Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Jēkabs Bērziņš

YEKINDAR pārliecinoši labākais komandā, "Virtus.pro" iekļūst "IEM Katowice 2021" pamatturnīrā

YEKINDAR pārliecinoši labākais komandā, "Virtus.pro" iekļūst "IEM Katowice 2021" pamatturnīrā
"Virtus.pro" sastāvs ar Mareku YEKINDAR Gaļinski (pa labi) ierindā.

Datorspēles CS:GO turnīra "IEM Katowice 2021" pamatturnīrā iekļuvusi Mareka YEKINDAR Gaļinska pārstāvētā "Virtus.pro", kas šodien ar 2:0 (16:9,16:3) pieveica Austrālijas komandu "Renegades". Pamatturnīrs sāksies jau rīt un turpināsies līdz pat 28. februārim.

Pēc vakar vakarā piedzīvotā zaudējuma šodien YEKINDAR komandai visu vai neko spēle - uzvaras gadījumā komanda turpinātu dalību Katovices turnīrā, bet zaudējuma gadījumā turnīrs būtu beidzies. "Virtus.pro" par vietu pamatturnīrā tikās ar Austrālijas komandu "Renegades", kas šajā turnīrā pirmo reizi gada laikā spēlē pret komandām, kuras nav no Okeānijas reģiona.

Šodien, līdzīgi kā vakardienas spēlē pret "Ninjas in Pyjamas", "Virtus.pro" gan savā izvēlē "Vertigo", gan Austrāļu izvēlētajā "Dust2" kartē pirmajā puslaikā izvirzijās vadībā, taču šoreiz pārsvaru spēja noturēt, abās kartēs kopā pretiniekiem ļaujot uzvarēt vien 12 raundos. YEKINDAR bija labākais gan "Vertigo", gan "Dust2", otrajā kartē 16:3 uzvaru kaldinot ar 25 punktiem un fantastisku 2.06 reitingu.

Visā spēlē Gaļinskim kopā 48 punkti, kamēr tuvākais sekotājs komandā bija Timurs "buster" Tulepovs ar 33 punktiem. Tāpat YEKINDAR labākais reitings komandā - 1.75, kamēr nevienam citam tas nebija augstāks par 1.40.
Pamatturnīrā jau uzreiz bija iekļuvusi Helvija broky Saukanta "FaZe" kas savu pirmo spēli aizvadīs rīt, astoņos vakarā.


Helvijs broky Saukants. Foto: HLTV
4

"broky" iegūst MVP titulu savas komandas triumfā Ķīnā

Latvijas esportists Helvijs broky Saukants ieguvis datorspēles CS2 "Intel Extreme Masters Chengdu 2024" turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu, palīdzot savai "FaZe" komandai ar 2:0 finālspēlē uzvarēt "MOUZ".
Helvijs broky Saukants. Foto: theMAKKU/HLTV
1

Latviešu "play-off" mačā Ķīnā uzvar "FaZe", "broky" dominē un rāda brīnumus

Datorspēles CS2 "Masters" līmeņa turnīrā Čengdu, Ķīnā, ceturtdaļfinālā Helvija broky Saukanta pārstāvētā "FaZe" ar 2:1 apspēlēja Mareka YEKINDAR Gaļinska "Liquid" komandu. "FaZe" līdz ar to turpina tēmēt uz savas sērijas "tikt līdz finālam visos CS2 turnīros" turpināšānu, kamēr "Liquid" šajā turnīrā parādīja daudz saturīgāku sniegumu nekā blāvi aizvadītajā ziemā.
Helvijs broky Saukants. Foto: brcho_/HLTV
10

broky un "FaZe" cīņā par pusmiljonu dolāru finālā piekāpjas Ukrainas "NaVi"

Datorspēles CS2 sezonas lielākajā turnīrā "PGL Major Copenhagen 2024" finālmačā ar 2:1 uzvaru izcīnīja Ukrainas "Natus Vincere", kas pieveica Latvijas esportista Helvija broky Saukanta pārstāvēto "FaZe".