Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Superlīga atsākas ar “Storvreta” uzvaru bullīšos pār “Falun”

Superlīga atsākas ar “Storvreta” uzvaru bullīšos pār “Falun”
"Storvreta IBK" atguvuši čempionāta līderpozīcijas

Savu čempionātu atsākusi Zviedrijas florbola Superlīga, kur jau pirmajā kārtā pēc pārtraukuma tikās pēdējo gadu nemainīgās favorītes – “Storvreta” ar 7:6 pēcspēles metienos pieveica “Falun”, bet tabulas galvgalī nostājās “Vaxjo”.

Pēdējā kārtā pirms pasaules čempionāta “Storvreta” zaudēja vērtīgu punktu, jo AIK komandu uzvarēja vien papildlaikā. To steidza izmantot esošā čempione “Falun”, pārņemot līderpozīcijas tabulā. Lielai daļai florbolistu aizvadot cīņas pasaules čempionātā plecu pie pleca, sportistiem jau pirmā cīņa klubu rindās bija jāaizvada vieniem pret otriem. Pirmajā trešdaļā katra no komandām guva divus vārtus, lai gan sākotnēji ar 2:0 vadībā bija “Storvreta”. Otrajā trešdālā tika gūti tikai vieni vārti, kad ar tāl metienu izcēlās Rasmus Andersons. Savukārt trešajā periodā Upsalas komanda guva vēl divus vārtus, iekrājot solīdu 5:2 vadību. Viesi gan nebija gatavi samierināties ar zaudējumu, ātri atspēlējot vienus vārtus, bet turpinājumā vārti ar soda meitneu un izmantojot pretinieku kļūdu deva 5:5. Nedaudz vairāk kā minūti pirms pamatlaika beigām mājinieku kapteinis Tobiass Gustafsons, realizējot vairākumu, atjaunoja vadību “Storvreta”, taču vietsi izglābās, desmit sekundes pirms pamatlaika beigām vārtus no tuvas distances gūstot Aleksandram Galantem Karlstromam. Pēcspēles metienos Malte Lundmars zaudēja duelī ar Mansu Parsjo, bet Filips Eriksons bija rezultatīvs, atnesot “Storvreta” uzvaru ar 7:6.

Dienu vēlāk čempionāta pašlaik trešā labākā komanda “Vaxjo” uzņēma AIK un panākuma gadījumā varēja kļūt par čempionāta līderiem. Mājinieki sāka sekmīgi, ātri iegūstot divu vārtu pārsvaru, taču AIK nepadevās, spējot atspēlēties. Otrajā periodā laukuma saimniekiem vēl divi bezatbildes vārtu guvumi, bet trešajā periodā mājinieki visu nokārtoja, lai tiktu pie komfortablas uzvaras ar rezultātu 9:3 (2:2, 2:0, 5:1). “Vaxjo” komandai šī bija ceturtā uzvara pēc kārtas un septītā pēdējos astoņos mačos. Uzvarētājiem ar diviem vārtu guvumiem un tikpat piepsēlēm atzīmējās Jespers Sankels. Tikmēr AIK komandai šī bija piektā neveiksme pēc kārtas.

Labu sniegumu turnpina demonstrēt arī “Helsingborg”, kas tikuši pie piektās uzvaras pēdējās sešās spēlēs. Šoreiz izbraukumā ar rezultātu 5:1 (3:0, 2:0, 0:1) uzvarēta “Hagunda”. No izbraukuma spēlēm “Helsingborg” atveduši jau piecus panākumus pēc kārtas. Jau pirmajā trešdālā pēc Kristofera Andersona, Linus Nordgrēna un Fredi Petersona vārtu guvumiem viesi iekrāja trīs vārtu pārsvaru. Mājnieki goda vārtus spēja gūt vien 39 sekundes pirms cīņas beigām.

Arī piektajā vietā esošā “Kalmarsund” spēja ierakstīt trīs punktus turnīra tabulā, izbraukumā ar rezultātu 5:3 (2:0, 1:2, 2:1) uzvarot “Linkoping”. Mača ievadā, pateicoties Filipa Langera un Albina Hedstāla vārtu guvumiem izdevās panākt divu vārtu pārsvaru. Matejs Jendišaks vienus vārtus atspēlēja otrajā periodā, bet Kevins Bjorkstrēms atjaunoja komfortalbu pārsvaru “Kalmarsund”. Taču otrajā Trešajā periodā laukuma saimnieki spēja rezultātu izlīdzināt. Vien cīņas beigāsm Antona Nilsona un Tima Nīandera vārtu guvumi ļāva tikt pie panākuma. Komandai tā bija sestā uzvara septiņās pēdējās cīņās. Linčepingas komanda tikmēr zaudējusi jau piekto spēli pēc kārtas.

Citās spēlēs “Mullsjo AIS” savās mājās ar 6:5 uzvarēja “IBK Dalen”, “Pixbo Wallenstam IBK” viegli ar 10:4 sagrāva “Gavle GIK”, bet “Team Thorengruppen SK” mājas spēlē ar 8:9 zaudēja “Jonkopings IK”.

Zviedrijas Superlīgas turnīra tabula

VietaKomandaSpēlesVārtiPunkti
1.Vaxjo860:4120
2.Falun868:3719
3.Storvreta IBK857:2919
4.Helsingborg859:3719
5.Kalmarsund847:3118
6.Pixbo Wallenstam IBK860:4017
7.Thorengruppen849:6210
8.Linkoping845:499
9.Mullsjo833:439
10.Dalen833:549
11.Hagunda841:548
12.Jonkoping848:628
13.AIK844:763
14.Gavle840:710

"SV Wiler-Ersigen" dramatiskā veidā sasnieguši pusfinālu, foto: Fabrice Duc

“Wiler” uzvar septītās spēles papildlaikā, iekļūstot pusfinālā

Dramatiskā veidā Šveices spēcīgākās florbola līgas pusfinālu sasniedzis titulētais “SV Wiler-Ersigen’, kas vien ceturtdaļfināla sērijas septītās spēles papildlaikā pierādīja savu pārākumu par “Tigers Langnau”, uzvarot ar 3:2.
Epizode no "Happee" un "Classic" divcīņas, foto: Esa Jokinen

“Classic” sasniedz pusfinālu, “Happee” sezonu noslēdz

Somijas florbola čempionātā par trešo pusfinālisti kļuvusi titulētā “Classic” komanda, kas ceturtdaļfināla sērijas sestajā spēlē viesos ar pārliecinošu 8:3 apspēlēja “Happee”, tādējādi sērijā triumfējot ar 4:2.
"Warberg IC", foto: Warberg

Grāpēnai neveiksme, Krūmiņš iemet uzvarā, Polim jāturpina cīņa

Latvijas izlases florbolistiem mainīgas sekmes bijušas dažādu līmeņu izslēgšanas spēļu fāzēs. Čehijas Superlīgas pusfināla mačā zaudējumu piedzīvojusi Simona Grāpēna, bet Ralfs Polis turpat Čehijā zaudējis pirmo sēriju cīņā par vietas saglabāšanu līgā. Savukārt Zviedrijā ceļu pretim Superlīgai turpina bruģēt Morics Krūmiņš.