Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Drāma Stokholmā: YEKINDAR komanda izglābjas un izšķirošo cīņu aizvadīs pret broky

Drāma Stokholmā: YEKINDAR komanda izglābjas un izšķirošo cīņu aizvadīs pret broky
broky. Foto: HLTV

Stokholmā notiekošajā "Major" turnīrā datorspēlē CS:GO Latvijas esportista Helvija broky Saukanta pārstāvētā "FaZe" izvairījusies no izstāšanās un rītdien aizvadīs cīņu par vietu ceturtdaļfinālā, plkst. 15:45 to darot tieši pret Mareka YEKINDAR Gaļinska pārstāvēto "Virtus.pro", kas savā izdzīvošanas mačā otrajā papildlaikā dramatiskā mačā pārspēja divu citu baltiešu pārstāvēto "Mouz".

"FaZe" sestdienas vienas kartes mačos bija guvusi vienu uzvaru (16:6 pret EG) un vienu zaudējumu (7:16 pret Francijas G2), kam sekoja zaudējums svētdien pret Kopenhāgenas "Flames" (6:16). Tas nozīmēja, ka šodien jāaizvada mačs par izvairīšanos no izstāšanās, kas tika spēlēts pret Nīderlandes "Team Lqiuid".

Vispirms "FaZe" droši uzvarēja pirmajā kartē "Inferno" ar 16:8, bet pēc tam sekoja smaga divu papildlaiku cīņa "Mirage" kartē, kurā "FaZe" tomēr uzvarēja ar 22:19, kas nodrošināja uzvaru.

broky bija galvenais savas komandas uzvaras kaldinātājs, izceļoties ar pārliecinoši labāko statistiku visā spēlē (60-40 un reitings 1.37).

Savukārt "Virtus.pro" ar Mareku YEKINDAR Gaļinski sastāvā sestdien bija uzvarējusi "Vitality" (16:14), kam sekoja ļoti smags zaudējums 4:16 pret turnīra galveno favorīti "Natus Vincere". Svētdien sekoja neveiksme 14:16 pret citu Krievijas komandu "Gambit", kas nozīmēja, ka arī "Virtus.pro" šodien bija spēle par izvairīšanos no izkrišanas.

Pretim stājās "Mouz" ar Lietuvas spēlētāju bymas un igauni ropz sastāvā . Vispirms abas komandas droši uzvarēja savā kartē ("Mouz" ar 16:9 "Ancient" kartē, bet "Virtus.pro" ar 16:3 "Inferno" kartē), kam sekoja iespaidīga izrāde "Vertigo" kartē. "Virtus.pro" ieguva pārsvaru 11:1, taču tad pāris raundus zaudēja pirmā puslaika beigās, blāvi sāka otro puslaiku, pretinieki uzķēra savu vilni, un rezultāts jau kļuva 13:11 "Mouzs" labā.

Kritiskā situācijā, kur zaudējums nozīmētu izstāšanos, "Virtus.pro" spēlētājiem rokas nenodrebēja un izdevās atspēlēties arī no 12:15 un, stāvot uz asmeņa malas, tomēr panākt papildlaiku. "Mouz" papildlaiku sāka veiksmīgāk, taču "Virtus.pro" vēlreiz saņēmās un panāca neizšķirtu 18:18. Otrajā papildlaikā YEKINDAR jau dominēja un beigās uzvarēja ar 22:18.

YEKINDAR sakrāja statistiku 59-57 un ieguva reitingu 1.15, kas bija otrs labākais savā komandā, kamēr Kazahstānas spēlētājs Timurs buster bija ar reitingu 1.20. Pretinieku komandā lieliski spēlēja Aurims Bymas Pipirs (reitings 1.12).

Līdz ar to gan "Virtus.pro", gan "FaZe" sasniegušas turnīra otrās fāzes piekto kārtu ar bilanci 2-2, un, lai tiktu ceturtdaļfinālā, nepieciešama trešā uzvara. Likteņa ironija (jeb turnīra formāts) novedis pie tā, ka abu latviešu pārstāvētās komandas par šo trešo uzvaru cīnīsies savā starpā, aizvadot savstarpēju maču otrdien 15:45. Tas nozīmē, ka pirmoreiz vēsturē "Major" turnīra izslēgšanas spēlēs iekļūs Latvijas esportists, turpinot cīņu par galveno balvu – vienu miljonu dolāru. Iekļūšana ceturtdaļfinālā garantēs prēmiju 70 tūkstošu apmērā, savukārt rītdienas mačā zaudējusī komanda iegūs 17.5 tūkstošu dolāru lielu prēmiju.

Līdzīgi kā pārējās Stokholmas "Major" turnīra spēles, tiešraidē latviski piedāvās "Goexanimo" savā "Youtube" profilā. Jāpiezīmē, ka izslēgšanas spēles jau norisināsies lielajā arēnā ar skatītājiem klātienē.


, 2021-11-02 06:03, pirms 2 gadiem
Episki mači! Kas par intrigu!!!
Broky saukants, kā vienmēr- lielisks!
Jekindars šodien tāds uz robežas,nebija tik pārliecinošs. Pretiniekiem gan arī bibis pipars brīnumus rädija...
Nu tagad otrdien savstarpējā episkā cīńa, noteikti jāskatās. Bezmaz vai būtu jēga tepat līdz Stokholmai aizšaut!
Mana prognoze- sīvā cīńā jekindars tomēr nokaus broky saukantu
, 2021-11-02 07:12, pirms 2 gadiem
Woow, jekindars salika smukāk 0 un 1 nekā pretinieks. Uz izlasi !
, 2021-11-02 10:51, pirms 2 gadiem
Kur skatās Valsts Valodas centrs? To žargonu var ne ilgāk par minūti izturēt.
, 2021-11-02 11:38, pirms 2 gadiem
Ienācu izlasīt Tumanova analīzi.
, 2021-11-02 11:55, pirms 2 gadiem
Izskatījās, ka Faze tieši uz emocijām paņēma Liquid mirāžā. LQ vispār tādi nekādi - arī pēc lieliski paņemtiem raundiem. Patika, kā yekindars pamodās Ancient pēc tāda nokdauna. Tas tika labi paņemts līdzi uz inferno.
, 2021-11-02 12:38, pirms 2 gadiem
Virtus.Pro nopietni jādomā par savām kartēm. Vai nu rūpīgi jāatstrādā pie Ancient, kas šobrīd ir galīgi švaks, vai arī beidzot jāsāk spēlēt Nuke.

Ir skaidrs, ka arī šodien pret Faze būs jāspēlē Ancient.
Helvijs broky Saukants. Foto: HLTV
4

"broky" iegūst MVP titulu savas komandas triumfā Ķīnā

Latvijas esportists Helvijs broky Saukants ieguvis datorspēles CS2 "Intel Extreme Masters Chengdu 2024" turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu, palīdzot savai "FaZe" komandai ar 2:0 finālspēlē uzvarēt "MOUZ".
Helvijs broky Saukants. Foto: theMAKKU/HLTV
1

Latviešu "play-off" mačā Ķīnā uzvar "FaZe", "broky" dominē un rāda brīnumus

Datorspēles CS2 "Masters" līmeņa turnīrā Čengdu, Ķīnā, ceturtdaļfinālā Helvija broky Saukanta pārstāvētā "FaZe" ar 2:1 apspēlēja Mareka YEKINDAR Gaļinska "Liquid" komandu. "FaZe" līdz ar to turpina tēmēt uz savas sērijas "tikt līdz finālam visos CS2 turnīros" turpināšānu, kamēr "Liquid" šajā turnīrā parādīja daudz saturīgāku sniegumu nekā blāvi aizvadītajā ziemā.
Helvijs broky Saukants. Foto: brcho_/HLTV
10

broky un "FaZe" cīņā par pusmiljonu dolāru finālā piekāpjas Ukrainas "NaVi"

Datorspēles CS2 sezonas lielākajā turnīrā "PGL Major Copenhagen 2024" finālmačā ar 2:1 uzvaru izcīnīja Ukrainas "Natus Vincere", kas pieveica Latvijas esportista Helvija broky Saukanta pārstāvēto "FaZe".