Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Raits noliek pilnvaras - pasaules čempionātā šautriņās būs jauns čempions

Raits noliek pilnvaras - pasaules čempionātā šautriņās būs jauns čempions
Pīters Raits čempionu pilnvaras nolicis. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Šodien ar trešās kārtas mačiem atsākās PDC pasaules čempionāts šautriņu mešanā, kur vakara sesijā no turnīra izstājās 2020. gada pasaules čempions Pīters Raits, piekāpjoties ranga 31. numuram Gabrielam Klemensam no Vācijas ar 3-4.

Šodien ar trešās kārtas mačiem pēc trim brīvdienām atsākās PDC pasaules čempionāts šautriņu mešanā. Pārsteigumi netrūka jau otrās kārtas izspēlēs, kur no tālākās cīņas par 500 000 sterliņu mārciņu balvu un čempiona godu izstājās 2018. gada čempions Robs Kross un 2019. gada finālists Maikls Smits.

Pēcpusdienas sesijā diezgan pārliecinošas uzvaras izcīnīja Kšištofs Ratajskis, Raiens Serls un Dimitrijs Van Den Bergs, kas pārspēja attiecīgi Saimonu Vitloku, Kimu Haibrehtu un Džermainu Vatimenu. Vakara sesija iesākās ar divu labu draugu - Džo Kalena un Džonija Kleitona dueli. Atšķirībā no pirmajām divām kārtām bija jāuzvar četros setos jeb 12 legos, lai iekļūtu 16 labāko pulkā. Šajā spēlē bija nepieciešami visi maksimālie legi. Maču labāk uzsāka Kalens, kas, uzvarot piecos no sešiem legiem, izcīnīja panākumus divos pirmajos setos. Spēles otrajā daļā jau rezultatīvāks kļuva Kleitons, kurš spēja atspēlēties un panākt izšķirošo septīto setu. Tajā pirmo legu ar 106 punktu kombināciju uzvarēja velsietis, vēlāk esot viena lega attālumā no uzvaras. Kalenam izdevās panākt izškirošo legu, kurā uzvaru panāca ar aukstasinīgu 100 punktu noslēgumu.

Kā nākamie uz skatuves devās pašreizējais pasaules čempions Pīters Raits un vācietis Gabriels Klemenss. Spēli labāk uzsāka titula īpašnieks, kurš, metot 102.83 punktus vidēji setā, uzvarēja un panāca 1-0. Visa mača gaitā gan bija vērojama līdzīga cīņā, kurā Raitu pievīla precizitāte noslēgumos, kamēr Klemenss, kurš pazīstams ar savu meistarību realizēt lielos noslēgumus, sākot ar otro setu, to arī sāka demonstrēt uz skatuves. Nākamos divus setus uzvarēja ranga 31. numurs, kamēr trešajā nenoturēja 2:0 vadību pa legiem. Piekto setu Klemenss uzvarēja ar lielisku 126 punktu noslēgumu, tādējādi nonākot viena seta attālumā no uzvaras.

Līdzīgi kā vakara sesijas pirmajā mačā, arī šajā bija nepieciešami maksimālais skaits setu un legu. Lai arī izšķirošo legu pārliecinošāk uzsāka Raits, turpmākajā tā gaitā skots nespēja būt tikpat rezultatīvs. Ar metienu dubultajā 16 sektorā uzvaru izcīnīja Klemenss, tādējādi izsitot no tālākās cīņas 2020. gada pasaules čempionu.

PDC pasaules čempionāts sākās 15. decembrī, bet fināls paredzēts 2021. gada 3. janvārī. Latvijas vadošais šautriņu metējs Madars Razma savā otrajā čempionātā pārvarēja pirmo kārtu, ar 3-0 pārspējot debitantu no Japānas Toru Suzuki, taču otrajā kārtā saistošā mačā ar 1-3 piekāpās divkārtējam pasaules čempionam Gerijam Andersonam.


, 2020-12-28 00:30, pirms 3 gadiem
Man jau pret Vestu Raits nepārliecināja
, 2020-12-28 10:47, pirms 3 gadiem
Esmu ievērojis vienu faktoru, kas ilgst vismaz pusgadu - top spēlētāji bez faniem ļoti slikti spēlē. Viņiem laikam vajag to nenormālo fanu bļaušanu, kas faktiski viņiem ir dopings, savukārt zemākas klases spēlētājiem tas ir traucēklis. Un piedevām top spēlētāji mūžīgi mokās pirmajās kārtās, jo top forma ir jāsasniedz finālos. Tas ir arī tāpēc, ka nav iespējams visu laiku koncentrēties, citādi dažās dienās iztērēsi visu enerģiju un n-finālos nespēsi noturēt latiņu. Vislabāk tas bija redzams uz Bārniju, kuram diemžēl ir ļoti stiprs diabēts, un ļoti daudzas reizes, kad spēle ievelkas, viņš ir spiests uzēst, špricēties, citādi nav iespējams paspēlēt.
Un tas izpaužas tieši noslēgumos, kur tas klusums viņiem uzdod pa nerviem un nav kur izlādēties. Tā viņi uzlādējas no faniem jeb enerģijas vampīri. Pat man pie tv ekrāna vajag to fanu bļaušanu, dziedāšanu, himnas atskaņošanu "chase of the sun". Aleksandra pils ir fantastiska vieta un atmosfēra.
p.s. Kross manā ieskatā bija haļavas čempions, savukārt Raits bija mūžīgi otrais, tāpēc čempions 2019.gadā likās likumsakarīgs rezultāts.
, 2020-12-28 17:28, pirms 3 gadiem
archdevil rakstīja: Esmu ievērojis vienu faktoru, kas ilgst vismaz pusgadu - top spēlētāji bez faniem ļoti slikti spēlē. Viņiem laikam vajag to nenormālo fanu bļaušanu, kas faktiski viņiem ir dopings, savukārt zemākas klases spēlētājiem tas ir traucēklis. Un piedevām top spēlētāji mūžīgi mokās pirmajās kārtās, jo top forma ir jāsasniedz finālos. Tas ir arī tāpēc, ka nav iespējams visu laiku koncentrēties, citādi dažās dienās iztērēsi visu enerģiju un n-finālos nespēsi noturēt latiņu. Vislabāk tas bija redzams uz Bārniju, kuram diemžēl ir ļoti stiprs diabēts, un ļoti daudzas reizes, kad spēle ievelkas, viņš ir spiests uzēst, špricēties, citādi nav iespējams paspēlēt.
Un tas izpaužas tieši noslēgumos, kur tas klusums viņiem uzdod pa nerviem un nav kur izlādēties. Tā viņi uzlādējas no faniem jeb enerģijas vampīri. Pat man pie tv ekrāna vajag to fanu bļaušanu, dziedāšanu, himnas atskaņošanu "chase of the sun". Aleksandra pils ir fantastiska vieta un atmosfēra.
p.s. Kross manā ieskatā bija haļavas čempions, savukārt Raits bija mūžīgi otrais, tāpēc čempions 2019.gadā likās likumsakarīgs rezultāts.
Top spēlētaji ja ir fani pieliek kādus punktus 5-10 ,tā arī ir tā atšķirība . Bārnija galvenā problēma ir galva ,diabēts protams ir faktors ,bet ne jau dēļ viņa Bārnijs iebrauca pilnīgas auzās.
P.s
Katram patīk savs kādam Pasaules čempis kādam UK open (vecā formāta)man labāk patīk pro tour ,kur viņi spēlē līdz sešām uzvarām bez publikas
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix
7

Razma zaudē piecos legos pēc kārtas un izstājas no ''UK Open''

Šodien no ''UK Open'' šautriņu mešanas turnīra izstājās Latvijas vadošais šī sporta veida pārstāvis Madars Razma, kurš, izlaižot 4-1 vadību, ar 4-6 piekāpās austrietim Rovbijam-Džonam Rodrigesam.
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix

Razma pret austrieti Rodrigesu piektdien sāks ''UK Open'' turnīru

Šajā nedēļas nogalē 2024. gada šautriņu mešanas sezona turpināsies ar ''UK Open'' turnīra izspēli. Latvietis Madars Razma sacensības sāks no trešās kārtas, piektdienas pēcpusdienā uz galvenās skatuves spēkojoties pret austrieti Rovbiju-Džonu Rodrigesu.
Lūks Litlers. Foto: Zumapress/Scanpix
1

Litlers turpina iesākto - ''nine-darter'' un pirmais tituls PDC apritē

Vakar par ''World Series of Darts'' uzvarētāju Bahreinas turnīrā kļuva 16 gadus vecais Lūks Litlers, kurš ceturtdaļfināla mačā pret Neitanu Aspinalu vienu no legiem noslēdza ar ''nine-darter'', bet finālā ar 8-5 pārspēja titulēto Maiklu van Gervenu.