Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Van Gervens un vēl divi izstājas no šautru PČ Covid-19 dēļ, Praiss aicina pārtraukt turnīru

Van Gervens un vēl divi izstājas no šautru PČ Covid-19 dēļ, Praiss aicina pārtraukt turnīru
Maikls van Gervens. Foto: Imago Images/Scanpix

Covid-19 radījis sarežģījumus arī 2022. gada pasaules čempionātam šautriņu mešanā, kas līdz 3. janvārim notiek Londonā. Trīs spēlētāji pirms trešās kārtas, ieskaitot trīskārtējo čempionu Maiklu van Gervenu, saņēmuši pozitīvus Covid-19 analīžu rezultātus, tādējādi neturpinot sacensības. Esošais pasaules čempions Gervins Praiss aicinājis pārtraukt turnīru.

• Trešo kārtu atlikušo dalībnieku vidū ietekmējis Covid-19, kas pēdējā mēneša laikā arvien vairāk ietekmē sporta notikumus pasaulē – īpaši Lielbritānijā un ASV.

• Pozitīvu analīžu dēļ pirms trešās kārtas sacensības noslēdzās trim šautriņu metējiem – nīderlandiešiem Vincentam van der Vortam un trīskārtējam čempionam Maiklam van Gervenam, kā arī anglim Deivam Čiznalam. Bez spēkošanās ceturtdaļfinālā iekļuva tādi spēlētāji kā Džeimss Veids, Lūks Hamfrīzs un Kriss Dobijs.

• Esošais pasaules čempions Gervins Praiss sociālajā tīklā ‘’Instagram’’ kritizējis turnīra organizatorus par esošo kārtību, ka pasaules čempionāts turpina notikt. ‘’Tagad turnīrs zaudējis savu vērtību – es labāk spēlēju pret labākajiem. Jūtos slims, dzirdot, ka spēlētāji izstājas no turnīra Covid-19 dēļ. Čempionāts ir jāaptur,’’ īsajos publicētajos stāstos savā kontā domas klāstīja Praiss.

• Velsietim trešā kārta izvērtās ļoti sarežģīta, vienā no aizraujošākajām cīņām ‘’sudden death’’ legā izšķirošajā septītajā setā uzvarot beļģi Kimu Haibrehtu (4-3). Spēlētāji izcēlās ar ātru tempu, vairākiem lielajiem noslēgumiem un drāmu līdz pat mača beigām.

• Drāma bija redzama arī citos dueļos – Dirks van Duijvenbode atspēlējās no 0-3 un ar 4-3 uzvarēja Rosu Smitu, bet Robs Kross ar 170 noslēgumu jeb ’’big fish'' septītajā setā ar 4-3 pārspēja Derilu Gērniju. Septiņus setus spēlēja arī Martijns Klīrmeikers un Džo Kalens, uzvarot nīderlandietim un esot vienam no šī turnīra pārsteiguma autoriem.

• Šodien vakara sesijā ar Gerija Andersona un Īana Vaita spēli noslēgsies trešās kārtas mači un sākas astotdaļfināla izspēle. Jau šovakar Gervins Praiss spēkosies pret Dirku van Duijvenbodi, bet Džonijs Kleitons pret veiksmīgi spēlējošo Maiklu Smitu.

Pasaules čempionāts šautriņu mešanā, 3.kārtas pāri

PārisRezultāts
Ross Smits - Dirks van Duijvenbode3-4
Maikls Smits - Viljams O'Konors4-2
Florians Hempels - Reimonds Smits1-4
Džeimss Veids - Vincents van der VortsVeids uzvar bez cīņas
Gervins Praiss - Kims Haibrehts4-3
Džonijs Kleitons - Gabriels Klemenss4-0
Stīvs Lenons - Mervins Kings0-4
Raiens Serls - Denijs Noperts4-2
Džo Kalens - Martijns Klīrmeikers3-4
Robs Kross - Denils Gernijs4-3
Pīters Raits - Deimons Heta4-2
Maikls van Gervens - Kriss DobijsDobijs uzvar bez cīņas
Hosē de Sūza - Alans Sotars
Deivs Čiznals - Lūks HamfrīzsHamfrīzs uzvar bez cīņas
Neitans Aspinals - Kalans Rīdzs
Gerijs Andersons - Īans Vaits

, 2021-12-29 17:43, pirms 2 gadiem
, 2021-12-29 18:11, pirms 2 gadiem
Es bildes redzēju nav brīnums par rezultātu
, 2021-12-29 20:25, pirms 2 gadiem
SteveDavis rakstīja: Es bildes redzēju nav brīnums par rezultātu
Es arī bildes redzēju. Nīderlandes kompānija ir spēcīga!
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix
7

Razma zaudē piecos legos pēc kārtas un izstājas no ''UK Open''

Šodien no ''UK Open'' šautriņu mešanas turnīra izstājās Latvijas vadošais šī sporta veida pārstāvis Madars Razma, kurš, izlaižot 4-1 vadību, ar 4-6 piekāpās austrietim Rovbijam-Džonam Rodrigesam.
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix

Razma pret austrieti Rodrigesu piektdien sāks ''UK Open'' turnīru

Šajā nedēļas nogalē 2024. gada šautriņu mešanas sezona turpināsies ar ''UK Open'' turnīra izspēli. Latvietis Madars Razma sacensības sāks no trešās kārtas, piektdienas pēcpusdienā uz galvenās skatuves spēkojoties pret austrieti Rovbiju-Džonu Rodrigesu.
Lūks Litlers. Foto: Zumapress/Scanpix
1

Litlers turpina iesākto - ''nine-darter'' un pirmais tituls PDC apritē

Vakar par ''World Series of Darts'' uzvarētāju Bahreinas turnīrā kļuva 16 gadus vecais Lūks Litlers, kurš ceturtdaļfināla mačā pret Neitanu Aspinalu vienu no legiem noslēdza ar ''nine-darter'', bet finālā ar 8-5 pārspēja titulēto Maiklu van Gervenu.