Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Skaitļi: Florbolisti stabilitātes rangā saglabā sesto pozīciju

Skaitļi: Florbolisti stabilitātes rangā saglabā sesto pozīciju
Latvijas izlase
Foto: IFF Floorball

Latvijas vīriešu florbola izlase 2020.gada pasaules čempionātā, kas gan notika vien 2021. gada izskaņā, atkārtoja savu labāko sasniegumu, ierindojoties piektajā vietā. Pasaules rangā mūsu valstsvienība no astotās vietas pakāpusies uz piekto, bet Sportacentrs.com veidotajā “stabilitātes rangā” saglabā sesto pozīciju.

Pasaules ranga tabula tiek veidota, ņemot vērā iepriekšējo divu pasaules čempionātu rezultātus. Tā rezultātā Latvijas izlase pirms nesen notikušā turnīra atradās vien astotajā vietā, ņemot vērā slikti aizvadīto čempionātu 2016.gadā savās mājās, kad nācās samierināties vien ar desmito vietu. Pirms trim gadiem Prāgā tika izcīnīta piektā vieta, ko pirms dažām dienām izdevās atkārtot Helsinkos, kā rezultātā Latvija pasaules rangā atgriezusies piektajā vietā, atpaliekot tikai no līderu kvarteta. Starp citu arī vadošās izlases mainījušas pozīcijas, jo Zviedrija atguvusi līderpozīcijas, apsteidzot Somiju, savukārt Čehija pakāpusies uz trešo vietu, tiekot garām šveiciešiem. Aiz Latvijas izlases labāko astotniekā vēl atrodas Norvēģija (saglabāta sestā vieta), Vācija, kas atkāpusies no piektās vietas uz septīto un Slovākija, kas no devītās vietas pakāpusies uz astoto. No kārotā astotnieka izkritusi Dānija, kas pašlaik ir vien desmitajā vietā rangā, garām palaižot arī igauņus, kuriem gan pavisam nedaudz pietrūka, lai ielauztos starp astoņām vadošajām izlasēm, kas ļautu nākamajā čempionātā spēlēt kopā ar vadošajām valstsvienībām.

Pieņemot, ka divos čempionātos uzrādītais rezultāts tomēr ne līdz galam var būt objektīvs, nosakot nacionālo izlašu spēku samēru, Sportacentrs.com kā jau pēc katra pasaules florbola čempionāta apkopoja t.s. “stabilitātes rangu”, kurā tiek ņemti vērā pēdējo piecu čempionātu rezultāti. Līdz ar to jaunajā rangā vairs vērā netiek ņemti 2010.gada rezultāti, kad Latvijas izlase arī ierindojās piektajā vietā. Interesanti, ka visas komandas no trešās līdz sestajai vietai 2021.gadā Helsinkos ierindojās tajās pašās pozīcijās kā pirms 11.gadiem, kad arī vīriešu čempionāts notika Helsinkos. Vienīgi zviedri prata revanšēties somiem, tādējādi “stabilitātes rangā” atgūstot līderpozīcijas.

Līdz nākamajam pasaules florbola čempionātam atlicis jau mazāk par gadu, kad izlases sacentīsies Šveicē. Ņemot vērā, ka 2012.gadā Latvijas izlase ierindojās sestajā pozīcijā, ar vismaz atkārtotu pēdējo čempionātu rezultātu varētu būt pietiekami, lai šajā rangā apsteigtu Norvēģiju, kura, 2012.gadā ierindojās vienu pozīciju virs latviešiem. No vadošajām izlasēm labākās iespējas uzlabot savu sniegumu būs čehiem, kuri 2012.gadā ierindojās vien septītajā vietā, labāko kvartetā ļaujot iekļūt vāciešiem. Viņiem būs jāpieliek milzu pūles, lai aiz muguras atstātu Slovākijas un Igaunijas izlases. Protams, jāņem gan vērā, ka 2022. gada februārī vēl notiks kvalifikācijas turnīrs pasaules čempionāta finālturnīram un arī tajā iespējami dažādi pārsteigumi.

Vīriešu florbola izlašu "stabilitātes" ranga tabula (2012-2020)




Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).