Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

“Falun” reabilitējas “Storvretai” un iekļūst kausa finālā

“Falun” reabilitējas “Storvretai” un iekļūst kausa finālā
"FBC Kalmarsund", fotoL "FBC Kalmarsund"

Cīņā par prestižo Zviedrijas kausu florbolā sacentīsies "IBF Falun" un "FBC Kalmarsund". Tas kļuva zināms pēc atbildes spēlēm, kurās "Falun" prata revanšēties "Storvreta", bet "Kalmarsund" pēc varonīgās atspēlēšanās pirmajā mačā, otrajā spēlē tika pie minimālas uzvaras pār "Vaxjo".

Pirmajā pusfināla pārī tikās divas vadošās Zviedrijas florbola komandas – “Falun” un “Storvreta”. Abu komandu pirmajā spēlē “Storvreta” savās mājās triumfēja ar rezultātu 10:6, tādēļ Falūnas komandai vajadzēja reabilitēties. Pērn Falūnas komanda apstājās jau kausa ceturtdaļfinālā, piekāpjoties “Dalen” komandai, tādēļ šoreiz lūkoja sasniegt finālu. Pirmo trešdaļu komanda sāka vareni, pēc 20 spēlētām minūtēm esot vadībā ar rezultātu 4:1. Mača turpinājumā mājinieki spēja kontrolēt notikumus laukumā, esot vadībā ar 8:4, taču spēles galotne izvērtās gana nervoza, jo viesu komanda spēja pietuvoties līdz 8:7. Ņemot vērā, ka vārtu attiecībai šajā turnīrā nav nozīmes, bet katra komanda uzvarēja pa vienai spēlei, komandas gaidīja papildlaiks uzvarētāja noskaidrošanai. Tajā bija nepieciešamas vien 72 sekundes, kad pēc Emīla Nilsena metiena bumbiņa trāpīja Omāram Aldēbam pa kāju, mainot lidojuma virzienu un atrodot ceļu vārtos. Tas ļāva uzgavilēt vairāk nekā 1800 sanākušajiem līdzjutējiem, kas bija liecinieki kā viņu favorīti iekļūst finālā.

Par otru finālisti kļuva "Kalmarsund", kas atbildes spēlē pret "Vaxjo" bija spiesti iztikt bez vairākiem Zviedrijas izlases spēlētājiem, kā piemēram, Kales Bendinga, Kima Nilsona, Kevina Haglunda un Jespera Lindstroma. Neskatoties uz to, vienība ar rezultātu 3:2 pieveica "Vaxjo", ar ko bija gana, lai iekļūtu finālā. Abu komandu pirmajā pusfināla spēlē "Kalmarsund" prata lauzt cīņas gaitu un no 1:6 pozīcijām panākt 7:7 neizšķirtu. Tas nozīmēja, ka komanda, kas uzvar atbildes spēlē, uzvar arī divu spēļu summā. Maču klātienē apmeklēja 1189 skatītāju, kuri jau pirmajā periodā divas reizes tika sarūgtināti, kad "Kalmarsund" vispirms vadībā izvirzīja Antons Nilsons, bet pēc minūtes Kristofers Dāls pārsvaru dubultoja. Otrajā trešdaļā Antons Kidels vienus vārtus atspēlēja, bet 47. minūtē Ludvigs Pērsons rezultātu arī līdzsvaroja. Tomēr izšķirošais izrādījās trešā perioda vidus, kad čehu leģionārs Filips Langers vairākuma pēdējās sekundēs guva vēl vienus vārtus "Kalmarsund" labā. Mājinieki mainīja savu vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču glābt maču neizdevās.

Tas nozīmē, ka pavasarī par Zviedrijas kausu sacentīsies "IBF Falun" un "FBC Kalmarsund".


"SV Wiler-Ersigen" dramatiskā veidā sasnieguši pusfinālu, foto: Fabrice Duc

“Wiler” uzvar septītās spēles papildlaikā, iekļūstot pusfinālā

Dramatiskā veidā Šveices spēcīgākās florbola līgas pusfinālu sasniedzis titulētais “SV Wiler-Ersigen’, kas vien ceturtdaļfināla sērijas septītās spēles papildlaikā pierādīja savu pārākumu par “Tigers Langnau”, uzvarot ar 3:2.
Epizode no "Happee" un "Classic" divcīņas, foto: Esa Jokinen

“Classic” sasniedz pusfinālu, “Happee” sezonu noslēdz

Somijas florbola čempionātā par trešo pusfinālisti kļuvusi titulētā “Classic” komanda, kas ceturtdaļfināla sērijas sestajā spēlē viesos ar pārliecinošu 8:3 apspēlēja “Happee”, tādējādi sērijā triumfējot ar 4:2.
"Warberg IC", foto: Warberg

Grāpēnai neveiksme, Krūmiņš iemet uzvarā, Polim jāturpina cīņa

Latvijas izlases florbolistiem mainīgas sekmes bijušas dažādu līmeņu izslēgšanas spēļu fāzēs. Čehijas Superlīgas pusfināla mačā zaudējumu piedzīvojusi Simona Grāpēna, bet Ralfs Polis turpat Čehijā zaudējis pirmo sēriju cīņā par vietas saglabāšanu līgā. Savukārt Zviedrijā ceļu pretim Superlīgai turpina bruģēt Morics Krūmiņš.