Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

"Kalmarsund" maģiska atspēlēšanās, "Falun" soli no pusfināla

"Kalmarsund" maģiska atspēlēšanās, "Falun" soli no pusfināla
"FBC Kalmarsund" līksmo pēc neticamās izglābšanās, Foto: Mattiece Cortez

Zviedrijas florbola čempionātā turpinās ceturtdaļfinālu spēļu sērijas. Jau trešo uzvaru izcīnījuši pašreizējie titula īpašnieki "IBF Falun". Tikmēr "FBC Kalmarsund" beidzot tikuši pie pirmā panākuma mačā pret "Pixbo".

"IBF Falun" sērijas trešajā spēlē savās mājās aizvadīja lielisku pirmo periodu, pēc tā iekrājot 3:0 pārsvaru pret "Mullsjo". Lai gan turpinājumā Falūnas komanda uz brīdi pazaudēja iniciatīvu pār notikumiem laukumā, kad pēc kapteina Emīla Johansona vārtu guvuma mājinieki bija panākuši jau 6:1 vadību. Viesi uzsāka pakaļdzīšanos, taču to lielā mērā slāpēja kārtējā lieliskā Aleksandra Galantes Karlstroma spēle. Trešā perioda vidū "Falun" atradās priekšā ar rezultātu 9:4, bet visā spēlē tika pie 9:7 (3:0; 3:3; 3:4) uzvaras, tādējādi nonākot viena panākuma attālumā no iekļūšanas turnīra nākamajā kārtā. Galante Karlstroms šajā spēlē tika pie diviem vārtu guvumiem un trim rezultatīvām piespēlēm, kamēr Emīlam Lundmarkam šajā spēlē 3+2. Vēl ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Emīls Johansons, bet pa reizei precīzi bija Malte Lundmarks un Rasmus Enstroms. Zaudētāju komandā pa diviem vārtiem Oskara Liberga un Joela Ingesona vārtu guvumā, bet pa reizei atzīmējās Pelle Tarenius, Sebastjens Palmkvists un Antons Hedins.

Tikmēr ļoti aizraujoša izvērtās trešā spēle starp "FBC Kalmarsund" un "Pixbo Wallenstam". Pirmās divas spēles bija uzvarējušas "lapsas" no Gēteborgas, neskatoties uz to, ka eksperti bija aprēķinājuši, ka 65% no komandas pašreizējā sastāva dzimuši 2000. gadā vai vēlāk. Šoreiz "Kalmarsund" komanda triumfēja ar rezultātu 10:9 (3:1; 3:4; 3:4; 0:1), tādējādi spējot izvairīties no nonākšanas aizas malā. Ne velti pēc mača uzvarētāju galvenais treneris Viktors Gustavsons atzīmēja, ka šī bijusi "neapšaubāmi trakākā florbola spēle, kurā ir sanācis piedalīties." Un viņam nevar nepiekrist. Nospēlētas bija vien nedaudz vairāk par septiņām minūtēm, kad mājinieki bija panākuši 3:0 vadību. Viesi pirmā perioda pašā izskaņā vienus vārtus atspēlēja, bet otrajā periodā tika līdz vienu vārtu deficīta. Mājinieki atbildi parādā nepalika un spēles vidū bija drošā vadībā ar 6:2.

Tad gan mačs apmeta pamatīgu kūleni – vispirms divi ātri vārti viesiem, kam sekoja Linus Nestorsona rezultatīvais metiens vienu sekundi pirms perioda beigām, izspēlējot stūra bumbiņu. Tas gan ne tuvu nebija viss, jo trešajā periodā pēc divām ar pusi nospēlētām minūtēm "Kalmarsund" jau zaudēja ar 6:8, bet, pēc izmantotā 30 sekunžu pārtraukuma, kapitulēja arī devīto reizi. Trešā perioda vidū pieredzējušais Martins Ostholms no savas laukuma puses meta bumbiņu pretinieku tukšajos vārtos, taču to ar noteikumu pārkāpumu spēja apturēt mājinieku spēlētāji. Tika nozīmēts soda metiens, kura laikā Ostholms trāpīja pa vārtu stabiņu. Un mājinieki sajuta cerību glābties – vispirms Kevins Haglunds pretubzurkumā panāca 7:9, divas minūtes vēlāk Antons Nilsons no gaisa ietriec bumbiņu Jona Hedlunda vārtos, bet divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām Kims Nilsons skaisti no vārtu priekšas rezultātu izlīdzināja – 9:9. Sekoja papildlaiks, kura piektajā minūtē Albins Hedstāls, apskrienot vārtus, ievilka bumbiņu tajos, ļaujot "Kalmarsund" līksmot par ļoti grūti nākušu uzvaru ar 10:9. Uzvarētājiem Nilsonam divi vārtu guvumi un viena piespēle, bet Filipam Langeram trīs piespēles. Zaudētājiem Gustavs Fricels un Filips Lavners guva pa diviem vārtiem un vienai piespēlei, bet Oskara Veisbaha rēķinā četras piespēles.

Zviedrijas Superlīga, ceturtdaļfinālu sērijas

Komandas1. spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēle6.spēle7. spēleSērijā
IBF Falun – Mullsjo AIS7:310:39:723.03.25.03.28.03.30.03.3:0
Storvreta – Linkoping4:13:821.03.24.03.26.03.29.03.31.03.1:1
Vaxjo – Helsingborg2:19:421.03.24.03.26.03.29.03.31.03.2:0
Kalmarsund – Pixbo0:43:510:9 (OT)23.03.25.03.28.03.30.03.1:2

Epizode no "Oilers" un "Indians" spēles, foto: Severi Hopsu

Dumpis gūst vārtus, komandai neveiksme pirmajā mačā

Pēc vairāku dienu pārtraukuma atsākušās cīņas Somijas spēcīgākajā florbola līgā, kur uzsāktas pusfinālu spēles. Tajās ar vārtu guvumu atzīmējies Markuss Dumpis, taču viņa pārstāvētais “Indians” pusfināla sēriju sāka ar 3:6 zaudējumu viesos pret “Oilers”.
Epizode no "Linkoping" un "Pixbo" spēles, foto: Ted Malm

"Storvreta" un "Pixbo" uzvar pēc identiska scenārija

Zviedrijas florbola Superlīgā pie trešajām uzvarām ceturtdaļfināla sērijā izdevies tikt “Storvreta IBK” un “PIxbo IBK” komandām, kuras nākamajā kārtā savās mājās varēs likt punktu sērijai.
Jirži Besta (centrā) gūtie vārti atnesa "Mlada Boleslav" ļoti vērtīgu uzvaru, foto: Martin Flousek

“Tatran” tiek pie otrā panākuma, otrā pārī līdzsvars

Čehijas florbola Superlīgā aizvadītas otrās pusfinālu spēles. Ja “Tatran Strešovice” atkārtoti tikusi pie panākuma Prāgas derbijā, tad “Mlada Boleslav” panākusi līdzsvaru duelī ar “Vitkovice”.