Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Rīgas atklātais čempionāts pulcēs Baltijas labākos skeiterus

Rīgas atklātais čempionāts pulcēs Baltijas labākos skeiterus
Sacensību plaktāts

Sestdien, 12.jūnijā notiks Rīgas atklātais čempionāts skeitbordā. Šoreiz sacensības notiks divās vietās. Sacensību rīkotāji – Rīgas domes Sporta un jaunatnes pārvalde šogad ir akceptējusi skeitborda slalomisti lielāko vēlmi sacensties no kalna.

Tā kā Rīgā kalniem vairāk ir nosaukumu nekā paši kalni, tad laba vieta sacīkstēm tika atrasta Vecāķos Selgas ielā. Tur slalomisti no pulksten 10:00 sacentīsies speciālajā slalomā. Vēlāk, no pulksten 13:00 sacensības turpināsies Uzvaras parkā, kur notiks sacensības "Cyber" slalomā, tad līniju slalomā un paralēlajā slalomā.

Lielākā intriga varētu būt starp Latvijas ātrākajiem slalomistiem 2010.gada Eiropas čempionāta 3.vietas ieguvēju Gustavu Gailīti un trīskārtējo Eiropas čempionu Jānis Kuzminu. Pērn paralēlajā slalomā finālā uzvarēja Gustavs Gailītis. Viņš arī kvalifikācijas sacensībās laboja pasaules rekordu 50 ķegļu distancē, kurš nav pārspēts vēl šobrīd.

Pēc slaloma sacensībās risināsies sacensības augstlēkšanā un ielas stila iecienītākā disciplīna "Game of skate". Sacensībās pieteikušies arī labākie Lietuvas un Igaunijas skeiteri.

No pulksten 17:00 pirmo reizi Rīgā notiks sacensības slalomā ar skrituļslidām. Šī ir pasaulē populāra nodarbošanās jauniešu vidū, kuri grib braukt ātri un skaisti, bet negrib nodarboties ar ekstrēmiem lēcieniem vai vienmuļīgu braukšanu pa apli.


, 2010-06-11 10:52, pirms 14 gadiem
Tikapat liela intriga kā ja BMX Māris Štrombergs brauktu pret Treimani!
Artūrs Bogdanovičs. Publicitātes foto

Olimpiskās vienības skeitbordists Bogdanovičs aizvadījis sacensību sezonu

Septembra beigās aktīvo sacensību un ceļojumu sezonu Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā noslēdza skeitbordists Artūrs Bogdanovičs, kurš savu slavu vietējās un nu jau arī starptautiskajās aprindās kā skeitbordists un fotogrāfs izpelnījies zem pseidonīma “Mr.Boga”, informē portāls balticevents.info.
Edgars Grāvītis. Foto: Ninajelencphoto

Grāvītis un Plaudis U23 un jauniešu PČ pārvar kvalifikācijas sacensības

LETA. Latvijas smaiļotājs Edgars Grāvītis sestdien Krakovā pasaules U23 čempionātā airēšanas slalomā pārvarēja kvalifikāciju smaiļošanas slaloma krosā, bet junioru konkurencē tas pa spēkam bija Mārtiņam Plaudim.
Artūrs Bogdanovičs. Foto: No personīgā arhīva

Latviešu skeitbordists Bogdanovičs uzsācis ceļu pretim 2024. gada Parīzes OS

Jūlija sākumā no savas pirmās starptautisko sacensību tūres atgriezās viens no aktīvākajiem Latvijas skeitbordistiem – Latvijas Olimpiskās vienības sportists un Boards.lv komandas braucējs Artūrs Bogdanovičs (starptautiskajās skeitborda aprindās pazīstams kā Mr.Boga). Kopš maija mēneša Artūram izdevies paviesoties jau sešās Eiropas valstīs, kur viņš veiksmīgi startēja vairākās pasaules līmeņa sacensībās, paralēli aktīvi trenējoties un brīvajā laikā arī iemūžinot piedzīvoto fotogrāfijās. Šajā tūrē noslēdzošās bija sezonas pirmās Olimpiskās kvalifikācijas sacensības Romā – Street Skateboarding Rome.