Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

Sporta Punkts mēneša spēlētājs Ragovskis: "Šosezon jāaizstāv čempionu tituls"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Sporta Punkts mēneša spēlētājs Ragovskis: "Šosezon jāaizstāv čempionu tituls"
Jānis Ragovskis
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Par sniegumu janvārī 1. līgas mēneša spēlētāja balvu no Sporta Punkta saņēma "Apelsīns/Talsi" uzbrucējs Jānis Ragovskis. 14 gadu vecumā Ragovskis savā debijas sezonā kļuvis par vienu no 1. līgas labākajiem bombardieriem. Jānis šosezon cer uzvarēt 1.līgā, bet pēc diviem gadiem jau spēlēt Latvijas florbola elitē.

Janvāris "Apelsīns/Talsi" komandai bija veiksmīgs mēnesis. Izdevās izcīnīt četras uzvaras četrās spēlēs. Jānim Ragovskim janvārī 9 (4+5) punkti un mēneša labākā spēlētāja balva. Šosezon 1. līgā kopumā Ragovskim 19 spēlēs 43 (29+14) punkti un piektā vieta līgas rezultatīvāko spēlētāju rangā. Savukārt viņa pārstāvētā komanda 1.līgas centra grupā ieņēma otro vietu un izslēgšanas spēlēs ceturtdaļfinālā mērosies spēkiem ar Madonu.

Par mēneša labāko spēlētāju Ragovskis atzīts pirmo reizi. Šosezon viņš cīnās uzreiz četrās frontēs. Latvijas jaunatnes čempionātā pie Talsu U-14 un U-16 komandām, 1. līgā pie "Apelsīns/Talsi" un arī 2.līgā "Talsu/NSS" komandā. "Sezona pagaidām norit sekmīgi," vērtē Ragovskis. "Gan pašam individuāli, gan manām komandām. 1. līgā tēmējam uz čempiona titula aizstāvēšanu, kas arī ir sezonas lielākais mērķis. 2. līgā vajadzētu iekļūt izslēgšanas spēlēs, jauniešos – izcīnīt kādu godalgu," mērķus nosauc Jānis Ragovskis.

Spēlēšana četrās dažādās komandās tomēr prasa zināmu pielāgošanos. "Visvieglāk spēlēt ir pret saviem vienaudžiem, visgrūtāk – 1.līgā. Pieredzējušāki spēlētāji, augstāks spēles temps," vērtē Jānis. "Fiziski esmu labi sagatavots, varu spēlēt visās četrās komandās. Esmu apradis arī ar visu komandu spēles stilu, nav tā, ka kādā būtu grūti iekļauties."

Jānim Ragovskim šī ir debijas sezona 1. līgā. Tā pagaidām izvērtusies necerēti veiksmīgi. "Biju pārsteigts, ka treneris deva iespēju spēlēt 1. līgā. Nebiju gaidījis, ka jau šosezon spēlēšu 1. līgā. Iepriekš spēlējis šādā līmenī nebiju. Pats par savu sniegumu esmu diezgan pārsteigts. Treneris uzticas, uzticība ir jāatalgo." 1. līgā Jānis gūst neatsveramu pieredzi un rūdījumu, ko sekmē gan pretinieki, gan partneri laukumā. "Maiņas partneri par mani ir krietni pieredzējušāki, spēlējuši arī Virslīgā. Es no viņiem gūstu pieredzi, viņi mani atbalsta. Patīkami spēlēt kopā ar spēlētājiem, no kuriem var ņemt piemēru," atzīst Jānis. Viņš norāda, ka pieaugušo florbolā (un komandā) iejuties veiksmīgi. "Biju domājis, ka būs grūtāk iejusties komandā un spēlēt pieaugušo florbolu. Taču izdevās labi iejusties komandā. Sezona pagaidām ļoti veiksmīga."

Par savu trumpi Jānis uzskata savu metienu, ko izdevies izkopt laika gaitā. "Florbolu spēlēju kopš 10 gadu vecuma. Jau četrus gadus. Pirms tam nedaudz esmu nodarbojies ar vieglatlēliku," stāsta talsenieks. "Florbolā nonācu, jo gribēju nodarboties ar dinamisku sporta veidu. Sākumā domāju par hokeju, bet beigās izvēlējos florbolu. Tas ir izmaksu ziņā demokrātiskāks, pieejamāks sporta veids nekā hokejs," izvēli par labu florbolam skaidro Jānis.

Valdemārpils vidusskolas 8. klases skolnieks florbolam pakārtojis gandrīz visu savu brīvo laiku. Treniņi un spēles paņem savu tiesu. Arī par vienaudži aktivitāti sūdzēties nav pamata. "Florbols ir ļoti populārs, bērni arī pēc stundām iet skolā spēlēt. Talsos florbols vispār ir populārs un labā līmenī."

Kas Jāni piesaista florbolā? "Florbolā mani saista vārtu gūšana, darbošanās ar rokām. Ir jādomā ar galvu, nevar spēlēt tāpat vien." Savā ģimenē viņš ir pirmais, kurš sāka nodarboties ar florbolu, bet vairs nav tāds vienīgais. "Esmu ģimenes pirmais florbolists, taču tagad arī abi mani jaunākie brāļi trenējas florbolā. Vienam brālim ir pieci gadi, viņš tikai nesen sācis treniņus, otram brālim ir 11 gadu, viņš trenējas jau ilgāku laiku. Brāļi droši vien florbolu sāka spēlēt, jo redzēja, ka es spēlēju. Mājās florbola nūjas daudz tiek liktas lietā," stāsta Ragovsku ģimenes pagaidām labākais florbolists.

Mērķi? Kā jau visiem jauniem spēlētājiem. "Gribētos spēlēt Elvi līgā. Par Latvijas izlases kreklu vēl nedomāju – vispirms jāsasniedz augstākā līga. Domāju, ka pēc diviem gadiem jau varētu tur spēlēt. Jāstrādā pie fiziskās sagatavotības, lai varētu konkurēt ar pieredzējušiem spēlētājiem, jāpieliek arī tehniskajā sagatavotībā," spriež Jānis Ragovskis. 14 gadu vecumā viņš ticis pie Sporta Punkts balvas 1. līgas mēneša labākajam spēlētājam.

Sporta Punkts

Intervēja:
Raimonds Rudzāts
Latvijas Florbola savienība » LV »...