Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Biļinskai 1+1,Ankudinova un Meldere turpina perfekti

Biļinskai 1+1,Ankudinova un Meldere turpina perfekti
Luīze Biļinska (#15), Foto: IBK Lund

Latviešu florboliste Luīze Biļinska pēc atgriešanās laukumā Zviedrijas florbola superlīgā lieliski turpina spēlēt Luīze Biļinska, kurai kārtējā spēlē vārti un piespēle. Šveices 1.divīzijā rezultatīvas bijušas Anna Ankudinova un Kate Meldere, individuāli izceļoties arī mūsu florbolistiem Vācijā, Somijā un Dānijā.

Biļinska turpina lieliski, komanda nenosargā pārsvaru

Trešajā spēlē pēc kārtas Zviedrijas Superlīgā rezultatīvu sniegumu parādījusi Luīze Biļinska. Viņas pārstāvētais "Karlstad IBF" izbraukuma spēlē ar 2:3 (0:0, 2:0, 0:3) piedzīvoja sāpīgu zaudējumu pret "IBK Lund". Pēc bezvārtu neizšķirta pirmajā periodā, otrajā viešņām vajadzēja vien 18 sekundes, lai pēc Luīzes piespēles ar metienu no distances rezultātu atklātu Līnea Valgrēna. Savukārt astotajā minūtē no tā paša punkta precīzi meta jau latviete. Pārsvars tika nosargāts līdz trešā perioda ievadam, kad mājinieces atspēlēja vienus vārtus, trešdaļas vidū panākot izlīdzinājumu, bet pusotru minūti pirms pamatlaika beigām arī izrautu uzvaru. Jāsaka gan, ka Biļinska piedalījās abos vārtu guvumos, vienlaikus esot laukumā arī visās trijās reizēs, kad vārti tika zaudēti. Pēc divām uzvarām "Karlstad" komandai šī bija pirmā neveiksme. Sezonā kopumā komandai šis kļuva par trešo zaudējumu ar vienu vārtu starpību.

Jāpiezīmē, ka traumu nomocītā Karlštades komanda spēli aizvadīja ar 11 laukuma spēlētājām. Komandas kapteine Emma Dalstroma par pirmo periodu, kas noslēdzās bez vārtu guvumiem atzina, ka "spēle bija ļoti garlaicīga un lēna. Pretinieces sedza cilvēks-cilvēks aizsardzību un darīja to labi. Trešajā periodā mēs zaudējām jau uzvarētu spēli, tādēļ ir tik sāpīgi atzīt, ka palikām bez punktiem. Pēc piedzīvotā zaudējuma "Karlstad IBF" ar 12 punktiem turnīra tabulā atkāpušās vienu pozīciju, pašlaik ieņemot 11. vietu 14 klubu konkurencē. Tikmēr "IBK Lund" komanda savākusi trīs punktus vairāk, kas viņām ļāvis ielauzties labāko komandu astotniekā. Svarīga būs nākamā spēle 3. decembrī, kad savās mājās jāuzņem pēdējā vietā esošo "Akersberga IBF".

Lužinskim vārtu guvums, komandai neizdodas atspēlēties

Vācijas spēcīgākajā florbola līgā divas uzvaras divās dienās izcīnīt tomēr neizdevās "VfL Red Hocks Kaufering" ar trim latviešiem sastāvā. Šoreiz izbraukuma spēlē ar 5:6 (0:2, 2:2, 3:2) tika zaudēts "ETV Piranhhas" komandai. Otrā perioda ievadā laukuma saimnieki atradās vadībā ar 4:0, taču turpinājumā soli pa solim izdevās tuvoties rezultātā. Mača izskaņā viesi pietuvojās līdz 4:5 un 5:6, taču izlīdzinājumu panākt neizdevās. Ar vieniem vārtiem zaudētājiem izcēlās Krišs Lužinskis, izmantojot Artūra Bračkas rezultatīvu piespēli. Vēl viens latvietis Lauris Alvis Stiprais pie rezultativitātes punktiem netika. Pēc šī zaudējuma "Red Hocks Kaufering" ar 12 punktiem atrodas septītajā vietā turnīra tabulā, kamēr viņu pēdējie konkurenti no Hamburgas ir vienu vietu augstāk. Nākamais mačs paredzēts 3. decembrī mājās pret piektajā vietā esošo Berlīnes "Rockets".

Ankudinova un Meldere apspēlē arī "pumas"

Šveices sieviešu florbola čempionāta 1.divīzijā sesto uzvaru tikpat cīņās izcīnījis Annas Ankudinovas un Kates Melderes "Floorball Zurich Lioness". Kārtējā spēlē komanda savās mājās ar 7:2 (2:0, 3:1, 2:1) apspēlēja citu galvaspilsētas komandu "Oberland Pumas". Ankudinova uzvaru sekmēja ar diviem vārtu guvumiem, kamēr Melderes rēķinā vārtu guvums un rezultatīva piespēle. Turnīra tabulā ar maksimāli iespējamajiem 18 punktiem "lauvas" ieņem pirmo vietu savā apakšgrupā, bet ļoti svarīga būs nākamā cīņa 3. decembrī viesos pret tuvākajām (un vienīgajām) konkurentēm uz uzvaru regulārajā sezonā "UHC Lok Reinach".

Kuzņecovam vaŗtu guvums, komandai vēl viena neveiksme

Dānijas spēcīgākajā florbola līgā vēl vienu zaudējumu piedzīvojis "Rungsted Horsholm", kas savās mājās sekmīgi sāka cīņu, taču turpinājums vairs nebija tik sekmīgs un mačs noslēdzās ar 2:5 (2:1, 0:3, 0:1) neveiksmi. Pirmā perioda otrajā pusē ar nepilnas minūtes intervālu laukuma saimniekiem izdevās gūt divus vārtus, otros no tiem noorganizējot Kristeram Kuzņecovam, kurš atņēma bumbiņu pretinieku laukuma pusē un ātrajā pretuzbrukumā bija precīzs.

Malkavam piespēle graujošā uzvarā

Somijas U-22 florbola čempionātā pārspēlēs par vietu stiprāko komandu pulkā Jorena Malkava pārstāvētais "Nokian KrP" pirmajā spēlē spraigā cīņā piekāpās "Karhut" komandai, bet atbildes spēlē savus konkurentus saplosīja ar 22:4 (3:0, 7:1, 12:3). Pie tik pārliecinošas uzvaras visnotaļ pieticīgs izrādījās cēsnieks, kurš mača izskaņā asistēja komandas pirmspēdējā vārtu guvumā. Tas notika četras sekundes pirms spēles beigām. Turpinājumā mājiniekiem pietika laiks, lai gūtu vēl vienus vārtus.

Ņemot vērā, ka komandas uzvaras dalīja uz pusēm un rezultāta starpībai nebija būtiskas nozīmes, tika aizvadīts "zelta periods", kurā laukuma saimnieki guva divus vārtus īsā laika posmā, tādējādi uzvarot šo periodu ar 2:0, bet sēriju tādējādi uzvarēja ar 2:1, turpinot cīņu turnīrā.


Epizode no "Oilers" un "Indians" spēles, foto: Severi Hopsu

Dumpis gūst vārtus, komandai neveiksme pirmajā mačā

Pēc vairāku dienu pārtraukuma atsākušās cīņas Somijas spēcīgākajā florbola līgā, kur uzsāktas pusfinālu spēles. Tajās ar vārtu guvumu atzīmējies Markuss Dumpis, taču viņa pārstāvētais “Indians” pusfināla sēriju sāka ar 3:6 zaudējumu viesos pret “Oilers”.
Epizode no "Linkoping" un "Pixbo" spēles, foto: Ted Malm

"Storvreta" un "Pixbo" uzvar pēc identiska scenārija

Zviedrijas florbola Superlīgā pie trešajām uzvarām ceturtdaļfināla sērijā izdevies tikt “Storvreta IBK” un “PIxbo IBK” komandām, kuras nākamajā kārtā savās mājās varēs likt punktu sērijai.
Jirži Besta (centrā) gūtie vārti atnesa "Mlada Boleslav" ļoti vērtīgu uzvaru, foto: Martin Flousek

“Tatran” tiek pie otrā panākuma, otrā pārī līdzsvars

Čehijas florbola Superlīgā aizvadītas otrās pusfinālu spēles. Ja “Tatran Strešovice” atkārtoti tikusi pie panākuma Prāgas derbijā, tad “Mlada Boleslav” panākusi līdzsvaru duelī ar “Vitkovice”.