Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latviešu esportista yekindar komandai pirmais zaudējums grupu turnīrā

Latviešu esportista yekindar komandai pirmais zaudējums grupu turnīrā
Mareks YEKINDAR Gaļinskis. Foto: HLTV

Datorspēles CS:GO turnīrā "EPIC CIS League" pirmo zaudējumu trīs spēlēs piedzīvojusi latviešu esportista Mareka Gaļinska jeb yekindar pārstāvētā komanda "Virtus.pro", kas ar 1-2 atzina "forZe" pārākumu.

Grupu turnīrā piedalās 16 komandas, kuras pēc Šveices sistēmas aizvadīs piecas kārtas un noskaidros astoņas izslēgšanas spēļu dalībnieces. "Virtus.pro" pirmajā spēlē ar 2-0 pārspēja K23, bet otrajā kārtā tika pie tehniskās uzvaras 1-0 pār "Trident", kas pirmajā kartē pie rezultāta 9:4 savā labā izstājās tehnisku iemeslu dēļ. Grupu turnīra trešajā kārtā "Virtus.pro" tikās ar "forZe", kas arī sacensības bija sākusi ar divām uzvarām.

Pirmajā kartē "Virtus.pro", spēlējot pašas izvēlēto Dust2, izcīnīja sīvu panākumu ar 16:14, toties otrajā kartē, spēlējot Mirage, kapitulēja ar 4:16. Izšķirošajā kartē Inferno ar 16:11 atkal pārāka bija "forZe". Mareks Gaļinskis jeb yekindar pirmajās divās kartēs nopelnīja labāko reitingu komandā, taču kopumā viņam otrais rādītājs vienībā gan reitinga (1,02), gan iegūto un zaudēto dzīvību summā (56-58) aiz krievu esportista Džami Ali jeb Jame (1,08, 54-49).

"EPIC CIS League" turnīrā tiek sadalīts 40 tūkstošu ASV dolāru balvu fonds, un turnīra uzvarētāja saņems 15 tūkstošus dolāru. Tāpat komandas, kas iekļūs izslēgšanas spēlēs, savā īpašumā iegūs RMR kvalifikācijas punktus šī gada "Major" turnīram Stokholmā. Astotajā vietā palikusī komanda iegūs 950, bet uzvarētāja - 1600 RMR punktus. Pagājušajā nedēļā "Flashpoint 3" turnīrā neveiksmi piedzīvoja Helvija Saukanta jeb broky pārstāvēta "FaZe Clan", kas ar 1:2 zaudēja gan G2, gan "Sprout" un finišēja 13.-16. vietā.

Pirmdien tika atjaunots HLTV pasaules komandu rangs. Tajā "Virtus.pro" nokritusies par vienu pozīciju un nu ieņem sesto vietu, kamēr "FaZe" piedzīvojusi lielāko kritumu "Top 30" un no 18. vietas nokritusi uz 23. pozīciju.

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/matches/234881...


Helvijs broky Saukants. Foto: HLTV
4

"broky" iegūst MVP titulu savas komandas triumfā Ķīnā

Latvijas esportists Helvijs broky Saukants ieguvis datorspēles CS2 "Intel Extreme Masters Chengdu 2024" turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu, palīdzot savai "FaZe" komandai ar 2:0 finālspēlē uzvarēt "MOUZ".
Helvijs broky Saukants. Foto: theMAKKU/HLTV
1

Latviešu "play-off" mačā Ķīnā uzvar "FaZe", "broky" dominē un rāda brīnumus

Datorspēles CS2 "Masters" līmeņa turnīrā Čengdu, Ķīnā, ceturtdaļfinālā Helvija broky Saukanta pārstāvētā "FaZe" ar 2:1 apspēlēja Mareka YEKINDAR Gaļinska "Liquid" komandu. "FaZe" līdz ar to turpina tēmēt uz savas sērijas "tikt līdz finālam visos CS2 turnīros" turpināšānu, kamēr "Liquid" šajā turnīrā parādīja daudz saturīgāku sniegumu nekā blāvi aizvadītajā ziemā.
Helvijs broky Saukants. Foto: brcho_/HLTV
10

broky un "FaZe" cīņā par pusmiljonu dolāru finālā piekāpjas Ukrainas "NaVi"

Datorspēles CS2 sezonas lielākajā turnīrā "PGL Major Copenhagen 2024" finālmačā ar 2:1 uzvaru izcīnīja Ukrainas "Natus Vincere", kas pieveica Latvijas esportista Helvija broky Saukanta pārstāvēto "FaZe".