Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Griezītim četru punktu mačs, Krūmiņam laimīga atspēlēšanās

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Griezītim četru punktu mačs, Krūmiņam laimīga atspēlēšanās
Gustavs Griezītis (#20)
Foto: Floorball.lv

Somijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā lielisku maču aizvadījis Gustavs Griezītis, izceļoties ar četriem punktiem. Tikmēr Moricam Krūmiņam piespēle uzvarētā virslīgas spēlē. Čehijā ne tas labākais sezonas sākums padevies Robertam Blumbergam, bet Šveicē uzvara Evelīnai Garbarei.

Griezītim četru punktu spēle pret bijušo F-liiga klubu

Pie ļoti pārliecinošas uzvaras Somijas pēc spēka otrajā stiprākajā līgā izdevies tikt "Koovee" ar Jāni Ragovski, Rolandu Kovaļevski un Gustavu Griezīti sastāvā. Izbraukumā pret "Steelers" vienību, kas vēl pērn spēlēja spēcīgāko komandu pulkā, tika svinēts graujošs panākums ar rezultātu 15:4 (5:0, 5:2, 5:2). Ragovskis šajā spēlē pie punktiem netika, Kovaļevskis guva divus vārtus, bet Griezītis bija rezultatīvākais savā komandā, atzīmējoties ar diviem precīziem metieniem un divām rezultatīvām piespēlēm. Tāpat liepājniekiem lielisks (+5) lietderības koeficients. Pēc izcīnītā panākuma "Koovee" ar sešiem punktiem trijās spēlēs pakāpusies uz piekto pozīciju, bet nākamo maču aizvadīs vien 8. oktobrī. Jāpiezīmē, ka "Steelers" cietuši smagus zaudējumus visās spēlēs, atrodoties pirmspēdējā pozīcijā.

Krūmiņam piespēle laimīgā uzvarā

Tikmēr Somijas spēcīgākajā florbola līgā pie vēl viena panākuma izdevies tikt Morica Krūmiņa pārstāvētajam "Nokian KrP", kas izbraukumā papildlaikā ar rezultātu 8:7 (2:2, 1:4, 4:1, 1:0) apspēlēja "Happee". Lai gan pērnās sezonas finālisti sāka vareni, ātri panākot 2:0 vadību, desmit minūtes pirms cīņas beigām "Nokian KrP" atradās bezdibeņa malā, zaudējot ar 3:6. Tomēr tad nepilnu piecu minūšu laikā izdevās gūt trīs vārtus, pēdējos no tiem ar piespēli asistējot arī latvietim. "Happee" vēlreiz izvirzījās vadībā, taču viesi prata atspēlēties. Papildlaikā vajadzēja vien 16 sekundes, lai Juso Ahola nodrošinātu uzvaru "Nokian KrP". Krūmiņš spēli noslēdza ar vienu rezultatīvu piespēli un pozitīvu (+3) lietderības koeficientu. Tabulā komanda pamazām uzlabo savas pozīcijas, pašlaik ar pieciem punktiem trijos mačos atrodoties septītajā ailītē.

Blumbergam zaudējums arī otrajā mačā

Divas spēles pavadījis uz rezervistu soliņa, pie spēles laika Čehijas florbola ekstralīgā atkal ticis latviešu vārtsargs Roberts Blumbergs. Diemžēl viņa pārstāvētais "TJ Sokol Kralovske Vinohrady" viesos ar rezultātu 2:5 (1:2, 0:2, 1:1) piedzīvoja neveiksmi pret "FBC ČPP Bystron Group Ostava". Latviešu vārtsargs tika galā ar deviņiem no 14 pretinieku metieniem. Ar sešiem izcīnītajiem punktiem četrās spēlēs "Sokol" pašlaik atrodas septītajā pozīcijā. Jāpiezīmē gan, ka abās spēlēs ar latvieti vārtos komanda ir piedzīvojusi zaudējumus. Bijušais "Ķekava" komandas vārtsargam pašlaik izdevies tikt galā vien ar 62.5% pretinieku metieniem.

Garbares klubs atspēlējas un uzvar papildlaikā

Šveices spēcīgākajā florbola līgā pie panākuma izdevies tikt Evelīnas Garbares pārstāvētajam "Red Ants Winterthur", kas cīņas gaitā atspēlēja divu vārtu deficītu un ar 4:3 (1:3, 1:0, 1:0, 1:0) papildlaikā pieveica "UHC Laupen ZH" komandu, kas gana sekmīgi bija uzsākusi šo sezonu. Garbare šoreiz ar punktiem neizcēlās, bet komanda pēc šī panākuma ar pieciem punktiem trijos mačos pakāpusies uz sesto pozīciju turnīra tabulā. Nākamais mačs paredzēts 8. oktobrī pret pēdējā vietā esošo Jūlijas Rozītes pārstāvēto "FB Riders DBR".

Anis nespēlē, komanda atkal zaudē

Šveices spēcīgākajā florbola līgā vājš sezonas sākums padevies Daniela Jāņa Aņa pārstāvētajam "UHC Uster", kas zaudējuši jau trešo maču pēc kārtas. Šoreiz savā laukumā ar rezultātu 6:8 (4:2, 0:3, 2:3) tika atzīts "UHC Alligator Malans" pārākums. Latviešu florbolists šoreiz nebija savas komandas pieteikumā. Kaut gan komanda zaudējusi visās trijās spēlēs, pašlaik atrodoties pēdējā vietā, jāizceļ, ka komandai sezonas ievadā nācies spēlēt pret visām vadošajām līgas komandām.