Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Grāpēna rezultatīva Fliiga, Dumpim četri punkti junioros

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Grāpēna rezultatīva Fliiga, Dumpim četri punkti junioros
"Koovee"

Somijas spēcīgākaā florbola līgā pie pirmajiem rezultativitātes punktiem tikušas Simona Grāpēna un Zane Darša, komandai gan ciešot vēl vienu neveiksmi. Līdzīgas individuālās un komandas sekmes arī Klintai Mārtiņēkabai un Sandim Lēvaldam, bet Markuss Dumpis ar savu sniegumu lielā mērā sekmēja kluba otro panākumu.

Grāpēnai divi vārtu guvumi vienības neveiksmē

Somijas spēcīgākajā florbola līgā otro zaudējumu divos mačos piedzīvojis Zanes Daršas un Simonas Grāpēnas pārstāvētais "Koovee", kas izbraukumā ar 5:7 (2:2, 3:2, 0:3) piekāpās "FBC Loisto", lai gan mača vidū atradās vadībā ar rezultātu 5:3. Sekmīgu maču aizvadīja Grāpēna, kuras kontā divi vārtu guvumi un rezultatīva piespēle. Savukārt Darša šajā cīņā atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli. Abas latvietes cīņu noslēdza ar neitrāliem lietderības koeficientiem, Simonai esot laukumā pie visiem gūtajiem un pieciem ielaistajiem vārtiem, bet Zane bija laukumā brīdī kad tika gūti četri vārti un tikpat arī ielaisti. Tas jebkurā gadījumā ir krietni labāk kā sezonas pirmajā mačā, latvietēm uzrādot sliktākos koeficientus komandā.

Dumpim trīs piespēles un metiens tukšos vārtos

Somijas U-19 čempionātā ļoti rezultatīvu spēli aizvadījis Markuss Dumpis, kurš atzīmējies ar trim rezultatīvām piespēlēm, kā arī precīzu metienu sāncenšu tukšajos vārtos cīņas izskaņā. Četri nopelnītie rezultativitātes punkti sekmēja viņa pārstāvētā "Indians" 8:5 (2:1, 3:1, 3:3) uzvaru pār "Nokian KrP". Divās aizvadītajās cīņās šajā līmenī Dumpis iekrājis jau 6 (1+5) rezultativitātes punktus.

Lēvalda ātri gūtie vārti neļauj tikt pie panākuma

Rezultatīvi Vācijas spēcīgākajā florbola līgā turpina darboties Sandis Lēvalds, kurš kārtējā mačā atzīmējies ar precīzu metienu. Tomēr viņa pārstāvētais "Floor Fighters Chemnitz" piedzīvojuši otro neveiksmi trijās spēlēs. Jau pēc 62 nospēlētām sekundēm Lēvalds tika pie vārtu guvuma, atklājot spēles rezultātu viņa komandas izbraukuma cīņā pret "Berlin Rockets". Neskatoties uz to, "Floor Fighters" bija spiesti piedzīvot zaudējumu ar rezultātu 7:9 (2:2, 2:4, 3:3). Lēvalds trijās spēlēs ticis pie 6 (4+2) rezultativitātes punktiem.

Mārtiņjēkabas pirmais vārtu guvums neļauj tikt pie punktiem tabulā

Somijas sieviešu florbola čempionāta 1.divīzijā vēl vienu neveiksmi piedzīvojis Klintas Mārtiņjēkabas un Aurēlijas Zariņas pārstāvētais "Nystars", kas ar rezultātu 2:4 (2:1, 0:1, 0:2) piekāpās "FBC Turku" komandai. Latvijas izlases florboliste ar vārtu guvumu izcēlās cīņas devītajā minūtē, tobrīd panākot 1:1, tiekot pie sava pirmā rezultativitātes punkta. Komanda, kas pērn sekmīgi cīnījās par tikšanu līmeni augstāk, šo sezonu sākusi ar divām neveiksmēm, pašlaik atrodoties devītajā vietā desmit komandu konkurencē. Nākamie mači vienībai ieplānoti 15. oktobrī.

Filipsone sezonas pirmajā spēlē paliek rezervē

Zviedrijas sieviešu florbola otrajā spēcīgākajā līgā Allsvenskan uzvaru turnīra ievadā izcīnījis Janas Filipsones pārstāvētais "Jonkopings IK", kas savās mājās ar rezultātu 6:4 (2:2, 1:1, 3:1) apspēlēja "Lindas IBK". Latvijas izlases vārtsardze šajā spēlē bija komandas pieteikumā taču palika rezervē. Iespējams, ka Zviedrijas čempionātā latviete debitēs 30. septembrī, kad komandai paredzēta nākamā spēle, viesos sacenšoties ar "Bergs IK".