Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Garbare sasniedz Šveices kausa pusfinālu, Mallonam septiņi vārti Vācijā

Garbare sasniedz Šveices kausa pusfinālu, Mallonam septiņi vārti Vācijā
"Red Ants Rychenberg", Foto: Red Ants

Šveices florbola kausa pusfinālu sasniedzis Evelīnas Garbares pārstāvētais klubs, kamēr Jūlijas Rozītes vienībai to neizdevās aizsniegt. Zviedrijas zemākajā līgā sešu punktu spēle Edijam Šenbergam, bet Rihards Mallons Vācijā atzīmējies pat ar deviņiem punktiem vienā spēlē.

Garbare sasniedz Šveices kausa pusfinālu

Šveices florbola kausā aizvadītas ceturtdaļfinālu spēles sieviešu komandām. Pārliecinoši starp četrām labākajām komandām iekļuva Evelīnas Garbares pārstāvētais "Red Ants Winterthur", kas savās mājās ar 8:1 (3:1, 2:0, 3:0) sagrāva "Waldkirch-St.Gallen", latvietei ar rezultativitātes punktiem gan neizceļoties.

Tikmēr citā spēlē Jūlijas Rozītes pārstāvētais "FB Riders DBR" savās mājās ar rezultātu 4:8 (2:3, 1:3, 1:2) piekāpās "Wizards Bern Burgdorf", tādējādi noslēdzot savu sapni un ceļu pretim Šveices kausam. Arī Rozīte šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Divās pārējās spēlēs "Zug United" viesos ar 3:2 (0:0, 1:2, 2:0) apspēlēja "UHC Laupen ZH",bet par pārsteigumu parūpējās šosezon ļoti stabili spēlējošā "Unihockey Berner Oberland", kas savās mājās ar 7:5 (2:1, 2:1, 3:3) uzvarēja "Kloten-Dietlikon Jets". Tieši pret šo Bernes komandu pusfinālā spēlēs Garbares pārstāvētās "skudras".

Grāpēnai goda vārti kārtējā sagrāvē

Somijas spēcīgākajā florbola līgā vēl vienu zaudējumu piedzīvojis Zanes Daršas un Simonas Grāpēnas pārstāvētais "Koovee", kas savās mājās ar 1:11 (0:1, 1:5, 0:5) piekāpās PSS. Vienīgos vārtu mājinieču labā mača 34.minūtē guva tieši Grāpēna, tobrīd panākot 1:5. Interesanti, ka, neskatoties uz smago sagrāvi, gan Grāpēna, gan Darša, kura pie punktiem netika, maču pabeidza ar pozitīvu (+1) lietderības koeficientu. Turnīra tabulā "Koovee" atrodas stabilā pēdējā pozīcijā.

Šenbergam sešu punktu spēle

Zviedrijas florbola čempionāta 3.divīzijā lielisku spēli aizvadījis Edijs Šenbergs, izceļoties ar trim vārtu guvumiem un tikpat rezultatīvām piespēlēm. Emīlam Jančevskim pievienojot divus vārtu guvumus, latvieši lielā mērā sekmēja sava "Storvreta Ungdom IBK" komfortablu 11:2 (21:1, 2:0, 7:1) panākumu pār SK "Vide". Turnīra tabulā latviešu pārstāvētā vienība ar 14 punktiem septiņās spēlēs atrodas trešajā vietā, par diviem punktiem atpaliekot no otrās vietas, kas pēc regulārās sezonas saglabās cerības uz tikšanu līmeni augstāk. Turklāt abām līdervienībām ir par divām aizvadītajām spēlēm vairāk. Šenbergs šajā sezonā septiņās spēlēs atzīmējies ar 16 (8+8) punktiem, esot turnīra desmitais rezultatīvākais florbolists. Jančevskis tikmēr ticis pie 10 (6+4) punktiem, noslēdzot rezultatīvāko florbolistu trīsdesmitnieku.

Ar septiņiem Mallona vārtu guvumiem izrādās par maz…

Vācijas reģionālajā līgā spilgtu maču aizvadījis čempionāta rezultatīvākais florbolists Rihards Mallons, kurš guva septiņus vārtus un izdarīja vēl arī divas rezultatīvas piespēles. Tomēr, neskatoties uz ļoti rezultatīvo latvieša sniegumu, viņa pārstāvētais "SG Tetenbull/Hemmingstedt" izbraukumā a ar 11:15 (3:6, 4:6, 4:3) tika zaudēts "TSC Wellingsbuttel". Pēc piedzīvotā zaudējuma latvieša klubs atkāpies uz ceturto vietu tabulā, bet nākamo maču aizvadīs 11.decembrī, kad savās mājās uzņems čempionāta līderus "ETV Piranhhas II". Mallons pašlaik četros mačos ar 20 (14+6) punktiem ir atkāpies uz otro vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.


"SV Wiler-Ersigen" dramatiskā veidā sasnieguši pusfinālu, foto: Fabrice Duc

“Wiler” uzvar septītās spēles papildlaikā, iekļūstot pusfinālā

Dramatiskā veidā Šveices spēcīgākās florbola līgas pusfinālu sasniedzis titulētais “SV Wiler-Ersigen’, kas vien ceturtdaļfināla sērijas septītās spēles papildlaikā pierādīja savu pārākumu par “Tigers Langnau”, uzvarot ar 3:2.
Epizode no "Happee" un "Classic" divcīņas, foto: Esa Jokinen

“Classic” sasniedz pusfinālu, “Happee” sezonu noslēdz

Somijas florbola čempionātā par trešo pusfinālisti kļuvusi titulētā “Classic” komanda, kas ceturtdaļfināla sērijas sestajā spēlē viesos ar pārliecinošu 8:3 apspēlēja “Happee”, tādējādi sērijā triumfējot ar 4:2.
"Warberg IC", foto: Warberg

Grāpēnai neveiksme, Krūmiņš iemet uzvarā, Polim jāturpina cīņa

Latvijas izlases florbolistiem mainīgas sekmes bijušas dažādu līmeņu izslēgšanas spēļu fāzēs. Čehijas Superlīgas pusfināla mačā zaudējumu piedzīvojusi Simona Grāpēna, bet Ralfs Polis turpat Čehijā zaudējis pirmo sēriju cīņā par vietas saglabāšanu līgā. Savukārt Zviedrijā ceļu pretim Superlīgai turpina bruģēt Morics Krūmiņš.