Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Autors: Ansis Rudzāts

Skeitbordisti dodas aizstāvēt Eiropas čempiontitulus

Skeitbordisti dodas aizstāvēt Eiropas čempiontitulus
Lienīte un Jānis dodas uz Eiropas čempionātu.
Foto: Ansis Rudzāts, Sportacentrs.com

Šodien Jānis Kuzmins izlido uz Cīrihi (Šveice), lai šajās brīvdienās aizstāvetu Eiropas čempiontitulu skeitborda speciālajā slalomā. Šajā disciplīnā Jānis ir uzvarējis pēdējos trīs gadus, un šogad mēģinās izcīnīt ceturto uzvaru. Tāpat uz šīm sacensībām dodas Lienīte Skaraine, kura ir 2009. gada paralēlā slaloma Eiropas čempione sievietēm.

Jānis Kuzmins ir labākais slaloma skeitbordists Latvijā, tāpat viņu var uzskatīt par vienu no labākajiem braucējiem paralēlajā un speciālajā slalomā visā pasaulē. 2007. gadā Kuzmins to apliecināja uzvarot pasaules čempionātā (sketibroda dzimetenē – ASV) speciālā slaloma disciplīnā. 2009. gada pasaules reitingā Jānis ierindojās 4. vietā visā pasaulē atpaliekot no trim ASV pārstāvjiem.

Lai arī pēdējos gados Jāni ir piemeklējušas vairākas traumas, viņš ziemas periodā ir nopietni piestrādājis pie fiziskās sagatavotības (pēc Ivara Čākura izstrādātās treniņa metodikas aut. piez.), lai šosezon spētu uzrādīt augstvērtīgus rezultātus. Viņa šīs sezonas galvenais starts būs jūlija beigās, kad Čehijā norisināsies pasaules čempionāts, kurā 2009. gada sezonā netika ņemta dalība traumas dēļ. Tāpat tiek plānots piedalīties vismaz trijos pasaules kausa posmos, kur varēs novērtēt viņa gatavību cīņai par pasaules čempiona titulu.

Īsi komentējot savu gatavību sezonas pirmajam startam, Jānis rezumē: „šobrīd par to ir grūti spriest, jo šīs būs pirmās sacensības ar nopietniem pretiniekiem. Parasti es labākos rezultātus neuzrādu sezonas sākumā, jo vēl nav noķerts sacensību ritms. Protams, ka es gribu aizstāvēt savu titulu arī šogad, bet tas nav pašmērķis, jo galveno uzsvaru gribu likt uz pasaules čempionātu. Gandarīts būšu, ja es veikšu tehniski labus un ātrus braucienus, jo tas nozīmēs, ka ziemas periodā ieguldītais darbs atmaksāsies man turpmākajās sacensības.”

Jāņa galvenais konkurents būs mājinieks Ramons Konigshauzens. Kā jau parasti notiek sportā, tad mājiniekam tiek izveidoti tie pateicīgākie apstākļi, tāpēc uz jautājumu – Vai trase nebūs izveidota tev neparocīga?, Jānis atbild: „to jau mēs redzēsim uz vietas, bet skaidrs ir tas, ka Ramonam būs priekšrocības šajā trasē. Mājinieki to ir izmantojuši katru gadu. Kāpēc lai tā nebūtu šogad?”

Lienītei Skarainei ir kaujpilns noskaņojums šai sezonai, jo ziemas periodā ir ieguldīts liels darba apjoms. Kā Lienīte komentē: „šoziem esmu strādājusi kā nekad. Žēl, ka šis Eiropas čempionāts ir tik agri, jo Latvijā šogad varēja sākt trenēties ar slaloma skeitbordu tikai aprīļa beigās, kas ir par maz, lai pilnvērtīgi sagatavotos pirmajam startam, kas uzreiz ir arī Eiropas čempionāts. Darīšu ko varēšu, lai aizstāvētu savu titulu.” Tā kā Eiropas čempionāts ir neierasti agri, tad Lienīte par savu galveno šīs sezonas startu ir noteikusi pasaules čempionātu.

Eiropas čempionātā piedalīsies arī Gustavs Gailītis, kuram šī būs pirmā pilnā sezona profesionāļu klasē (amatieru un profesionāļu grupas no šī gada ir apvienotas).

Sporacentrs.com operatīvi informēs par mūsu sportistu veiksmēm un neveiksmēm šīs nedēļas nogalē Cīrihē.


, 2010-06-04 10:35, pirms 14 gadiem
Cīrihe nav Šveices galvaspilsēta, bet gan Berne autor!
, 2010-06-04 12:11, pirms 14 gadiem
Winston rakstīja: Cīrihe nav Šveices galvaspilsēta, bet gan Berne autor!
žetons tev
labots
, 2010-06-04 14:06, pirms 14 gadiem
Vismaz kaut kur mums ir tituls eiropas meroga.
Artūrs Bogdanovičs. Publicitātes foto

Olimpiskās vienības skeitbordists Bogdanovičs aizvadījis sacensību sezonu

Septembra beigās aktīvo sacensību un ceļojumu sezonu Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā noslēdza skeitbordists Artūrs Bogdanovičs, kurš savu slavu vietējās un nu jau arī starptautiskajās aprindās kā skeitbordists un fotogrāfs izpelnījies zem pseidonīma “Mr.Boga”, informē portāls balticevents.info.
Edgars Grāvītis. Foto: Ninajelencphoto

Grāvītis un Plaudis U23 un jauniešu PČ pārvar kvalifikācijas sacensības

LETA. Latvijas smaiļotājs Edgars Grāvītis sestdien Krakovā pasaules U23 čempionātā airēšanas slalomā pārvarēja kvalifikāciju smaiļošanas slaloma krosā, bet junioru konkurencē tas pa spēkam bija Mārtiņam Plaudim.
Artūrs Bogdanovičs. Foto: No personīgā arhīva

Latviešu skeitbordists Bogdanovičs uzsācis ceļu pretim 2024. gada Parīzes OS

Jūlija sākumā no savas pirmās starptautisko sacensību tūres atgriezās viens no aktīvākajiem Latvijas skeitbordistiem – Latvijas Olimpiskās vienības sportists un Boards.lv komandas braucējs Artūrs Bogdanovičs (starptautiskajās skeitborda aprindās pazīstams kā Mr.Boga). Kopš maija mēneša Artūram izdevies paviesoties jau sešās Eiropas valstīs, kur viņš veiksmīgi startēja vairākās pasaules līmeņa sacensībās, paralēli aktīvi trenējoties un brīvajā laikā arī iemūžinot piedzīvoto fotogrāfijās. Šajā tūrē noslēdzošās bija sezonas pirmās Olimpiskās kvalifikācijas sacensības Romā – Street Skateboarding Rome.