Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Gailītim Eiropas bronza skeitborda slalomā

Gailītim Eiropas bronza skeitborda slalomā
Gustavs Gailītis

Aizvadītājā nedēļas nogalē Šveices pilsētā Cīrihē norisinājās Eiropas atklātais čempionāts skeitborda slalomā, kurā Latvijas sportists Gustavs Gailītis izcīnīja bronzas godalgu.

Sacensības iesākās ar hibrīdslalomu (Latvijā pazīstams kā speciālais slaloms), kur dāmām uzvarēja vāciete Katrīna Zēla, bet vīriem mājinieks Ramons Konigsahusens. Vēl trijniekā tika arī vācietis Dominiks Kovaļskis un brazīlietis Tjago Gardenāls. Latvijas pārstāvim Gustavam Gailītim augstā 6.vieta pirmo reizi sacenšoties kopā ar ātrākajiem profesionāļiem (šis bija pirmais Eiropas čempionāts kopš 2003.gada, kurā atkal bija kopējā OPEN grupa vīriešiem, jeb vairs nebija dalījums profesionāļos un amatieros)!

Nākamā disciplīna bija tightslaloms (līniju slaloms). Dāmu finālbraucienos vēl vienu Eiropas čempiones titulu izcīnīja 2008.gada pasaules čempione šajā distancē – Zēla. Otrā šveiciete Džoja Spearinga. Pērnā gada Eiropas čempionei Lienītei Skarainei šoreiz 5.vieta.

Vīriem kvalifikācijas braucienos 5.vietu izcīnīja Gustavs Gailītis, bet pēdējo 3 gadu kontinenta čempions līniuju slalomā Jānis Kuzmins palika 9.vietā, taču abi kvalificējās izslēgšanas braucieniem, kur sacentās 16 ātrākie braucēji.

Astotdaļfinālu pārvarēja abi Latvijas pārstāvji, tiekot labāko 8 braucēju pulkā. Tur Gailīša pretinieks bija mājinieks Kriss Hārts, bet Kuzmina – Ramons Konigshausens. Divu braucienu summā Gailītis uzvarēja, bet Kuzmins piekāpās Konigshausenam, noliekot savas čempiona pilnvaras. Pusfinālā Gailītis sacentās ar Konigshausenu un lai gan uzvarēja vienā no diviem savstarpējiem braucieniem, tomēr beigās nācās piekāpties par nieka 0,267 sekundēm.

Cīņā par 3.vietu Eiropas čempionātā vien 20 gadus jaunais Gustavs Gailītis divu braucienu summā pārspēja savu pretinieku, francūzi Mišelu Dupontu, par 0,215 sekundēm, kļūstot tikai par trešo latvieti skeitborda vēsturē, kuram izdevies izcīnīt medaļu Eiropas čempionātā vīriešu konkurencē (līdz šim to bija izdarījuši vien Armands Sausiņš (1995.gadā) un Kuzmins (2005.-2009.gadā)!

Finālā atkal nepārspēts palika Konigshausens, atgūstot savu 2006.gadā Jūrmalā notikušajā Eiropas čempionātā izcīnīto līniju slaloma titulu. Otrais atkal Kovaļskis.

Sacensību programmu noslēdza milzu slaloms, kurā jau tradicionāli latviešiem nav sevišķi augsti rezultāti. Dāmām talsiniece Lienīte Skaraine nesasniedz finišu, kamēr uzvaras laurus plūca Katrīna Zēla, kura dominēja šī gada Eiropas čempionātā. Vīriem Gailītim 18.,savukārt Kuzminam 8.vieta. Par Eiropas čempionu milzu slalomā kļuva Kovaļskis, otrais Kriss Hārts, bet trešais brazīlietis Gardenāls.

Interesanti, ka līdz šim Eiropas čempionāti tika rīkoti sezonas otrajā pusē (jūlijs – septembris), taču šogad kontinenta čempionāts atklāja starptautisko sacensību sezonu Eiropā.

Nākamais starts Latvijas pārstāvjiem Šveicē kā arī pārējiem Latvijas slalomistiem jau šo sestdien Rīgas atklātajā čempionātā – no rīta Vecāķos, bet pēcpusdienā Uzvaras parka skrituļslidošanas trasē.


, 2010-06-11 01:34, pirms 14 gadiem
Lieliski, Latvijai regulāri medaļas Eiropā!!!
Artūrs Bogdanovičs. Publicitātes foto

Olimpiskās vienības skeitbordists Bogdanovičs aizvadījis sacensību sezonu

Septembra beigās aktīvo sacensību un ceļojumu sezonu Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā noslēdza skeitbordists Artūrs Bogdanovičs, kurš savu slavu vietējās un nu jau arī starptautiskajās aprindās kā skeitbordists un fotogrāfs izpelnījies zem pseidonīma “Mr.Boga”, informē portāls balticevents.info.
Edgars Grāvītis. Foto: Ninajelencphoto

Grāvītis un Plaudis U23 un jauniešu PČ pārvar kvalifikācijas sacensības

LETA. Latvijas smaiļotājs Edgars Grāvītis sestdien Krakovā pasaules U23 čempionātā airēšanas slalomā pārvarēja kvalifikāciju smaiļošanas slaloma krosā, bet junioru konkurencē tas pa spēkam bija Mārtiņam Plaudim.
Artūrs Bogdanovičs. Foto: No personīgā arhīva

Latviešu skeitbordists Bogdanovičs uzsācis ceļu pretim 2024. gada Parīzes OS

Jūlija sākumā no savas pirmās starptautisko sacensību tūres atgriezās viens no aktīvākajiem Latvijas skeitbordistiem – Latvijas Olimpiskās vienības sportists un Boards.lv komandas braucējs Artūrs Bogdanovičs (starptautiskajās skeitborda aprindās pazīstams kā Mr.Boga). Kopš maija mēneša Artūram izdevies paviesoties jau sešās Eiropas valstīs, kur viņš veiksmīgi startēja vairākās pasaules līmeņa sacensībās, paralēli aktīvi trenējoties un brīvajā laikā arī iemūžinot piedzīvoto fotogrāfijās. Šajā tūrē noslēdzošās bija sezonas pirmās Olimpiskās kvalifikācijas sacensības Romā – Street Skateboarding Rome.