Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Vīriešu florbola izlasei būs jauns treneris: LFS neturpina sadarbību ar Rīhimeki

Vīriešu florbola izlasei būs jauns treneris: LFS neturpina sadarbību ar Rīhimeki
Arto Rīhimeki (centrā), Rolands Kovaļevskis un Gustavs Griezītis, Foto: Esa Takalo

Latvijas Florbola savienība paziņojusi, ka tās valde pieņēmusi lēmumu neturpināt sadarbību ar vīriešu izlases galveno treneri Arto Rīhimeki, kurš to vadīja kopš 2017. gada jūlija un kopā ar to pasaules čempionātos trīs reizes ieguva piekto vietu.

Latvijas Florbola savienība (LFS) paziņojusi, ka neturpinās sadarbību ar vīriešu izlases galveno treneri Arto Rīhimeki. Speciālists par florbola izlases galveno treneri kļuva 2017. gada jūlijā, bet 2020. gada decembrī puses vienojās sadarbību turpināt līdz 2022. gada beigām.

Šī gada pasaules čempionātā vīriešu izlase ne pirmo reizi Rīhimeki vadībā ierindojās piektajā vietā. Kopumā speciālists ar Latvijas izlasi trīs reizes pēc kārtas pasaules čempionātā finišēja piektajā pozīcijā. Florbola savienības izplatītajā paziņojumā vēstīts, ka sadarbību neturpināt izšķīrusies organizācijas valde.

''LFS izsaka pateicību Arto Rīhimeki, viņa vadītajam treneru korpusam un valstsvienības apkalpojošajam personālam par profesionālu darbu un ieguldījumu Latvijas florbola attīstībā šo piecu gadu garumā, kā arī vēl trenerim veiksmi nākamajos karjeras izaicinājumos,'' teikts izplatītajā paziņojumā.

Rīhimeki trenera karjeras laikā strādājis ar Somijas, Zviedrijas un Šveices dažādu līgu komandām. Tāpat viņš vadījis Somijas otro izlasi un valsts studentu izlasi.

Izmantotie resursi:
https://www.floorball.lv/lv/2022/ja...


Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).