Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Akmeņlauks: "Gribējām vēlreiz spēlēt pret vāciešiem un pierādīt savu pārākumu"

Akmeņlauks: "Gribējām vēlreiz spēlēt pret vāciešiem un pierādīt savu pārākumu"
Toms Akmeņlauks čempionātu noslēdza kā pirmās maiņas aizsargs, Foto: Ritvars Raits, Floorball.lv

Latvijas florbola izlases spēlētājs Toms Akmeņlauks čempionātu iesāka kā trešās maiņas uzbrucējs, bet pabeidza ar vairākām lieliskām spēlēm pirmajā aizsargu pārī. Par pārkvalificēšanos, baumām par pirmo spēli ar vāciešim un sekmīgo spēli ar slovākiem, florbolists dalījās pārdomās ar Sportacentrs.com

Čempionātu sāki kā trešās maiņas uzbrucējs, taču pēdējos mačos darbojies kā pirmās maiņas aizsargs. Vai kaut kas tāds tika runāts un iespēlēts arī pirms čempionāta?
“Izlasē jau kādu laiku spēlēju tieši kā trešās maiņas centrs. Treneri ir devuši konkrētus norādījumus par to, kas jādara trešajai maiņai. Ik pa laikam treniņos un spēlēs, kad ir problēmas ar aizsargiem, tieku iespēlēts arī aizsardzībā, taču tā nav regulāra prakse un pirms čempionāta par šādu varbūtību nekas netika runāts.”

Cik viegli Tev personīgi ir pārkvalificēties no spēlēšanas uzbrukumā par nonākšanu aizsarga pozīcijās?
“Diezgan viegli, uzskatu, ka ar to nav nekādu problēmu. Pozīcijas maiņa nemaina kopējo spēli, jo jāprot nospēlēt visās pozīcijās. Grūtāk bija pierast pie jaunajiem maiņas partneriem un atcerēties visas izspēles, kas ir šim virknējumam.”

Pēc spēles ar vāciešiem baumo, ka komanda grupu turnīra spēlē nerāvās pie uzvaras par katru cenu, lai ceturtdaļfinālā pretim dabūtu Šveici nevis Somiju…
“Tās ir pilnīgas muļķības, jo nebraucam uz pasaules čempionātu skaitļot, lai iegūtu sev teorētiski ērtākus pretiniekus. Pret vāciešiem aizvadījām vienkārši neveiksmīgu spēli. Nav noslēpums, ka vācieši pēdējā desmitgadē mums ir bijis neērts pretinieks, kas pamatīgi apgrūtinājuši mums dzīvi. Beigās varbūt viss veiksmīgi sanāca, ka pretim ceturtdaļfinālā nāca Šveice, nevis Somija.”

Šķita, ka mačs pret Slovākiju Tev bija veiksmīgākais vairāku pēdējo gadu laikā. Vai piekrīti šim apgalvojumam?
“Jā, noteikti piekrītu. Pēdējie gadi man nav bijuši tie veiksmīgākie. Beidzot sāku atgūt pārliecību par savu varējumu laukumā. Kopumā maču nospēlēju labi, lielus mēslus nesavārīju.”

No dažādības viedokļa, iespējams, interesantāk būtu turnīra noslēgumā uzspēlēt pret Norvēģiju, nevis Vāciju?
“Nezinu vai tas ir labi vai slikti, bet noteikti gribējām spēlēt pret Vāciju. Nebijām mierā ar pirmās spēles rezultātu un parādīto spēli, tādēļ gribējām viņiem revanšēties, kas gana labi arī izdevās.”


Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).