Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:278, Did:0, useCase: 3

Sporta Punkts oktobra spēlētāja Gaugere: "Vēlos kādudien spēlēt ārzemēs"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Sporta Punkts oktobra spēlētāja Gaugere: "Vēlos kādudien spēlēt ārzemēs"
Laura Gaugere
Foto: floorball.lv

Latvijas sieviešu čempionāta 1. līgas "Sporta Punkts" oktobra labākās spēlētājas balvu par sniegumu aizvadītajā mēnesī saņēma "Rubene - 1" uzbrucēja Laura Gaugere. 13 gadu jaunā spēlētāja šosezon jau spēlē arī Virslīgā un izvirza sev ambiciozus mērķus.

"Rubene - 1" komanda ar Lauru Gaugeri ierindā oktobrī aizvadīja četras spēles. Visās izdevās gūt panākumus, un lieli nopelni tajos ir Laurai, kas četrās spēlēs sakrāja 16 (11+5) punktus. Patlaban Laura Gaugere atrodas 1. līgas rezultatīvāko spēlētāju tabulas pašā galvgalī. Astoņās spēlēs izdevies gūt 27 vārtus un atdot 11 rezultatīvas piespēles, kopā sakrājot 38 punktus. Viņas pārstāvētā komanda ir izcīnījusi uzvaras visās astoņās spēlēs šosezon.

Ļoti iespaidīgs sniegums 13 gadu vecumā. Laura gan ir pietiekami paškritiska un sevi par īpaši talantīgu neuzskata. "Uzskatu, ka neesmu sevišķi talantīga, vienkārši jau ilgu laiku trenējos. No piecu gadu vecuma. Jauniešu līmenī citas meitenes varbūt tik daudz netrenējas kā es, bet Virslīgā un 1. līgā gan." Līdzās esošā kolēģe Edīte Bankava pauž savu viedokli par Lauras talantu: "Laura viennozīmīgi ir talantīga. Protams, ir ieguldījusi arī ļoti daudz darba. Var tikai apbrīnot, kā florbols viņai vēl nav apnicis. Viņas vecumā iet un visur trenēties...Pāris gadu atpakaļ viņa vispār tikai zālē dzīvoja! Lauru var rādīt visiem kā piemēru, kā var 13 gados spēlēt Virslīgā. Un tiešām gudri spēlēt!"

Laura Gaugere ir tīrs Kocēnu florbola zieds, kas pirmos asnus sāka dzīt līdz ar Kocēnu sporta nama darbības sākumu. "Florbolu sāku spēlēt, jo tētis lika. Es vēl biju maziņa, mums šeit tika uzcelta sporta zāle. Brālēns sāka trenēties un tētis arī man lika iet trenēties kopā ar puikām. Biju vēl maza, bet meitenēm tolaik bija tikai lielās komandas, tāpēc nācās trenēties pie puišiem." Sākotnēji nodarbe nav sevišķi gājusi pie sirds. "Pirmos gadus man florbols nepatika, jo bija jātrenējas kopā ar puišiem. Tagad man patīk. Iepatikās apmēram deviņu desmit gadu vecumā, kad varēju sākt trenēties kopā ar meitenēm. Uz puišu treniņiem gan vēl tagad eju."

Laurai florbols patīk un pārlieku nenogurdina, taču, lai izvairītos no pārslodzes, vecāki meiteni mazliet piebremzē. "Varētu trenēties katru dienu, taču vecāki neļauj. Sanāk aizvadīt daudz spēļu, tāpat vēl paralēli nodarbojos ar dejošanu un piedalos skautu un gaidu kustībā," aktivitātes uzskaita Laura. Šosezon viņa cīnās uzreiz piecās frontēs – Virslīgā, 1. līgā, kā arī U-18, U-16 un U-14 vecuma grupu meiteņu čempionātos. Balvu kā 1. līgas mēneša labākā spēlētāja viņa savā karjerā saņem jau otro reizi.

Laura, būdama 7. klases skolniece, aizvada jau savu pirmo sezonu sieviešu Virslīgā. Tas ir nopietns pārbaudījums, taču Laura florbolā nav pirmo ziemu un sen jau ar visu apradusi. "Tagad pie lielajām meitenēm jau pierasts, bet, atceros, pirmo gadu spēlējot 1. līgā, man galīgi nepatika. Man tolaik bija desmit vai vienpadsmit gadu. Tagad ir citādi – jūtos kā starp savējām." Laika gaitā izkarota arī zināma autoritāte. "Florbolā jaunās pēc treniņiem lasa bumbiņas. Laurai vairs tas nav jādara – ir jau citas, kam tas jādara. Laura jau tik sen ir pie mums, ka neatceros, kad viņa to darīja," sarunā atkal iesaistās Edīte Bankava. Šosezon Virslīgā Laura Gaugere "Rubenes" sastāvā laukumā ir devusies piecās spēlēs, kurās izcēlusies ar diviem vārtu guvumiem.

Izrādās, pieaugušo florbola rūdījumam ir arī savas ēnas puses. Kļūst arvien grūtāk atrast sevi jauniešu sacensībās. "Man visgrūtāk ir spēlēt jauniešu komandās. Esmu tā pieradusi pie Virslīgas un 1. līgas meitenēm, ka, aizejot uz jauniešu spēlēm, vairs nekā nesaprotu," uz spēles izpratnes un uztveres atšķirībām norāda Laura.

Karjeras mērķi Laurai Gaugerei, protams, gana ambiciozi. "Lielie mērķi ir kādudien spēlēt ārzemēs un, protams, iekļūt Latvijas izlasē. Pašreiz gribas nostiprināties Virslīgā un demonstrēt tādu sniegumu, ar kādu es pati būtu apmierināta." Arī runājot par šo sezonu, Laura ir maksimāliste: "Šosezon ceru izcīnīt zeltus ar visām komandām, kurās spēlēju."

Sporta Punkts

Intervēja: Raimonds Rudzāts
Latvijas Florbola savienība » LV »...