Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Pret polietēm iegāza pašu kļūdas, atzīst spēlētājas

Pret polietēm iegāza pašu kļūdas, atzīst spēlētājas
Latvijas izlase pēc vārtu guvuma
Foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionāta ievadā latvietes ar rezultātu 4:6 piekāpās Polijas izlasei. Gan mūsu valstsvienības kapteine Elīza Elizabete Bērziņa, gan labākā spēlētāja Anna Ankudinova pēc cīņas atzina, ka pašu pieļautās kļūdas liedza paspēkoties par uzvaru.

“Mums pietrūka disciplīna un agresivitāte,” pēc mača tieša bija komandas kapteine Elīza Elizabete Bērziņa, kura atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem. “To var teikt arī par skaitlisko vairākumu spēles sākumā, kad pamanījāmies ielaist divus vārtus. Pieļāvām muļķīgas kļūdas.”

Līdzīgs viedoklis bija arī Annai Ankudinovai, kura ar diviem vārtu guvumiem tika atzīta par labāko Latvijas izlasē: “Spēle neizvērtās tāda, kādu mēs to būtu vēlējušās, jo dažos momentos noslinkojām, nenovērtējām pretinieču varēšanu. Tomēr jāņem vērā, ka pusei komandas šis ir pirmais pasaules čempionāts un daudzām tā bija debijas spēle. Tādēļ arī meitenēm bija liels satraukums, turklāt pēdējo divu gadu laikā ir liels starptautisko spēļu trūkums.”

Neskatoties uz nelabvēlīgo rezultātu, Bērziņa atzina, ka galvas nav nodurtas: “Komandā noskaņojums ir labs. Pēc spēles izdarījām secinājumus un dodamies uz priekšu. Turnīrs tikai sākas un viss vēl ir priekšā. Lai iepriecinātu gan sevi, gan līdzjutējus, turpinājumā jāspēlē pēc spēles plāna un jārealizē savi momenti.”

Neapšaubāmi, Anna Ankudinova ar savu realizēto soda metienu mača pašā izskaņā piesaistīja sev papildus uzmanību: “Biju atstrādājusi šādu vārtu gūšanas veidu, bet iepriekš spēlē tādu soda metienu nebiju izpildījusi. Esmu ļoti priecīga, ka viss izdevās un sanāca raidīt bumbiņu vārtos.”


Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).