Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

yekindar pārstāvētā komanda pa apakšējo zaru iekļūst lielajā finālā un izcīna otro vietu

yekindar pārstāvētā komanda pa apakšējo zaru iekļūst lielajā finālā un izcīna otro vietu
Mareks Gaļinskis jeb "yekindar". Foto: ESL

Datorspēles CS:GO turnīra "Epic League CIS 2021" otro vietu izcīnījusi latviešu esportista Mareka yekindar Gaļinska pārstāvētā komanda "Virtus.pro".

Svētdienas vakaru "Virtus.pro" sāka ar izslēgšanas spēļu zemā zara finālu, kurā ar rezultātu 16:8 un 16:9 revanšējās Ukrainas komandai "Akuma", kas iepriekš "Virtus.pro" apspēlēja augšējā zara pusfinālā. Labāko reitingu apakšējā zara finālspēlē nopelnīja tieši yekindar, atzīmējoties ar reitingu 1,38 un pozitīvu iegūto un zaudēto dzīvību bilanci 43-35.

Lielajā finālā līdz trim uzvarām "Virtus.pro" pretī stājās "Gambit Esports". Pirmajā kartē spēlējot sāncenšu izvēlēto "Train", "Virtus.pro" labāk aizvadīja otro daļu un no 7:7 nokārtoja 16:9, taču "Gambit Esports" otrajā kartē ("Dust 2") revanšējās ar 16:7 un trešajā kartē ("Vertigo") ar desmit punktiem pēc kārtas lauza cīņas gaitu, panākot 13:10 un uzvarot ar 16:14. "Gambit Esports" ceturtajā kartē ("Overpass") izdevās gūt arī 12 punktus pēc kārtas (12:2) un uzvarēt ar 16:7, visā finālā triumfējot ar 3-1.

Ja mazajā finālā yekindar bija labākais reitings komandā, lielais fināls viņam neizdevās. Latviešu esportists nopelnīja reitingu 0,84, kas bija otrais sliktākais komandā, bet pēc iegūto un zaudēto dzīvību bilances bija sliktākais (53-80). "Gambit Esports" par pirmo vietu iegūs 15 tūkstošu ASV dolāru prēmiju un 1600 ranga punktus, bet "Virtus.pro" tiks 10 tūkstošu prēmija un 1500 punkti.

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/matches/234899...


Foto: FIA Motorsport Games

Dāvis Bite izcīna iespēju pārstāvēt Latvijas komandu FIA "Motorsport Games"

Šogad Valensijā, Spānijā, norisināsies FIA "Motorsport Games". "Latvia Racing League" rīkoja Latvijas pārstāvja atlasi divās kārtās.
Helvijs broky Saukants. Foto: HLTV
4

"broky" iegūst MVP titulu savas komandas triumfā Ķīnā

Latvijas esportists Helvijs broky Saukants ieguvis datorspēles CS2 "Intel Extreme Masters Chengdu 2024" turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu, palīdzot savai "FaZe" komandai ar 2:0 finālspēlē uzvarēt "MOUZ".
Helvijs broky Saukants. Foto: theMAKKU/HLTV
1

Latviešu "play-off" mačā Ķīnā uzvar "FaZe", "broky" dominē un rāda brīnumus

Datorspēles CS2 "Masters" līmeņa turnīrā Čengdu, Ķīnā, ceturtdaļfinālā Helvija broky Saukanta pārstāvētā "FaZe" ar 2:1 apspēlēja Mareka YEKINDAR Gaļinska "Liquid" komandu. "FaZe" līdz ar to turpina tēmēt uz savas sērijas "tikt līdz finālam visos CS2 turnīros" turpināšānu, kamēr "Liquid" šajā turnīrā parādīja daudz saturīgāku sniegumu nekā blāvi aizvadītajā ziemā.