Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Jēkabs Bērziņš

"FaZe" un broky pārliecinoši pārvar "IEM Cologne" kvalifikāciju

"FaZe" un broky pārliecinoši pārvar "IEM Cologne" kvalifikāciju
"FaZe Clan" un broky (pa labi). Foto: HLTV

Pirmajam datorspēles CS:GO turnīram klātienē kopš Covid-19 pandēmijas sākuma vakar vēlu vakarā kvalificējās "FaZe Clan" un latviešu esportists Helvijs broky Saukants, kas vispirms pirmajā "IEM Cologne" turnīra kvalifikācijas kārtā pieveica "Evil Geniuses" (16:12), bet vēlāk ar 2-0 (16:13 un 16:6) pieveica arī "Complexity Gaming".

"IEM Cologne" turnīrs, kas sāksies jau ceturtdien, būs pirmais turnīrs kopš 2020. gada marta, kurā komandas sacentīsies klātienē jeb LAN apstākļos. Tiesa, turnīrs tāpat risināsies bez skatītāju klātbūtnes īpašā studijā, bet komandu spēlētājiem nebūs iespējas tikties ar citu komandu pārstāvjiem. Pamatturnīrā jau uzreiz bija iekļuvusi Mareka YEKINDAR Gaļinska "Virtus.pro", bet "FaZe" vēl savs varējums bija jāpierāda kvalifikācijā, kurā starp 16 komandām bija jātiek labāko astotniekā, uzvarot divās spēlēs no trijām.

"FaZe" ar savu uzdevumu tika galā ļoti labi - vispirms komanda ar 16:12 pieveica "Evil Geniuses". Tieši broky šajā mačā bija labākais savā komandā, iegūstot 24 punktus un reitingu 1.32, bet "FaZe" izcila padevās spēles galotne, proti, pēc nonākšanas iedzinējos ar 8:11 "Mirage" T pusē komanda uzvarēja astoņus no pēdējiem deviņiem raundiem.

Šis mačs norisinājās dienas vidū, bet jau vakarpusē "FaZe" bija jāspēkojas vēlreiz, šoreiz pret "Complexity" vienību. Otrajā kvalifikācijas kārtā komandas sacentās līdz divām uzvarām, un arī šoreiz "FaZe" bija pārāka - pasaules rangā 12. pozīcijā esošo "Complexity" ("FaZe" šobrīd nokritusies līdz 36. vietai) Saukanta vienība pieveica ar 16:13 un 16:6, vispirms līdzīgā cīņā uzvarot sevis izvēlētajā "Dust2" kartē, bet pēc tam iegūstot veselus 13 (!) punktus T pusē "Complexity" izvēlē "Nuke" kartē, novedot maču līdz drošai uzvarai. Šajā spēlē Saukantam kopā 33 punkti un reitings 1.11.

Pirmo spēli "FaZe" pamatturnīrā aizvadīs piektdien, 14:30 spēkojoties ar "Astralis", kamēr "Virtus.pro" savu dalību turnīrā sāks ceturtdien 17:45 pret BIG komandu.


FIA "Motorsport Games" Latvijas "Esport GT" atlases priekškvalifikācijā ātrākais Podēns

Jau trešdien, 27. martā, tiks aizvadīts FIA "Motorsport Games" Latvijas atlases pirmais posms digitālā autosporta "Esports GT" kategorijā. Priekškvalifikācijā tika atlasīti 30 ātrākie piloti, kas tālāk divu posmu ietvaros cīnīsies par vienu ceļazīmi uz FIA "Motorsport Games". Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) atlases uzvarētājs attiecīgi oktobra beigās dosies uz Spānijas pilsētu Valensiju, lai pārstāvētu Latvijas izlasi autosporta Olimpiskajās spēlēs.
Helvijs broky Saukants. Foto: brcho/HLTV
6

broky sasniedz pirmā CS2 "Major" turnīra izslēgšanas spēles

Latvijas esportists Helvijs broky Saukants kopā ar "FaZe Clan" komandu iekļuvis "PGL CS2 Major Copenhagen" turnīra ceturtdaļfinālā.

LAF izsludina digitālā autosporta atlasi šī gada FIA "Motorsport Games"

Šī gada oktobra beigās Valensijā, Spānijā, norisināsies FIA "Motorsport Games" jeb autosporta Olimpiskās spēles, kurās jau trešo reizi pēc kārtas būs pārstāvēta arī Latvija. Viena no kopskaitā 27 kategorijām būs arī digitālā autosporta “Esports GT” disciplīna, kurai Latvijas Automobiļu federācija (LAF) izsludina īpašu atlasi, kurā piedalīties var ikviens, kas sasniedzis 18 gadu vecumu.