Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

Sporta Punkts mēneša spēlētājs K.Eglītis: "Šosezon jāizcīna četri zelti"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Sporta Punkts mēneša spēlētājs K.Eglītis: "Šosezon jāizcīna četri zelti"
Kristers Eglītis
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Sporta Punkts balvu vīriešu 1. līgas mēneša labākajam spēlētājam decembrī Latvijas Florbola savienība (LFS) piešķīra "LU/FS Masters" uzbrucējam Kristeram Eglītim. 16 gadu jaunais puisis šosezon spēlē četros dažādos turnīros un tēmē uz četrām zelta medaļām.

Decembrī "LU/FS Masters" ar Eglīti ierindā 1.līgā aizvadīja trīs spēles, izcīnīja trīs uzvaras. Eglītim 12 (8+4) punkti. Kopumā sezonā Kristers Eglītis 1.līgas čempionātā ir piedalījies 12 spēlēs, kurās atzīmējies ar 30 (18+12) punktiem. Viņa pārstāvētā "LU/FS Masters" komanda 1. līgas centra grupā patlaban ieņem trešo vietu – 17 spēlēs izcīnīti 35 punkti.

Mēneša vērtīgākā spēlētāja balvu Eglītis izpelnījies pirmo reizi, taču par vērtīgāko individuālo atzinību karjerā neuzskata. "Esmu bijis sezonas labākais spēlētājs U-16 vecuma grupā. To tomēr uzskatu par vērtīgāku atzinību, jo ieguvu ar sniegumu visas sezonas garumā, nevis vienā mēnesī," uzskata Kristers, piebilstot, ka gandarījums, protams, ir.

"Man individuāli sezona varētu būt daudz labāka. Sezonas sākums man personīgi bija neizdevies. Sezonas galvenās spēles vēl ir priekšā," norāda jaunais uzbrucējs. Viņš šosezon pārstāv piecas dažādas komandas. Savu "FS Masters" klubu U-16, U-18, 1.līgas un Elvi līgas čempionātos, kā arī Latvijas U-19 izlasi - arī Elvi līgā. "Pārliecinoši jūtos visās komandās, arī Virslīgas. Tikai jāpierod." Vislielāko spēļu skaitu Eglītis šosezon ir aizvadījis 1.līgā (12), tieši tikpat daudz spēļu aizvadīts pārējās četrās komandās kopā. "Visvieglāk spēlēt ir pie U-16 jauniešiem, U-18 un 1. līgas līmenis ir stipri līdzīgs, vienīgi 1.līgā ir pieredzējušāki spēlētāji, tāpēc tur līmenis varētu būt mazliet augstāks. Virslīgā ir cits ātrums, cita domāšana, spēlētāji ir tehniskāki," salīdzina Eglītis.

Elvi līgā viņš šosezon, kopā skaitot abās komandās iespēto, ir aizvadījis deviņas spēles, guvis vienus vārtus un atdevis divas rezultatīvas piespēles. Latvijas florbola augstākajā sabiedrībā Kristers Eglītis debitēja jau iepriekšējā sezonā, kad aizvadīja trīs spēles "Ulbroka/FS Masters" rindās. Tad arī izdevās atzīmēties ar pirmajiem gūtajiem vārtiem Virslīgā.

Kristers Eglītis nāk no ļoti sportiskas ģimenes, tāpēc sportam garām paiet nemaz nevarēja. "Visa mana ģimene ir saistīta ar sportu. Mans pirmais sporta veids bija futbols – bērnībā ļoti gribēju kļūt par futbolistu. Dzīvoju Talsos un paralēli spēlēju arī florbolu. Plāni par futbolu pajuka astoņu gadu vecumā, kad salauzu roku. Biju pārnācis uz Rīgu, trenējos labā futbola komandā. Savainotās rokas dēļ bija ilgs pārtraukums bez sporta, bet tā nu sanāca, ka atgriezos florbolā. Jau kopš deviņu gadu vecuma esmu "FS Masters" sistēmā," stāsta Sporta Punkts decembra spēlētājs. Viņš, būdams, "FS Masters" veterāns, ļoti labi zina, kur slēpjas viņa kluba spēks: ""FS Masters" spēks ir treneros un sakārtotā sistēmā," ir pārliecināts Eglītis.

Lai arī florbols sirdij tuvs, mieles par futbola pamešanu palikušas. "Florbolā mani piesaista ātrums, tehnika. Iespēja gūt vārtus. Godīgi sakot, ja varētu pagriezt laiku atpakaļ, es labprāt mēģinātu sevi apliecināt futbolā. Man diezgan labi sanāca. Domāju, ka man futbolā bija lielākas dotības kā florbolā. Arī tagad – tik daudz, cik es sekoju futbolam, es nesekoju nevienam citam sporta veidam." Līdz ar to nav nekāds pārsteigums, ka Eglīša elks sportā ir futbolists Lionels Mesi. "Ģēnijs. Vienkārši perfekts sportists. Florbolā tāda elka nav, sekoju tikai Latvijas florbolam. No Latvijas florbolistiem vienīgais, ko varu īpaši izcelt, ir Raitums."

Eglītis nebūt nav vienīgais savas ģimenes loceklis, kas nodarbojas ar florbolu. Ir kāda komandu, pret kuru spēles ir ārkārtīgi principiālas un īpašas. "Svarīgākās spēles man ir pret Talsu "Apelsīnu", kur spēlē mans tētis, krusttēvs un mammas brālis. Pērn vienu spēli pret viņiem uzvarējām, vienu zaudējām. Šogad arī tāpat. Mūsu dueļiem ir savi zemteksti," smīnot atklāj Kristers.

Kristers Eglītis mācās Ziemeļvalstu ģimnāzijā 10. klasē. "Skola mums ir ļoti sportiska. Ir daudz hokejistu, basketbolistu, futbolistu. Vienaudži ir ļoti sportiski, lielākoties visi ir aktīvi. Nav daudz tādu, kas sēž mājās," pozitīvo tendenci akcentē Eglītis. Konkrētu plānu dzīvei pēc vidusskolas beigšanas "FS Masters" florbolistam vēl nav, taču viņš labprāt dzīvi saistītu ar sportu. "Sports ir visa mana dzīve. Es domāju, ka savu nākotni saistīšu tikai ar sportu. Tagad ļoti daudz brīvā laika aizņem futbols. Ļoti cītīgi sekoju līdzi futbolam. Vasarās visas brīvās dienas no florbola veltu futbolam – eju spēlēt ar draugiem. Sezonas laikā ar florbolu nodarbojos četras piecas reizes nedēļā."

Arī florbolā jaunietis par tālāku nākotni vēl nedomā. "Konkrētu, tālejošu mērķu florbolā nav. Gribētu spēlēt Latvijas U-19 izlasē – pagaidām tālāk uz priekšu neskatos." Toties, runājot par šo sezonu, mērķi ir konkrēti un ļoti ambiciozi: "Kā spēlētājam šosezon mērķis ir uzvarēt visās līgās, kurās spēlēju. Izcīnīt četras zelta medaļas. Mērķis ir piepildāms. Kāpēc lai nebūtu? Esmu maksimālists, domāju, ka mani komandas biedri arī. Nav jēgas spēlēt, ja nav mērķis izcīnīt pirmo vietu."

Sporta Punkts

Intervēja:
Raimonds Rudzāts
Latvijas Florbola savienība » LV »...