Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1452, Did:0, useCase: 3

Spraigās cīņās par uzvarētājiem kļūst "abone.lv", "Quatro Pigeons" un "Limbaži"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Aizraujošās cīņās noskaidroti čempioni "SPIN FM Vasaras Florbola līgas 2012" turnīrā Elites un Tautas grupas turnīros, kā arī "3pret3" pieaugušo sacensībās. Ceļojošos čempionu kausus savā īpašumā ieguva "abone.lv" un "Quatro Pigeons", bet "Limbaži" kļuva par pirmajiem "3pret3" čempioniem.

"abone.lv" ar dzelžainu aizsardzību nodrošina titulu
Tautas grupā spēlē par zelta medaļām un lielo ceļojošo kausu sacentās "abone.lv" un "Shtelle", turklāt abas komandas bija praktiski pilnos sastāvos. Mačs iesākās ļoti piesardzīgi un bijīgi. "Shtelle" komanda centās izmantot savu individuālo meistarību, taču komandas līderiem brāļiem Hammeriem spēle nevedās. Lielā mērā tas saistīts ar pārliecinošo "abone.lv" darbību aizsardzībā. Mača rezultāts tika atklāts spēles 15.minūtē, kad pa labo malu vienatnē pret "Shtelle" vārtsargu izskrēja Māris Ronis, precīzi raidot bumbiņu kreisajā augšējā vārtu stūrī. Nākamie vārti tika gūti 26.minūtē, kad Sandis Vanevics bija spiests kapitulēt pēc Viktora Markusa rezultatīva metiena. Tikmēr Edgars Jemeļjanovs "abone.lv" vārtos demonstrēja fantastisku sniegumu un savus vārtus nosargāja neskartus līdz pat 39.minūtei, kad "Shtelle" tika pie bumbiņas aiz pretinieku vārtiem. Tā atlēca vārtu priekšā, kur brīvs bija Edijs Hammers – 2:1. Lai gan "Shtelle" centās lieliem spēkiem izglābt maču, šoreiz viņiem tas neizdevās un "abone.lv" nosargāja minimālu uzvaru, triumfējot ar 2:1 un kļūstot par turnīra uzvarētājiem.

Pērn vairums "abone.lv" komandas spēlētāju startēja vienībā "Vēsie vīri", kas dramatiskā cīņā izcīnīja bronzas medaļas. Tagad sperts divus soļus uz priekšu, sasniedzot augstāko pakāpienu. Uzvarētāji savā īpašumā ieguva lielu ceļojošo kausu, kurā tiks iegravēts komandas nosaukums, kā arī dāvanu kartes no turnīra atbalstītāja "Sportland" 250 latu apmērā.

"abone.lv" sastāvā spēlēja: Māris Ronis, Valters Streļuks, Jānis Zariņš, Harijs Semjonovs, Sandijs Semjonovs, Jānis Klestrovs, Raivo Leicis, Mārtiņš Bērziņš, Jānis Larionovs, Viktors Markus, Aivars Zeps, Edgars Jemeļjanovs

Otro vasaru pēc kārtas uzvarētāju nosaka pēcspēles metienu sērijā
Pērn par "Vasaras Florbola līgas" uzvarētājiem kļuva "Florbolam.lv", kas finālā pēcspēles metienu sērijā ar 8:7 pieveica "Ķekavu". Šovasar ķekavieši turnīrā nepiedalījās, bet "Florbolam.lv" nespēja iekļūt finālā un cīnīsies vien par bronzas medaļām. Taču fināls tādēļ nebija mazāk dramatisks.

Spēle starp "Quatro Pigeons" un "Lielvārdi" izvērtās gana asa jau no pašām pirmajām sekundēm. Labāk mačā iejutās "Quatro Pigeons" kas piektās minūtes sākumā pēc Pētera Zeltiņa realizētā soda metiena bija vadībā ar 2:1. Arī turpinājumā rezultatīvāk spēlēja "Quatro Pigeons', pārtraukumā dodoties vadībā ar 4:2. Pēc pārtraukuma ātri tika gūti arī piektie un sestie vārti, taču "Lielvārde" nepadevās. Iniciatīvu uzņēmās Miks Valpēters, gūstot divus vārtus, starpību sadeldējot līdz minimumam. Dramatiskie brīži gan vēl bija priekšā. Pēdējā minūtē "Lielvārde' pieprasīja pārtraukumu, bet pēc 11 sekundēm nopelnīja tiesības mest soda metienu. To izpildīja Artis Savins, taču vārtus gūt patraucēja vārtu konstrukcija. Latvijas čempioni joprojām nebija gatavi mest plinti krūmos un vairākumā Mikus Valpēters spēja rezultātu izlīdzināt – 6:6. Atlikušajās sekundēs vārti vairs netika gūti, kas nozīmēja, ka otro gadu pēc kārtas "SPIN FM Vasaras Florbola līgas" čempionus jānoskaidro ar pēcspēles metienu palīdzību.

Reinis Kundziņš savu iespēju izmantoja, bet pretinieku rindās Latvijas izlases kandidāts Morics Krūmiņš palika zaudētājos duelī ar Indriķi Siliņu. Otrajā piegājienā labāki bija uzbrucēji (Pēteris Zeltiņš un Miks Valpēters), bet trešajā sērijā vārtsargi tika galā ar saviem oponentiem (Kārli Bulānu un Arti Savinu). Tas nozīmēja, ka "Quatro Pigeons" var līksmot, jo pēcspēles metienu sērijā svinēta uzvara ar 2:1 un visā mačā ar 7:6.

"Quatro Pigeons" komanda ieguva lielu un skaistu ceļojošo kausu, kurā tiks iegravēts komandas nosaukums, kā arī dāvanu kartes no turnīra atbalstītājiem "Sportland" 250 latu apmērā.

"Quatro Pigeons" sastāvā spēlēja: Toms Bitmanis, Alvis Dāle, Toms Dāle, Pēteris Zeltiņš, Mārtiņš Zvidra, Normunds Rams, Reinis Kundziņš, Kārlis Bulāns, Ritvars Golubevs, Oskars Stepiņš, Armands Puķītis, Indriķis Siliņš

"Limbaži" arī finālturnīrā pierāda savu pārākumu
Noslēdzies arī "3pret3" turnīrs pieaugušajiem. Finālposmā piedalījās astoņas komandas, diemžēl nespēlēja regulārās sezonas uzvarētāji "Nr.6" un "J.J.", kas ierindojās septītajā vietā. Viņu vietā laukumā devās "MyHorse" un "no domā?", otrajiem pacīnoties arī par medaļām.

Sākotnēji komandas tika sadalītas apakšgrupās, kur negaidīti vāji nostartēja vieni no galvenajiem favorītiem "Tu i nolocīts", kuri palika pēdējie. Grupā uzvarēja "nu domā?", aiz sevis atstājot "Pumpiņrasā" un "Melno šķiņķi". B apakšgrupā par uzvaru cīnījās "BalticMiles" un "Limbaži". Izšķirošajā spēlē limbažnieki nospēlēja pasīvi, ciešot sagrāvi ar 1:7 un... izvelkot pilno lozi.

Ceturtdaļfinālā "BalticMiles" dabūja pamatīgi iespringt, lai pieveiktu "Tu i nolocīts" (2:1), kamēr limbažnieki saplosīja "Melno šķiņķi" (7:1). Vēl pie uzvarām tika "nu domā?", kas ar 5:1 apspēlēja "MyHorse" un "Pumpiņrasā", kas līdzīgā mačā uzveica "Black&White" (3:2).

Pusfināli bija ļoti saistoši un "Limbaži' vien mača beigās apspēlēja "nu domā?" (2:0), bet otrā mačā par sensāciju parūpējās "Pumpiņrasā", kas papildlaika piektajā sekundē guva uzvaras vārtus pār "BalticMiles" (2:1).

Cīņā par bronzu "BalticMiles" trūka motivācijas, taču uzvaru pār "nu domā?" izdevās izcīnīt, uzvaras vārtus gūstot papildlaika ceturtajā minūtē (6:5). Finālā "Limbaži" jau pirmajās sekundēs guva pirmos vārtus pret lielākajiem pārsteiguma autoriem "Pumpiņrasā". Beigās uzvara izdevās gana pārliecinoša (4:0) un trim uzvarām priekšsacīkstēs limbažnieki pievienoja triumfu arī galvenajā mačā, savā īpašumā iegūstot ne tikai kausu un medaļas, bet arī naudas balvu 50 latu apmērā.

Šova spēlē "RSU/Runway' tiek galā ar "SPIN FM" komandu
Starp abām finālspēlēm tika aizvadīta arī draudzības spēle starp "SPIN FM" dīdžeju komandu un Latvijas sieviešu čempionvienību "RSU/Runway". Mača sākumā dīdžeji un mūziķi darbojās visai pasīvi, nonākot pamatīgos mīnusos. Taču turpinājumā izdevās aprast ar nūju un bumbiņu, turklāt izdevās "pārpirkt" pretinieču vārtsargu un ar papildspēkiem no malas radīt problēmas meiteņu komandas vārtsargam. Lai vai kā "RSU/Runway" spēli uzvarēja ar 10:4 un pēc mača abas komandas tika pie piemiņas balvām un kopīga foto, kā arī patīkamām emocijām.