Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Jēkabs Bērziņš

"FaZe" un broky izlaiž vadību un izstājas, Gaļinska "Virtus.pro" bezierunu zaudējums pret "NaVi"

"FaZe" un broky izlaiž vadību un izstājas, Gaļinska "Virtus.pro" bezierunu zaudējums pret "NaVi"
Viens no visu laiku labākajiem CS spēlētājiem coldzera un latvietis broky. Foto: HLTV

Vakar vēlu vakarā un agrā šī rīta stundā abas latviešu pārstāvētās komandas aizvadīja savus otros mačos datorspēles CS:GO "Dreamhack Masters Spring 2021" turnīrā. Helvijs broky Saukants un "FaZe Clan" apakšējā zara pirmajā kārtā izlaida vienas kartes pārsvaru un ar 1-2 (16:7, 5:16 un 17:19) piekāpās "mousesports", izstājoties no turnīra, bet "Virtus.pro" A grupas augšējā zara cīņā bez lieliem variantiem ar 0-2 (10:16, 7:16) piekāpās Ukrainas vienībai "NaVi".

Pēc zaudējuma pret "Virtus.pro" "FaZe" komanda tika nosūtīta uz pagrabstāvu, kur, lai saglabātu vietu turnīrā, bija jāpieveic "FaZe" saspēles vadītāja Fina karrigan Andersona bijusī komanda "mousesports". Spēlei bija jāsākās jau 20:45 pēc Latvijas laika, taču, ievelkoties iepriekšējiem dueļiem, tā sākās vien vienpadsmitos un noslēdzās pēc diviem naktī.

Mačs broky un komandai iesākās veiksmīgi - pēc līdzīga pirmā puslaika sevis izvēlētajā "Mirage" kartē otrajā puslaikā CT pusē "FaZe" ieguva astoņus punktus pēc kārtas un uzvarēja ar 16:7. Otrajā kartē ("Nuke") komandas samainījās vietām - šoreiz "mousesports" dominēja un, igauņu spēlētājam ropz iegūstot fantastisku 1.99 reitingu, uzvarēja ar 16:5.

Izšķirošie notikumi risinājās "Overpass" kartē. "FaZe" spēja izvirzīties vadībā ar 9:6 T pusē un uzvarēt arī otrā puslaika pistoles raundu, tomēr broky komanda vadību izsēja. Arī "mousesports" uzbrukumā spēja iegūt deviņus punktus, pie tam tikai divas reizes detonējot bumbu, kas nozīmēja papildlaiku. Tajā "FaZe" CT pusē spēja izvirzīties vadībā ar 17:15, taču arī šoreiz vadību izsēja. T pusē ne broky, ne arī "FaZe" nespēja iegūt punktu, kas nozīmēja "FaZe" izstāšanos no turnīra - 17:19.

Latvietis maču pabeidza ar 48 punktiem un reitingu 0.99. "FaZe" kopš karrigan pievienošanās nav spējusi nevienā turnīrā tikt tālu, bet nākamais turnīrs "FaZe" sāksies 10. maijā - "Flashpoint 3".

"Dreamhack" turnīrā dalību tikmēr turpina otrs latviešu spēlētājs Mareks YEKINDAR Gaļinskis un "Virtus.pro", kas gan vakar ar 10:16 un 7:16 piekāpās "NaVi". Gaļinskis vienīgais savā komandā ieguva reitingu lielāku par 1.00 - latvietim 35 punkti un reitings 1.15. Cīņu par izslēgšanas spēlēs VP turpinās šovakar, kad apakšējā zara pusfinālā tā tiksies ar "Spirit".

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/


Helvijs Saukants. Foto: theMAKKU/HLTV
21

broky un "FaZe" izvelk negaidītu trumpja dūzi un iekļūst "Major" pusfinālā

Latvijas esportista Helvija "broky" Saukanta pārstāvētā "FaZe" komanda sasniegusi datorspēles CS2 sezonas svarīgākā turnīra "Major" pusfinālu. Šovakar ceturtdaļfinālā "FaZe" revanšējās "Spirit" par zaudējumu Katovices finālā februārī un uzvarēja ar 2:1, turklāt izšķirošā karte bija "Vertigo", ko līdz šim "FaZe" nemaz nebija spēlējusi.

FIA "Motorsport Games" Latvijas "Esport GT" atlases priekškvalifikācijā ātrākais Podēns

Jau trešdien, 27. martā, tiks aizvadīts FIA "Motorsport Games" Latvijas atlases pirmais posms digitālā autosporta "Esports GT" kategorijā. Priekškvalifikācijā tika atlasīti 30 ātrākie piloti, kas tālāk divu posmu ietvaros cīnīsies par vienu ceļazīmi uz FIA "Motorsport Games". Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) atlases uzvarētājs attiecīgi oktobra beigās dosies uz Spānijas pilsētu Valensiju, lai pārstāvētu Latvijas izlasi autosporta Olimpiskajās spēlēs.
Helvijs broky Saukants. Foto: brcho/HLTV
7

broky sasniedz pirmā CS2 "Major" turnīra izslēgšanas spēles

Latvijas esportists Helvijs broky Saukants kopā ar "FaZe Clan" komandu iekļuvis "PGL CS2 Major Copenhagen" turnīra ceturtdaļfinālā.