Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1452, Did:0, useCase: 3

Vasaras Florbola līga: "Florbolam.lv" kā pirmie iekļūst finālā

Jānis Pārums

Aizvadīta pirmā pusfinālspēle „Vasaras Florbola līgas 2011” turnīrā, kurā „Florbolam.lv” ar rezultātu 9:4 pieveica „Quatro Pigeons”.

Pirms šīs spēles gan tika izspēlēta trešā ceturtdaļfināla spēle „Unihoc” grupā starp FK „Rīga” un „Babīte” komandām. Šī spēle bija ieplānota jau trešdien, taču uznākušais negaiss lika veikt korekcijas. Iespējams, šis bija viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ komandas cīņu nevarēja aizvadīt optimālajos virknējumos. Spēles rezultātu jau otrajā minūtē atklāja Ēriks Akulovs, kurš izvirzījies rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī. Līdz puslaika vidum vārti vairs netika gūti, bet tad „Babīte” sāka pagurt un rīdzinieki sekmīgi meta bumbiņas vārtos. Līdz pārtraukumam rezultāts bija kļuvis jau 6:0, bet pēc pārtraukuma jau arī 8:0. „Babīte”, kas pirms tam bieži neizmantoja labas izdevības, sausā gan nepalika, vārtus gūstot Mārtiņam Lapsiņam. Atlikušajā laikā komandas nospēlēja visnotaļ līdzvērtīgi un spēle noslēdzās ar 11:3 FK „Rīga labā”. Par vietu finālā rīdzinieki sacentīsies ar „Talsi/Vika wood” un „Domā?” pāra uzvarētājiem. Šī spēle tiks aizvadīta pirmdien.

Pēc tam klāt bija pusfināla mačs starp „Florbolam.lv” un „Quatro Pigeons”. Grupu turnīrā „Florbolam.lv” izcīnīja sešas uzvaras un piedzīvoja vienu tehnisko zaudējumu, kamēr „Quatro Pigeons” izvairījās no neveiksmēm, divas spēles beidzot neizšķirti. „Florbolam.lv” šajā spēlē nespēlēja savainotais Oskars Fīrmanis, kamēr „Quatro Pigeons” nevarēja palīdzēt Emīls Liepiņš un Oskars Stepiņš, kurš devies uz ārzemēm. Spēle sākās spraigi un ceturtajā minūtē Mārtiņš Zvidra pēc rikošeta dabūja bumbiņu vārtos, vadībā izvirzot „Quatro Pigeons”. Pēc nedaudz vairāk kā minūtes Toms Akmeņlauks rezultātu izlīdzināja, bet turpinājumā „Florbolam.lv” strauji palielināja pārsvaru, līdz pārtraukumam panākot jau 5:1. Jāpiezīmē, ka „Florbolam.lv” rindās lieliski vārtos darbojās Edgars Augstkalns. Kad otrā puslaika sākumā Jānis Jansons panāca 6:1, cīņas liktenis lielā mērā bija izšķirts. Savādāk domāja „Quatro Pigeons”, ar diviem ātriem vārtu guvumiem atgriežot intrigu spēlē. Bija iespēja pietuvoties vēl vairāk, taču tās tika palaistas garām un meistarīgie „Florbolam.lv” spēlētāji atrisināja jautājumus par uzvarētāju. Sākoties pēdējai minūtei jau 9:3, bet tad no vārtu priekšas savus pirmos vārtus turnīrā guva Kaspars Tauriņš, nedaudz sadeldējot rezultāta starpību. Lai vai kā „Florbolam.lv” svinēja visai pārliecinošu uzvaru un var gatavoties finālspēlei, kas paredzēta 29.jūlijā. „Quatro Pigeons” tikmēr spēkosies par trešo vietu.

Informāciju sagatavoja:
Dāvis Dedumets, Biedrības Florbolaziņas.lv valdes loceklis