Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Ankudinovai piecu punktu spēle, Niedrem divi vārtu guvumi

Ankudinovai piecu punktu spēle, Niedrem divi vārtu guvumi
Toms Niedre
Foto: Harstad IBK

Zviedrijas sieviešu spēcīgākajā flrobola līgā ar rezultatīvu piespēli izcēlusies Luīze Biļinska, palīdzot klubam tikt pie punkta pret vienu no vadošajām valsts komandām. Šveicē ar pieciem punktiem maču noslēdza Anna Ankudinova, bet Norvēģijā mača labākā spēlētāja balva Tomam Niedrem.

Biļinskai piespēle, komanda atspēlējas, bet zaudē papildlaikā

Zviedrijas sieviešu spēcīgākajā florbola līgā zaudējumu savās mājās piedzīvojis Luīzes Biļinskas pārstāvētais “Karlstad IBF”, kas savās mājās ar rezultātu 7:8 (0:3, 3:3, 4:1, 0:1) papildlaikā atzina “IBF Falun” pārākumu. Viešņas lieliski aizvadīja pirmo periodu, iekrājot trīs vārtu pārsvaru, ko nosargāja arī pēc 40 spēlētām minūtēm, lai gan otrā perioda vidū bija priekšā pat ar 6:1. Tad divus vārtus atspēlēja Frīda Svana, kura atgriezusies ierindā pēc nopietna savainojuma izārstēšanas. Patīkami, ka otrajā vārtu guvumā, kas paveikts skaitliskajā vairākumā, ar rezultatīvu piespēli atzīmējās arī latviešu florboliste. Trešajā periodā mājinieces turpināja pakaļdzīšanos, kas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām, spēlējot skaitliskajā mazākumā, vainagojās ar septītajiem vārtiem, kas ļāva panākt jau 7:6 vadību. Tomēr viešņas paspēja vēl panākt izlīdzinājumu, papildlaikā arī nodrošinot uzvaru. Svana mājinieču rindās atzīmējās ar trim vārtu guvumiem, kamēr Sāra Dalstroma tika pie četrām rezultatīvām piespēlēm. “Karlstad” komandai šī bija jau piektā neveiksme šajā sezonā, kas piedzīvota ar vienu vārtu deficītu. Pēc šīs spēles “Karlstad” saglabā 11.vietu, kamēr “Falun” ir augstajā ceturtajā vietā.

Ankudinovai piecu punktu spēle

Šveices sieviešu florbola čempionāta 1.divīzijā uzvaru sēriju turpina Kates Melderes un Annas Ankudinovas pārstāvētais “Floorball Zurich Lioness”, kas savās mājās ar 9:4 (2:0, 6:2, 1:2) apspēlēja “Bassersdrof Nurensdorf” vienību. Ja Meldere šoreiz ar rezultativitāti neizcēlās, tad Ankudinovai padevusies kārtējā rezultatīvā spēle ar diviem vārtu guvumiem un trim rezultatīvām piespēlēm. Ankudinova šajā sezonā desmit aizvadītajos mačos iekrājusi ar 37 (19+18) rezultativitātes punktus. Komanda jau pirms iepriekšējās kārtas bija nodrošinājusi uzvaru savā grupā un var gatavoties izslēgšanas turnīram. Līdz regulārās sezonas noslēgumam atlikušas divas spēļu kārtas.

Ar Niedres diviem vārtu guvumiem izrādās krietni par maz

Norvēģijas spēcīgākajā florbola līgā mača vērtīgākā spēlētāja balvu nopelnīja Toms Niedre, kurš guva divus vienīgos “Harstad” komandas vārtus izbraukuma spēlē pret līgas līderiem “Greaker”. Ar to gan izrādījās krietni par maz, jo tika piedzīvota sagrāve ar 2:11 (1:5, 1:2, 0:4). No latviešiem šoreiz spēlēja vēl vienīgi Kaspars Grundšteins un Arnijs Kuratņiks, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties. Tikmēr Toms Kirmužs, Ivo Balodis un Roberts Līviņš šoreiz nebija ziemeļnieku pieteikumā.Niedre šosezon piedalījies 11 spēlēs, izceļoties ar 21 (16+5) rezultativitātes punktu.

Karlsons asistē uzvaras vārtu guvumā

Zviedrijas junioru florbola čempionāta zemākajās divīzijās ar rezultatīvu piespēli atzīmējies Daniels Karlsons, kurš sekmēja “Visby IBK” kluba 7:6 (2:3, 2:3, 3:0) uzvaru viesos pret “Varmdo IF (B)” komandu. Talsu florbola audzēknis savu vienīgo rezultativitātes punktu nopelnīja 33 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad Visbijas komanda noslēdza 3:0 izrāvienu trešajā periodā, nodrošinot sev uzvaru mačā un trīs punktus turnīra tabulā. Karlsons šajā sezonā paspējis aizvadīt piecas spēles “Visby IBK” komandas sastāvā, atzīmējoties ar 11 (5+6) rezultativitātes punktiem. Interesanti, ka pret šiem pašiem pretiniekiem gaidāma arī nākamā spēle, tiesa, jau savās mājās.

Malkavs paliek bez punktiem komandas panākumā

Somijas florbola čempionātā pie panākuma izdevies tikt Jorena Malkava pārstāvētajam “KrP Akatemia”, kas aizraujošā cīņā ar rezultātu 10:9 (4:3; 2:1; 4:5) apspēlēja “Classic United”. Latviešu florbolists šoreiz ar rezultativitātes punktiem gan nespēja izcelties. Pēc izcīnītā panākuma “KrP Akatemia” ar deviņiem punktiem 13 spēlēs saglabā devīto vietu desmit komandu konkurencē, bet viars tikai punkts vairāk ir “Blue Fox” vienībai. Nākamā cīņa latvieša pārstāvētajam klubam paredzēta vien 4.februārī viesos pret trešajā vietā esošo “Nibacos”.


Epizode no "Oilers" un "Indians" spēles, foto: Severi Hopsu

Dumpis gūst vārtus, komandai neveiksme pirmajā mačā

Pēc vairāku dienu pārtraukuma atsākušās cīņas Somijas spēcīgākajā florbola līgā, kur uzsāktas pusfinālu spēles. Tajās ar vārtu guvumu atzīmējies Markuss Dumpis, taču viņa pārstāvētais “Indians” pusfināla sēriju sāka ar 3:6 zaudējumu viesos pret “Oilers”.
Epizode no "Linkoping" un "Pixbo" spēles, foto: Ted Malm

"Storvreta" un "Pixbo" uzvar pēc identiska scenārija

Zviedrijas florbola Superlīgā pie trešajām uzvarām ceturtdaļfināla sērijā izdevies tikt “Storvreta IBK” un “PIxbo IBK” komandām, kuras nākamajā kārtā savās mājās varēs likt punktu sērijai.
Jirži Besta (centrā) gūtie vārti atnesa "Mlada Boleslav" ļoti vērtīgu uzvaru, foto: Martin Flousek

“Tatran” tiek pie otrā panākuma, otrā pārī līdzsvars

Čehijas florbola Superlīgā aizvadītas otrās pusfinālu spēles. Ja “Tatran Strešovice” atkārtoti tikusi pie panākuma Prāgas derbijā, tad “Mlada Boleslav” panākusi līdzsvaru duelī ar “Vitkovice”.