Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Vīriešu 1. līgas medaļnieces - "Rubene-1", "LIELVĀRDE/FANS" un "FK Rīga-1"

Vīriešu 1. līgas medaļnieces - "Rubene-1", "LIELVĀRDE/FANS" un "FK Rīga-1"
Kocēnu "Rubene-1"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien Lielvārdes novada sporta centrā notika Latvijas Florbola čempionāta vīriešu 1. līgas spēles par medaļām. Mačā par bronzas godalgām "FK Rīga-1" ar 9:6 uzvarēja "Latvijas Universitātes/FS Masters" florbolistus, bet finālā Kocēnu "Rubene-1" tikai pēcspēles metienos ar 6:5 pārspēja "LIELVĀRDI/FANS".

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu 1.līgas spēlē, kas šovakar notika Lielvārdes novada sporta centrā, mājinieku statusā bija "Latvijas Universitāte/FS Masters", bet ierastāk noteikti jutās "FK Rīga-1" florbolisti, kuri tieši šajā laukumā šosezon aizvadīja visas savas mājas spēles. Rezultātu 6.minūtē atklāja studenti Krista Pauloviča personā (1:0), bet rīdzinieki Jānis Strupis, Dēvids Osītis un Adrians Mihailovs nepilnu divu minūšu laikā atbildēja ar trim goliem, vadībā ar 3:1 izvirzot "FK Rīga-1". Pēc pirmā perioda uz rezultātu tablo kaujiniecisks neizšķirts - 3:3. Otrajā trešdaļā laukumā turpinājās sīva cīņa, kurā par vienu vārtu tiesu veiksmīgāki bija rīdzinieki, kuri vienu golu saviem pretiniekiem praktiski iedeva līdzi uz ģērbtuvēm - 11 sekundes pirms otrā pārtraukuma Adrians Mihailovs panāca 6:5. Pēdējā periodā iniciatīva piederēja "LU/FS Masters" florbolistiem, bet savus pretuzbrukumus labāk realizēja rīdzinieki, kuri trīs minūtes pirms pamatlaika beigām atradās vadībā ar 8:6. Studenti sāka mainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet tas nāca par labu "FK Rīga-1" - punktu šim mačam ar metienu tukšos vārtos pielika Kristers Kampāns. "FK Rīga-1" varēja svinēt uzvaru ar 9:6, kā arī gavilēt par bronzas medaļām un izcīnīto kausu.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina vārtsargu Sandi Venevicu, kurš atvairīja 32 no 38 pretinieku metieniem. Rezultatīvākas viņa komandā ar 4 (3+1) punktiem bija Adrians Mihailovs, bet ar "hat-trick" izcēlās Dēvids Osītis. Labākā spēlētāja balvu "LU/FS Masters" sastāvā saņēma Rihards Mallons, kuram 3 (2+1) punkti. Tieši tikpat punktu arī Kristam Paulovičam, bet rezultatīvākais ar 4 (1+3) punktiem bija Rolands Peļņa.

"Latvijas Universitāte/FS Masters" - "FK Rīga-1" 6:9 (3:3, 2:3, 1:3)
Metienu attiecība:
38:31 (12:8, 10:11, 16:12)
Rezultatīvākie:
"Latvijas Universitāte/FS Masters" – Rolands Peļņa 4 (1+3), Rihards Mallons 3 (2+1), Krists Paulovičs 3 (2+1), Mareks Brutāns 1 (1+0).
"FK Rīga-1" – Adrians Mihailovs 4 (3+1), Dēvids Osītis 3 (3+0), Herberts Snipe 2 (0+2), Kristers Kampāns 1 (1+0), Ritvars Puriņš 1 (1+0), Jānis Strupis 1 (1+0), Aivis Barkovskis 1 (0+1), Jānis Klestrovs 1 (0+1), Sandis Venevics 1 (0+1), Artūrs Narogs 1 (0+1), Bertrams Kalējs 1 (0+1).

Cīņā par vīriešu 1.līgas zeltu šovakar Lielvārdes novada sporta centrā spēkojās Kocēnu "Rubene-1" un šī turnīra debitante "LIELVĀRDE/FANS". Lai arī Lielvārdes komandā spēlē tikai pusaudžu vecuma florbolisti, viņi nodemonstrēja ļoti labu florbolu un tikai 24 sekunžu pietrūka, lai zelta medaļas sev kaklā kārtu tieši viņi.

Spēles rezultātu jau 1.minūtē atklāja kocēnieši Mārtiņa Jēkabsona personā (1:0), bet perioda vidū "LIELVĀRDE/FANS" atbildēja ar Nika Blumfelda golu - 1:1. Otrā trešdaļa izvērtās daudz rezultatīvāka - vispirms divus vārtus guva lielvārdieši (Valters Cīrulis un Toms Pļevoks), izvirzoties vadībā ar 3:1. Kocēnu komanda atbildi parādā nepalika - Ārnijs Kuratņiks un Mārtiņš Jēkabsons drīz vien atjaunoja neizšķirtu rezultātu (3:3). Tomēr pēc otrā perioda divu vārtu handikaps bija lielvārdiešiem, jo vēl pa golam iemeta Matīss Pēteris Polis un Ralfs Jonikāns - 5:3. Vienus vārtus "Rubene-1" atguva 49.minūtē, kad izcēlās Leo Lapiņš - 4:5. Turpinājumā Lielvārdes komandas aizsardzība turējās nevainojami, līdz minūti pirms pamatlaika beigām lielvārdieši palika skaitliskajā mazākumā. Kocēnu komanda nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un 24 sekundes pirms finālsvilpes spēja panākt izlīdzinājumu (5:5). Ļoti svarīgais gols Eināra Ločmeļa kontā. Pagarinājumā rezultāts nemainījās, bet pēcspēles metienu sērijā tika izmantota tikai viena no desmit iespējām - kamēr "Rubene-1" vārtsargs Roberts Trepšs palika nepārspēts, kocēnietis Ārnijs Kuratņiks iemeta vienu bumbiņu Lielvārdes komandas vārtsarga Mārtiņa Kavosa cietoksnī - 6:5 un zelts Kocēnu komandai.

Par labākajiem spēlētājiem tika atzīti abu komandu vārtsargi - kocēnietis Roberts Trepšs, kurš atvairīja 28 metienus, un lielvārdietis Mārtiņš Kavoss, kurš tika galā ar 30 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar 3 (1+2) punktiem bija Einārs Ločmelis, divi goli Mārtiņa Jēkabsona kontā, bet 2 (1+1) punktus savāca Ārnijs Kuratņiks. Lielvārdes komandā pa 2 (1+1) punktiem guva Niks Blumfelds un Matīss Pēteris Polis.

"Rubene-1" - "LIELVĀRDE/FANS" 6:5 PS (1:1, 2:4, 2:0, 0:0, 1:0)
Metienu attiecība:
31:28 (6:8, 10:10, 12:6, 3:4)
Rezultatīvākie:
"Rubene-1" – Einārs Ločmelis 3 (1+2), Mārtiņš Jēkabsons 2 (2+0), Ārnijs Kuratņiks 2 (1+1), Leo Lapiņš 1 (1+0), Jānis Priede 1 (0+1), Matīss Mālnieks 1 (0+1).
"LIELVĀRDE/FANS" – Niks Blumfelds 2 (1+1), Matīss Pēteris Polis 2 (1+1), Valters Cīrulis 1 (1+0), Toms Pļevoks 1 (1+0), Ralfs Jonikāns 1 (1+0), Krists Bitenbinders 1 (0+1), Rainers Miķelsons 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


Vīriešu 1. līgas čempioni - "Leģions/Grobiņas SC" florbolisti. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Vīriešu 1. līgā triumfē "Leģions/Grobiņas SC"

Par Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1. līgas klubu turnīra uzvarētāju šodien "Arēnā Rīga" kļuva "Leģions/Grobiņas SC", kas finālspēles pagarinājumā ar 4:3 pārspēja komandu "Kuldīga/KNSS". Izšķirošais vārtu guvums Edgara Freimaņa kontā.
Liepājas FK "Kurši" ar izcīnītajām bronzas medaļām. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
1

Liepājas "Kurši" pārliecinoši izcīna 1. līgas bronzu

Par Latvijas čempionāta florbolā vīrieši 1.līgas klubu turnīra bronzas medaļniekiem kļuvuši Liepājas FK "Kurši" florbolisti, kas šovakar Lielvārdes sporta centrā ar 11:4 pieveica komandu "FK Ogre/PGD.LV". Rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar 4 (3+1) punktiem bija Dainis Mašņikovs.
Pēteris Freimanis (vidū) guvis izšķirošos vārtus. Foto: Māris Vancevičs, floorball.lv

"Jogeva SK Tahe/Olivia" atspēlējas un pagarinājumā izcīna zeltu

Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1. līgas dublieru grupas čempionu titulu izcīnīja Igaunijas komanda "Jogeva SK Tahe/Olivia", kas dramatiskā finālā gāza no troņa "Latvijas Universitātes/FS Masters" vienību (5:4 ET). Igauņi cīņas gaitā spēja atspēlēties no trīs vārtu deficīta un uzvaru nesošo metienu viņu labā 21 sekundi pirms pagarinājuma beigām izpildīja Pēteris Freimanis.