Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Esports: yekindar komanda pēc divām uzvarām turpina ar diviem zaudējumiem

Esports: yekindar komanda pēc divām uzvarām turpina ar diviem zaudējumiem
Mareks Gaļinskis jeb "yekindar". Foto: HLTV

Datorspēles CS:GO turnīrā "ESL Pro League Season 16" zaudējumu piedzīvojusi latviešu esportista Mareka Gaļinska jeb yekindar pārstāvētā komanda "Liquid", kas grupu turnīra priekšpēdējā kārtā atzina "Eternal Fire" pārākumu.

• Abās kartēs "Liquid" zaudēja galotnē. Pirmajā kartē Vertigo rezultāts bija 13:16 (bija arī 10:10), bet Inferno - 11:16 (rezultāts bija arī 7:2, 9:9).

• Latviešu esportistam yekindar bija otrā sliktākā statistika komandā – iegūto un zaudēto dzīvību bilance 29-41 un reitings 0,87.

• "Liquid" pirms izšķirošās kārtas ar 2-2 ieņem trešo vietu grupā. Grupas uzvarētāja kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet otrā un trešā vieta tiks uz pārspēļu kārtu.

• Rītvakar plkst. 20.30 pēc Latvijas laika "Liquid" tiksies ar "Cloud9", kas šovakar neuzvarēto līderu duelī sacenšas pret "Furia" (abām 3-0). Tālāk ar 2-2 seko gan "Liquid", gan "Evil Geniuses", 1-3 ir "Eternal Fire" un 0-4 ir "Movistar Riders".

• "Liquid" sāka ar uzvarām pār "Movistar Riders" (2-1) un "Evil Geniuses" (2-0), bet tālāk zaudējusi "Furia" (1-2) un "Eternal Fire" (0-2).

• Turnīra balvu fonds ir 835 tūkstoši ASV dolāru, bet uzvarētāja saņems 175 tūkstošus, kā arī ceļazīmes uz sezonas lielo finālu un nākamā gada Katovices "Masters" turnīru.

• Cita latviešu esportista Helvija Saukanta jeb broky komanda "FaZe Clan" ar bilanci 4-1 grupā ieņēma otro vietu.

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/matches/235774...


FIA "Motorsport Games" Latvijas "Esport GT" atlases priekškvalifikācijā ātrākais Podēns

Jau trešdien, 27. martā, tiks aizvadīts FIA "Motorsport Games" Latvijas atlases pirmais posms digitālā autosporta "Esports GT" kategorijā. Priekškvalifikācijā tika atlasīti 30 ātrākie piloti, kas tālāk divu posmu ietvaros cīnīsies par vienu ceļazīmi uz FIA "Motorsport Games". Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) atlases uzvarētājs attiecīgi oktobra beigās dosies uz Spānijas pilsētu Valensiju, lai pārstāvētu Latvijas izlasi autosporta Olimpiskajās spēlēs.
Helvijs broky Saukants. Foto: brcho/HLTV
6

broky sasniedz pirmā CS2 "Major" turnīra izslēgšanas spēles

Latvijas esportists Helvijs broky Saukants kopā ar "FaZe Clan" komandu iekļuvis "PGL CS2 Major Copenhagen" turnīra ceturtdaļfinālā.

LAF izsludina digitālā autosporta atlasi šī gada FIA "Motorsport Games"

Šī gada oktobra beigās Valensijā, Spānijā, norisināsies FIA "Motorsport Games" jeb autosporta Olimpiskās spēles, kurās jau trešo reizi pēc kārtas būs pārstāvēta arī Latvija. Viena no kopskaitā 27 kategorijām būs arī digitālā autosporta “Esports GT” disciplīna, kurai Latvijas Automobiļu federācija (LAF) izsludina īpašu atlasi, kurā piedalīties var ikviens, kas sasniedzis 18 gadu vecumu.