Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Razma trešo reizi karjerā spēlē ''Pro'' tūres turnīra finālā, taču zaudē Praisam

Razma trešo reizi karjerā spēlē ''Pro'' tūres turnīra finālā, taču zaudē Praisam
Madars Razma. Foto: PDC

Šodien labāko sezonas sniegumu demonstrēja vadošais Latvijas šautriņu metējs Madars Razma, kurš sezonas septītajā ''Pro'' tūres ''Player's Championship'' turnīrā aizkļuva līdz finālam, kurā gan ar 4-8 zaudēja 2021. gada pasaules čempionam Gervinam Praisam. Par ieklūšanu finālā Razma nopelnījis astoņus tūkstošus sterliņu mārciņu.

• Madars Razma šodien Vācijā trešo reizi karjerā iekļuva ‘’Pro’’ tūres finālā. To latvietis iespēja šīs sezonas septītajā ‘’Player’s Championship’’ turnīrā.

• Ceļā uz finālu latvietis pārspēja tādus šautriņu metējus kā Rikardo Pjetrečko, Mervinu Kingu, Džefu Smitu, Lūku Hamfrīzu, Geriju Bleidsu un Kevinu Dotsu.

• Otrajā kārtā Razma ar 6-2 pārspēja veterānu Mervinu Kingu, kam iepriekšējā sezonā zaudēja ‘’World Series of Darts’’ fināla ietvaros Amsterdamā. Pie rezultāta 1-1 Razma uzvarēja trijos legos pēc kārtas, kas arī nosvēra svaru kausus par labu latvietim.

• Tikmēr astotdaļfinālā Razma apspēlēja vienu no saviem sīvākajiem konkurentiem pēdējā laikā Lūku Hamfrīzu. Pret Hamfrīzu pēdējā gada laikā Razmam bijuši vairāki dueļi, kuros gan piedzīvoti rūgti zaudējumi pēdējos legos, gan arī salda uzvara, pateicoties ‘’nine-darter’’. Šoreiz Razma bija pārliecinošs, angli sakaujot ar 6-1, vidēji gājienā metot 95.03 punktus.

• Pusfinālā Razmam pretī stājās Nīderlandes šautriņu metējs Kevins Dotss, kuru Latvijas vadošais šautriņu metējs apspēlēja ar 7-3. Spēles sākumā Razma uzvarēja piecus legus pēc kārtas un panāca vadību 5-1, ko prata pārliecinoši noturēt līdz noslēgumam. Pie tam, finālā latvietis iekļuva ar 160 punktu noslēgumu finišu desmitajā legā.

• Finālā pretī stājās pasaules otrais numurs Gervins Praiss, kurš pusfinālā atspēlējās no 2-6 un ar 7-6 pārspēja angli Robu Krosu. Praiss, lai arī otrais numurs ‘’Order of Merit’’ rangā, ir izsēts ar pirmo numuru ‘’Pro’’ tūres rangā.

• Arī trešajā finālā Razmam neizdevās uzvarēt. Praiss ātri vien divas reizes uzvarēja pie latvieša sāktā lega un panāca 4-0. Razma pirmo legu uzvarēja tikai piektajā, bet vēlāk sāka atspēlēšanos, pietuvojoties līdz 4-7. Tuvāk gan Razmam neizdevās sasmelt ūdeni, Praisam 12. legā uzvarot, dzēšot 30 punktus ar precīzu metienu dubultā 15 sektorā.

• Razmam šis bija šīs sezonas labākais rezultāts PDC turnīros. Par spēlēšanu finālā vadošais Latvijas šautriņu metējs nopelnīja astoņus tūkstošus sterliņu mārciņu, kuri noderēs arīdzan reitingā, lai palīdzētu pirmo reizi iekļūt prestižajā ''World Matchplay'', kurš notiek vasarā.

Izmantotie resursi:
https://tv.dartconnect.com/events/d...


, 2022-03-26 19:57, pirms 2 gadiem
Diemžēl, spēli neredzēju, bet sasniegt finālu ir ļoti labs sniegums...
, 2022-03-26 22:42, pirms 2 gadiem
Ehh, būtu pret Krosu fināls, tas būtu cerīgäk
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix
7

Razma zaudē piecos legos pēc kārtas un izstājas no ''UK Open''

Šodien no ''UK Open'' šautriņu mešanas turnīra izstājās Latvijas vadošais šī sporta veida pārstāvis Madars Razma, kurš, izlaižot 4-1 vadību, ar 4-6 piekāpās austrietim Rovbijam-Džonam Rodrigesam.
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix

Razma pret austrieti Rodrigesu piektdien sāks ''UK Open'' turnīru

Šajā nedēļas nogalē 2024. gada šautriņu mešanas sezona turpināsies ar ''UK Open'' turnīra izspēli. Latvietis Madars Razma sacensības sāks no trešās kārtas, piektdienas pēcpusdienā uz galvenās skatuves spēkojoties pret austrieti Rovbiju-Džonu Rodrigesu.
Lūks Litlers. Foto: Zumapress/Scanpix
1

Litlers turpina iesākto - ''nine-darter'' un pirmais tituls PDC apritē

Vakar par ''World Series of Darts'' uzvarētāju Bahreinas turnīrā kļuva 16 gadus vecais Lūks Litlers, kurš ceturtdaļfināla mačā pret Neitanu Aspinalu vienu no legiem noslēdza ar ''nine-darter'', bet finālā ar 8-5 pārspēja titulēto Maiklu van Gervenu.