Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1452, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

"Pārgauja" par vietu astotniekā, valmierieši – trijniekā

"Pārgauja" par vietu astotniekā, valmierieši – trijniekā
Arnijs Kuratņiks savā debijas sezonā "FBK Valmiera" rindās pieteicis sevi kā vienu no līderiem
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā šodien ieplānota viena cīņa, kurā līdz šim vāji spēlējošie Stalbes "Pārgauja" uzņems vienus no turnīra līderiem "FBK Valmiera".

Stalbes klubs pašlaik spēlē ievērojami vājāk, salīdzinot ar pagājušo sezonu, kaut gan komandas sastāvs nav cietis būtiskas izmaiņas, ja neskaita savainotā Gvido Laugas nespēlēšanu sezonas pirmajā pusē savainojuma dēļ. Komanda 12 spēlēs nopelnījusi 12 punktus, apsteidzot vienīgi izteiktos čempionāta pastarīšus no Ogres. Vienlaikus no labāko astotnieka pērnās sezonas bronzas medaļnieki nav atpalikuši, jo viens panākums pamatlaikā var iecelt komandu play-off zonā. Komanda aizvadījusi trīs ļoti saspringtas pēdējās cīņas, vispirms uzvarot mājās Bausku, bet pēc tam zaudējot gan tabulas lejasgalā esošajiem Liepājas spēlētājiem, kā arī čempionāta līderiem no Lielvārdes. Līdz ar to komandai ir pa spēkam cīnīties ar visiem vadošajiem, taču punkti pašlaik tabulā nekrājas. Mājās komanda aizvadījusi sešas spēles, no kurām uzvarēt izdevies vien trijās, kaut gan komanda spēlē uz nestandarta izmēra laukuma, kas teorētiski varētu būt neliela priekšrocība. Oskars Balodis joprojām ir komandas līderis ar 21 (12+9) savākto punktu, kamēr Laurim Ābolam ir 18 (9+9) punkti. Trešo vietu ar 12 punktiem dala Olafs Zvīnis un Mārtiņš Rajeckis.

Arī valmierieši pēdējās spēlēs nav demonstrējuši stabilāko sniegumu, piecos mačos izcīnot tikai divas uzvaras. Turnīra tabulā komanda joprojām atrodas trešajā vietā ar 24 punktiem 12 spēlēs. Tiesa, uz augšu pacelties ir praktiski neiespējami, jo pirmās divas komandas, abas pērnās sezonas finālistes ir atrāvušās par vairāk kā desmit punktiem, kamēr aizmugurē sastājusies pagara rinda, kas ir gatavi izmantot vēl kādu valmieriešu klupienu. Piemēram, tādu kā iepriekšējā mačā Tartu, kad negaidīti bezspēcīgi valmierieši bija pret EMU (3:7). Komandas rezultatīvākais spēlētājs pašlaik ar 22 (11+11) punktiem ir Arnijs Kuratņiks, kamēr Mārtiņam Brokam ir 20 (12+8) punkti, bet Ričardam Eglītim – 19 (7+12) punkti.

Interesanti, ka pēc nedēļas abas komandas aizvadīs vēl vienu savstarpējo cīņu, šoreiz spēkojoties jau Valmierā.


Foto: floorball.lv
1

Aizvadīts ''Pagalmu florbola'' turnīra pirmais posms

17. jūlijā norisinājās pirmais "Pagalmu florbola" posms, projekta "Nāc sportot" ietvaros. Turnīrs notiek trīs vecumu grupās U-12 (ne vecāki par 10 gadiem), U-14 un U-16, pēc florbola noteikumiem (3 pret 3, bez vārtsargiem). Dalība turnīrā ir bezmaksas un turnīros var piedalīties jebkurš Rīgas bērns, gan zēni, gan meitenes, izveidojot komandu no saviem draugiem, skolas biedriem vai kaimiņiem.
Valmieras vasaras florbola līgas 2022. gada čempione ''Baltie krītiņi''. Foto: floorball.lv

Noskaidrota Valmieras vasaras florbola līgas čempione

Šodien Jāņa Daliņa stadionā tika noskaidrota Valmieras vasaras florbola līgas čempione. Par tādu kļuva ''Baltie krītiņi'', kas finālā pieveica ''Komandantstundu''. Bronzas godalgas tikmēr izcīnīja TBM ''Floorball'', kas kāju priekšā pjedestālam pielika ''Bambaleo'' florbolistiem.
Mareks Stančiks (#19). Foto: kekavasbulldogs.lv

Ar vairāku virslīgas spēlētāju dalību veiksmīgi aizvadīts florbola turnīrs ''Slampe 22''

Slampē sestdien tika veiksmīgi aizvadīts florbola turnīrs ''Slampe 22''. Turnīrā, kurā dalību ņēma arī vairāki pirmās un otrās līgas spēlētāji, kā arī vīri pat no virslīgas, uzvaras laurus plūca ''Dūži''.