sieviešu florbola virslīgā šodien ieplānotas trīs spēles. Potenciāli saistošākā varētu būt spēle Kocēnos, kur savā starpā spēkosies abas čempionāta līdervienības.

Dienas pirmais mačs tiks uzsākts jau ierasti agri - pulksten 12:00. No sportiskā viedokļa šai cīņai varbūt nav tik liela vērtība, taču vismaz viešņas var cīnīties par psiholoģisko pārsvaru. Vai arī var tikt sagrautas. Respektīvi, “Rubene” jau labu laiku iepriekš ir nodrošinājušas sev uzvaru regulārajā sezonā un šodien viņas savās mājās uzņems “Ķekavas Bulldogs/NND”. Pēc vakar izcīnītās 7:3 uzvaras divu Ķekavas komandu cīņā, “buldodzes” ar 35 punktiem atrodas otrajā vietā ar labām perspektīvām šo pozīciju nosargāt līdz regulārās sezonas beigām. Tas potenciāli varētu ļaut abām vienībām sezonas pašā izskaņā savā starpā spēkoties arī finālā. Turklāt otrā vieta nozīmētu automātisku iekļūšanu pusfinālā. Pirmajā savstarpējā spēlē “Rubene” mājās bija pārāka ar 8:0, bet izbraukumā uzvara tika izcīnīta vien ar rezultātu 6:4.

Tāpat pulksten 12:00 tiks uzsākta spēle Līgatnē, kur pie vietējās komandas ciemosies “Irlava/Tukums-Slampe”. Vakar irlavnieces sausā zaudēja Cēsu “Lekringam” un šodien komandai ir pēdējā iespēja tikt pie kāda punkta turnīra tabulā. Tas gan būtu vairāk psiholoģiskais ieguvums, nevis sportiskais. Tikmēr “Līgatnei” ir nepieciešama uzvara, lai nodrošinātu piekto vietu, kas ceturtdaļfinālā dotu pretim vismaz relatīvi parocīgāku pretinieku. Abās iepriekšējās savstarpējās spēlēs nopietna cīņa nesanāca, jo savās mājās “Līgatne” uzvarēja ar sauso 11:0, bet no izbraukuma pārveda 12:2 panākumu.

Ne mazāk principiāla cīņa gaidāma arī pēdējā dienas mačā pulksten 19:30 Cēsīs, kur pie vietējā “Lekringa” viesosies “NND/RJTC”. Galvaspilsētas komanda vairs nevar pakāpties augstāk par septīto vietu, taču komanda ir spējusi izrādīt gana nopietnu pretestību rangā tikai vienu pozīciju augstāk esošajām cēsniecēm, kas gan punktu izteiksmē ir tālu priekšā. Savās mājās “lēcējpeles” uzvarēja vien ar 6:4, bet pavisam nesen notikušajā atbildes spēlē “NND/RJTC” trešajā periodā atspēlēja divu vārtu deficītu, vēlāk uzvarot papildlaikā ar 7:6.