Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

PČ pirmās kārtas: divi ''nine-darter'', izstājas Razma, Labanausks un atsevišķi favorīti

PČ pirmās kārtas: divi ''nine-darter'', izstājas Razma, Labanausks un atsevišķi favorīti
Viljamss Borlands. Foto: Imago Images/Scanpix

2022. gada pasaules čempionātā šautriņu mešanā noslēgušās pirmās divas kārtas. Bijuši gan pārsteigumi un atsevišķu favorītu izstāšanās, gan jaunu vārdu parādīšanas šautriņu mešanas līdzjutējiem. Izstājušies no turnīra gan ir abi Baltijas pārstāvji - Madars Razma un Dariuss Labanausks.

• Pasaules čempionātā šautriņu mešanā aizvadītas pirmās divas kārtas. Dalību čempionātā jau pirmajā kārtā noslēdza abi Baltijas labākie šautriņu metēji – gan Madars Razma, gan Dariuss Labanausks, zaudējot attiecīgi Stīvam Lenonam un Mikem de Dekeram.

• Labanausks bija viens no diviem, kurš pirmo divu kārtu ietvaros kādu no legiem noslēdza ar minimālo šautru skaitu – deviņām, uzmetot tā saucamo ‘’nine-darter’’. Ja lietuvietim uzvarēt tas nepalīdzēja, tad otram spēlētājam, kurš izpildīja meistarstiķi, gan. Viljamss Borlands pirmās kārtas izšķirošā seta izšķirošajā legā pret Bredliju Brūksu legu noslēdza ar deviņām šautrām, ne tikai uzvarot legā un setā, bet arī visā spēlē. Borlands izstājās otrajā kārtā, piekāpjoties Raienam Serlam.

• Vairāki starp ranga 32. labākajiem šautriņu metējiem, kas čempionātu sāk no otrās kārtas, izstājās jau pēc tās. Par lielāko pārsteigumu jāmin beļģa Dimitri van den Berga zaudējums vācietim Florianam Hempelam. Polis Kšištofs Ratajskis piekāpās Razmas uzvarējušajam Stīvam Lenonam, bet Devons Pītersens nespēja izrādīt pretestību Reimondam Smitam.

• Šautriņu mešanas sektorā savu neveiksmīgo posmu turpina Glens Durants, kurš pēc 2020. gada Premjerlīgas uzvarēšanas un vēlāk inficēšanas ar Covid-19 vīrusu, tā arī nav atguvis iepriekšējo spēli. Durants otrajā kārtā ar 0-3 zaudēja īram Viljamam O’Konoram.

• Dramatiski no turnīra izstājās austrietis Mensurs Suļjovičs, kurš spēlē pret Alanu Sotaru vispirms bija vadībā ar 2-0 un trešajā setā pie vadības ar divu legu pārsvaru neizmantoja iespēju maču noslēgt savā labā. Līdzīgas iespējas pabeigt spēli austrietis neizmantoja ceturtajā un piektajā setā, beigās piedzīvojot zaudējumu.

• Turnīrs pirmajā kārtā beidzās arī Falona Šerokai, kura pirms diviem gadiem šokēja šautriņu mešanas pasauli, un aizkļuva līdz trešajai kārtai. Šoreiz Šeroka izstājās jau pirmajā, piekāpjoties pieredzējušajam anglim Stīvam Bītonam. Tas, visticamāk, pārsvītroja Šerokas cerības iegūt tūres karti vai saņemt uzaicinājumu uz nākamgad gaidāmo Premjerlīgu.

• Atgriešanās pasaules čempionātā otrajā kārtā noslēdzās pieckārtējam pasaules čempionam Reimondam van Bārneveldam. Ja pirmajā kārtā Bārnijs uzvarēja viegli, tad otrajā kārtā ar 1-3 zaudēja 2019. gada čempionam Robam Krosam.

• No 27. un 28. decembrī čempionāts turpināsies ar trešās kārtas izspēli. Galvenie favorīti uz uzvaru turnīrā Gervins Praiss spēlēs pret Kimu Haibrehtu, Pīters Raits pret Deimonu Hetu, bet Maikls van Gervens pret Krisu Dobiju.

Pasaules čempionāts šautriņu mešanā, 3.kārtas pāri

Pāris
Ross Smits - Dirks van Duijvenbode
Maikls Smits - Viljams O'Konors
Florians Hempels - Reimonds Smits
Džeimss Veids - Vincents van der Vorts
Gervins Praiss - Kims Haibrehts
Džonijs Kleitons - Gabriels Klemenss
Stīvs Lenons - Mervins Kings
Raiens Serls - Denijs Noperts
Džo Kalens - Martijns Klīrmeikers
Robs Kross - Denils Gernijs
Pīters Raits - Deimons Heta
Maikls van Gervens - Kriss Dobijs
Hosē de Sūza - Alans Sotars
Deivs Čiznals - Lūks Hamfrīzs
Neitans Aspinals - Kalans Rīdzs
Gerijs Andersons - Īans Vaits

, 2021-12-24 15:57, pirms 2 gadiem
Par underdogiem un jauniem čempioniem!
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix
7

Razma zaudē piecos legos pēc kārtas un izstājas no ''UK Open''

Šodien no ''UK Open'' šautriņu mešanas turnīra izstājās Latvijas vadošais šī sporta veida pārstāvis Madars Razma, kurš, izlaižot 4-1 vadību, ar 4-6 piekāpās austrietim Rovbijam-Džonam Rodrigesam.
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix

Razma pret austrieti Rodrigesu piektdien sāks ''UK Open'' turnīru

Šajā nedēļas nogalē 2024. gada šautriņu mešanas sezona turpināsies ar ''UK Open'' turnīra izspēli. Latvietis Madars Razma sacensības sāks no trešās kārtas, piektdienas pēcpusdienā uz galvenās skatuves spēkojoties pret austrieti Rovbiju-Džonu Rodrigesu.
Lūks Litlers. Foto: Zumapress/Scanpix
1

Litlers turpina iesākto - ''nine-darter'' un pirmais tituls PDC apritē

Vakar par ''World Series of Darts'' uzvarētāju Bahreinas turnīrā kļuva 16 gadus vecais Lūks Litlers, kurš ceturtdaļfināla mačā pret Neitanu Aspinalu vienu no legiem noslēdza ar ''nine-darter'', bet finālā ar 8-5 pārspēja titulēto Maiklu van Gervenu.